Σάββατο 6 Μαρτίου 2021

Τρομερή απόδραση από το Ηράκλειο σε «τρελό» ματς!

Σπουδαίο διπλό για την ΑΕΛ στο Ηράκλειο, που επικράτησε με 2-3 του ΟΦΗ στο Θεόδωρος Βαρδινογιάννης, σε ματς που τα είχε όλα.

Η ΑΕΛ δεν μπήκε καλά στον αγωνιστικό χώρο και πλήρωσε την αδράνεια στην άμυνα της μόλις στο δεύτερο λεπτό με γκολ του Στάικου.

Ύστερα, οι «βυσσινί» αποφασισμένοι να φτάσουν άμεσα στην ισοφάριση πίεζαν είχαν την κατοχή και κέρδισαν πέναλτι μετά από λανθασμένη έξοδο του Σωτηρίου πάνω στο Ντουρμισάι. Την εκτέλεση την ανέλαβε ο ίδιος ποδοσφαιριστής και έκανε το 1-1 που ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους η ΑΕΛ συνέχιζε να ήταν καλύτερη και ανέτρεψε το εις βάρος της σκορ με ένα πολύ όμορφο σουτ του Ακούνια έξω από την περιοχή.

Ο ίδιος ποδοσφαιριστής λίγα λεπτά αργότερα κάνει πέναλτι για να ισοφαρίσει ο ΟΦΗ με τον Ντε Γκούζμαν σε 2-2 με δεύτερη προσπάθεια καθώς η πρώτη εκτέλεση και η απόκρουση στην συνέχεια του Νάγκι θεωρήθηκε άκυρη λόγω του ότι ο γκολκίπερ της ΑΕΛ δεν πατούσε πάνω στην γραμμή.

Λίγο αργότερα ο διαιτητής βγάζει απευθείας κόκκινη κάρτα στον Ντουρμισάι για αγκωνιά στον Γιάννουλη που με την βοήθεια του VAR ο Κουτσιαύτης την ακυρώνει για να βγάλει κίτρινη, ενώ 2 λεπτά μετά αποβλήθηκε ο Σολίς με δεύτερη κίτρινη κάρτα για αντικανονικό μαρκάρισμα πάνω στον Γιακιμόφσκι εκτός φάσης.

Ο ΟΦΗ έμεινε με δέκα και όπως ήταν λογικό η ΑΕΛ πίεσε για να φτάσει στο πολυπόθητο τρίποντο, το οποίο σφράγισε με τον Φιορίν Ντουρμισάι που για ακόμα ένα παιχνίδι ήταν εξαιρετικός, πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο ματς.

Η ΑΕΛ φεύγει από το Ηράκλειο με ένα υπερπολύτιμο τρίποντο που δίνει και ψυχολογία στην ομάδα αλλά ταυτόχρονα «βυθίζει» όλο και περισσότερο τον ΟΦΗ στους μπελάδες ενόψει των play out.

Οι συνθέσεις:

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου, Κοροβέσης (81΄ Λυμπεράκης), Γιαννούλης, Διαμαντής, Ουές, Ντε Γκουζμάν, Μεγιάδο, Στάικος, Στάρτζεον (81΄ Μαρινάκης), Γρίβας (68΄ Σολίς), Σαρδινέρο (81΄ Καστάινιος).

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Νάγκι, Ντουρμισάι (87΄ Νούνιτς), Μπεν-Χατίρα (77΄ Μιλοσάβλιεβιτς), Γιακιμόβσκι, Ζίζιτς, Πινακάς, Μπέρτος (46΄ Ηλιάδης), Μαξιμένκο, Ακούνια, Κολομπίνο, Νικολιάς (26΄ Γκράουρ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου