Δευτέρα 22 Απριλίου 2024

ΑΕΛ: Κάποιοι το πιστέψαμε, εσείς;

Γράφει το ΑΕΛ Crimson News...

Είναι κοινό μυστικό, πως η ΑΕΛ στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου δεν κινήθηκε όπως έπρεπε ούτως ώστε να κρατήσει αναμμένη την φλόγα του ονείρου για άνοδο στην Super League 1.

Αποτελεί επίσημη παραδοχή από τον ίδιο τον προπονητή της ομάδας, Παύλο Δερμιτζάκη σε πρόσφατη ραδιοφωνική του συνέντευξη πως η ΑΕΛ, τον Ιανουάριο έχοντας να διαχειριστεί ένα δύσκολο πρόγραμμα εκείνη την περίοδο και μάλιστα απόντος ενός τεχνικού διευθυντή που είναι για αυτήν την δουλειά, δεν κατάφερε να βρει αυτά τα "εργαλεία" που χρειαζόταν το αγωνιστικό τμήμα ούτως ώστε να παλέψει έως το τέλος διεκδικώντας με αξιώσεις την πρωτιά στον όμιλο και την άνοδο. 

Φυσικά, μαζί με το γεγονός πως δεν υπάρχει στην ομάδα τεχνικός διευθυντής να τρέξει τις μεταγραφές που άμεσα είχε ανάγκη η ΑΕΛ, υπήρχε και ο βραχνάς της μη αδειοδότησης που καθιστούσε το έργο ακόμα πιο δύσκολο. 

Πιο συγκεκριμένα η ΑΕΛ τον Ιανουάριο προχώρησε σε πέντε μεταγραφικές κινήσεις: Βίκτορ Στίνα, Κεχιντέ Φατάι, Σρτζάν Κόσιτς, Μιχάλης Τσουμάνης και Λεάντρο Μορέιρα (δανεικός).

Οι δύο από τους πέντε φάνηκε πως ενσωματώθηκαν γρήγορα με την ομάδα. Ο Στίνα που ήρθε στα μέσα του Γενάρη από τον Πανσερραϊκό και έχει σκοράρει δύο φορές και ο 33χρονος Νιγηριανός φορ Κεχίντε Φατάι που ενώ διανύει στην Λάρισα τον τρίτο του μήνα έχει σκοράρει έως τώρα 5 φορές και έχει βάλει το όνομα του στην 3η θέση του πίνακα των σκόρερ πίσω από τον Κώστα Παπαγεωργίου και τον Φαμπρίτσιο Πεντρόσο. 

Οι υπόλοιποι είναι ο Μιχάλης Τσουμάνης που ταλαιπωρήθηκε από τον τραυματισμό του (ρήξη κλείδας) και δεν έχει αγωνιστεί, ο Σέρβος Σρτζάν Κόσιτς που δεν έχει παίξει παρά μόνο ελάχιστα λεπτά και ο Λεάντρο Μορέιρα που έφυγε άρον άρον πίσω στην Αργεντινή. 

Αντιλαμβάνεται κανείς, πως η ΑΕΛ ενώ είχε την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί το γεγονός πως ήταν μια ανάσα από τον Λεβαδειακό και την πρώτη θέση, μάλιστα την έπιασε για ένα διάστημα, εν τέλει "παρέδωσε όπλα", και στα play off που έως τώρα δεν έχει νίκη κινδυνεύει να χάσει μέχρι και την 2η θέση από την Νίκη Βόλου. 

Μπορεί ο κόουτς με το που ήρθε στην ΑΕΛ να συνομίλησε με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Αχιλλέα Νταβέλη και να του είπε πως "Η άνοδος είναι δύσκολη, έως ακατόρθωτη" αλλά μέσα στην σεζόν κάποιοι το πιστέψαμε. Δυστυχώς όχι όλοι.

Ας είχε λοιπόν η ΑΕΛ στο ρόστερ της άλλους δύο Φατάι και άλλους δύο Στίνα, τότε θα μιλούσαμε διαφορετικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου