Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024

ΑΕΛ: Τιμωρήθηκε με πρόστιμο για τα γεγονότα έξω από το AEL FC ARENA

Λίγο πολύ ήταν αναμενόμενη η απόφαση για τα όσα έλαβαν χώρα στο ημίχρονο του αγώνα της ΑΕΛ με την Καβάλα, έξω από το πέταλο των οργανωμένων μεταξύ οπαδών και οργάνων της Αστυνομίας, άσχετα αν υπήρξε ανακοίνωση της ΠΑΕ για τον υπερβάλλοντα “ζήλο” ομάδας ανδρών της ΕΛ.ΑΣ κατά των Λαρισαίων φιλάθλων.

Βάση του Νόμου ήταν ξεκάθαρο ότι η ΑΕΛ κινδύνευε μόνο με πρόστιμο για όσα έγιναν στο ημίχρονο του αγώνα με την Καβάλα. Η ΔΕΑΒ είχε καλέσει, άλλωστε, σε ακρόαση τους Λαρισαίους με εφαρμογή του άρθρου 9 του Ν.5085/2024 που δεν προβλέπει ποινή κεκλεισμένων των θυρών (όπως υποστήριζαν …ορισμένοι εκτός Λάρισας).

Την Δευτέρα (30/09), λοιπόν, η ΔΕΑΒ επέβαλε – σύμφωνα με το ρεπορτάζ – πρόστιμο 10.000 ευρώ που είναι το ελάχιστο προβλεπόμενο. Παράλληλα απαλλάχθηκε το εγκαλούμενο φυσικό πρόσωπο που είχε κληθεί.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛ:
Η ΠΑΕ ΑΕΛ δημόσια παραθέτει την απόφαση της ΔΕΑΒ μετά και τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο ημίχρονο του αγώνα ΑΕΛ-Καβάλα στην πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος της SL2 για τη χρονική περίοδο 2024-2025.

Η ΠΑΕ ΑΕΛ σέβεται απόλυτα την κρίση της αρμόδιας διαρκούς επιτροπής και το μόνο που επιθυμεί να επικοινωνήσει με την δημοσιοποίηση της παρούσας ανακοίνωσης είναι η αναγκαιότητα να πρυτανεύσει η λογική σε όλους τους εμπλεκόμενους, πρωτίστως για την ασφάλεια του φίλαθλου κοινού και δευτερεύοντος για την ασφάλεια και την προστασία της ομάδας μας.

Ευελπιστούμε για το κοινό καλό η σημερινή απόφαση να είναι και η τελευταία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου