Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021

Ο πιθανός όμιλος της ΑΕΛ στην Super League 2

Στον Βόρειο όμιλο κατά πάσα πιθανότητα θα αγωνιστεί η ΑΕΛ την επόμενη αγωνιστική περίοδο στο νέο πρωτάθλημα της Super League 2 αν και εφόσον ισχύσουν τα σενάρια περί αναδιάρθρωσης των δύο κατηγοριών και αν τελικώς οι «βυσσινί» δεν βγουν κερδισμένοι από την καταγγελία κατά της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα.

Τα κουκιά είναι σχεδόν μετρημένα. Με βάση την γεωγραφική κατανομή των 36 ομάδων που θα συμμετάσχουν, οι «βυσσινί» φαίνεται να τοποθετούνται στον βόρειο όμιλο.

Όπως διαφαίνεται μέχρι στιγμής κάποια ομάδα από την Θεσσαλία μεταξύ των οποίων και η ΑΕΛ θα πάει προς τον νότο, πιθανόν αυτή να είναι η Νίκη Βόλου αφού εκεί αγωνίζεται και τώρα στην Football League, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν υπάρχει περίπτωση να δούμε την ΑΕΛ εκεί. Όλα είναι ανοιχτά αλλά το πιθανό σενάριο λέει πως η ομάδα της Λάρισας θα βρίσκεται στον Β' Όμιλο (Βορρά).

Ιδού λοιπόν πως μπορεί να διαμορφωθούν οι όμιλοι (οι τέσσερις β' ομάδες της Super League θα τοποθετηθούν υποχρεωτικά ανά δύο σε κάθε όμιλο):

Α' όμιλος (Νότιος):
Λεβαδειακός
Εργοτέλης
Χανιά
Διαγόρας Ρόδου
Παναχαϊκή
ΟΦ Ιεράπετρας
Καλαμάτα
Ρόδος
Καλλιθέα
Ιάλυσος
Επισκοπή
Αιγάλεω
Σαντορίνη
Νίκη Βόλου *
Γ1 (Πανιώνιος ή Κηφισιά ή Θύελλα Ραφ. ή Ηρόδοτος ή Ζάκυνθος)
Γ2 (Πανιώνιος ή Κηφισιά ή Θύελλα Ραφ. ή Ηρόδοτος ή Ζάκυνθος)
Ολυμπιακός β'
ΑΕΚ β'

Β' όμιλος (Βόρειος)
ΑΕΛ
Ξάνθη
Απόλλων Λάρισας
Τρίκαλα
Δόξα Δράμας
Καραϊσκάκης Άρτας
Καβάλα
Βέροια
Πανσερραϊκός
Πιερικός
Τρίγλια
Αλμωπός Αριδαίας
Θεσπρωτός
Ολυμπιακός Βόλου
Γ3 (Ορφέας Ξανθ. ή Ποσειδών Μηχ. ή Αναγέννηση Καρδ. ή Διαγόρας Στεφ. ή Αχέρων Καναλ.)
Γ4 (Ορφέας Ξανθ. ή Ποσειδών Μηχ. ή Αναγέννηση Καρδ. ή Διαγόρας Στεφ. ή Αχέρων Καναλ.)
ΠΑΟΚ β'
Παναθηναϊκός β'

* Οι ομάδες β' της Super League έχουν τοποθετηθεί τυχαία σε αυτούς τους ομίλους.

Σημείωση: Δεν ξέρουμε βέβαια ακόμα ποιες από τις ομάδες θα πληρούν τα κριτήρια που θα θεσπιστούν από το νομοσχέδιο. Αν δεν μπορέσουν τότε δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην νέα Super League 2. Αλλά έχει ξεκαθαριστεί ότι δεν θα αναπληρωθούν από άλλες ομάδες και επομένως θα μειώνεται και ο αριθμός στους δυο όμιλους. Αν συμβεί κάτι τέτοιο τότε ίσως να υπάρξει και κάποια διαφοροποίηση στην τοποθέτηση των ομάδων και αυτό θα ειναι σε αναλογία από τις ομάδες που δεν θα μπορέσουν να συμμετέχουν σε κάθε όμιλο. Π.χ. αν δεν δεν μπορέσουν αρκετές ομάδες από τον νότο τότε σίγουρα υπάρχει και η πιθανότητα η ΑΕΛ να βρεθεί στον όμιλο του νότου. Αλλά αυτό είναι μια εκτίμηση και θα περιμένουμε…

Εφόσον υπάρξουν ΠΑΕ από τις υπάρχουσες που δεν καταφέρουν να συμπληρώσουν το μετοχικό Κεφάλαιο (250.000 από 30.000) ή να καταθέσουν την εγγυητική (100.000 από 15.000), δεν θα μπορούν να πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα, αλλά ούτε και θα αντικατασταθούν από άλλες Γ’ Εθνικής. Αυτό σημαίνει αυτόματα και πιθανή μείωση ομάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου