Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Επετειακή εκδήλωση των παλαιμάχων της ΑΕΛ!

Σε μία λαμπερή βραδιά στο κεντρικό σημείο της πόλης οι μνήμες της κατάκτησης του πρωταθλήματος του 88′ από την ΑΕΛ αναβίωσαν στο μυαλό των φιλάθλων που κατέκτησαν την κεντρική πλατεία προκειμένου να δουν τα είδωλα του παρελθόντος καθώς επίσης και να μάθουν στους νεότερους τις πιο ένδοξες στιγμές της ιστορίας της κορυφαίας επαρχιακής ομάδας της Ελλάδας.



Η εκδήλωση είχε τον χαρακτήρα της αναβίωσης της ιστορίας και ξεκίνησε με μία αναδρομή στην ιστορία της ομάδας από το έτος ίδρυσης της στις 17 Μαΐου 1964 μέχρι και την κατάκτηση του πρωταθλήματος του 88′.



Από πλευράς Δημοτικής Αρχής έδωσε το παρόν και ο Δήμος Λαρισαίων, ενώ παρευρέθηκε στην εκδήλωση ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, που την παρακολούθησε από διαφορετικό σημείο σε σχέση με αυτό του τεχνικού της ομάδας Σωτήρη Αντωνίου και του βοηθού Γιάννη Προβίδα αλλά και άλλων μελών της ομάδας. Διοικητικών αλλά και του αγωνιστικού τμήματος. Το παρόν έδωσε η Ακαδημία της ΑΕΛ, μαζί με κάποιες ακόμη της πόλης της Λάρισας καθώς επίσης και οι ομάδες Νέων του συλλόγου.



Στην εκδήλωση από πλευράς παικτών βρέθηκε και ο Βαγγέλης Μόρας που παρακολούθησε με προσοχή.



Το παρόν έδωσε σύσσωμη η οικογένεια Καντώνια με τους Γιώργο και Γιάννη να μιλούν για το τότε και στο πλάι τους οι παλιοί διοικητικοί της ομάδας. Οι δυο τους φανερά συγκινημένοι απόλαυσαν για τις αναφορές στην ανάμειξη της οικογένειας τους με τα διοικητικά της ομάδας καθώς επίσης και το υλοποιημένο όραμα.



Εκτός της αναδρομής έκλεψαν τις εντυπώσεις τα 2 ντοκιμαντέρ σε στιλ συνεντεύξεων με αποσπάσματα της πορείας της ομάδας την σεζόν του ’88, την επανάσταση των φιλάθλων στην υπόθεση του Τσίγκοφ αλλά και η κατάκτηση του πρωταθλήματος του ’85.

Στο βήμα ανέβηκε ο πρόεδρος των Παλαιμάχων, Τάκης Παραφέστας, που ανέφερε πως έφερε στη μνήμη του στιγμές από επιτυχίες της ομάδας λόγω του τόπου της εκδήλωσης ενώ τόνισε πως ο στόχος της εκδήλωσης ήταν η ανάδειξη εκείνης της εποχής μέσα από τα μάτια των πρωταγωνιστών όπως οι παράγοντες, προπονητές, παίκτες, φίλαθλοι. Παράλληλα είπε πως ο σκοπός των παλαιμάχων είναι να περνούν ως επί των πλείστων ένα ενωτικό, συναινετικό και ψύχραιμο μήνυμα.

Σημαντική ήταν η αποκάλυψη του Παραφέστα πως ο σύλλογος των Παλαιμάχων της ΑΕΛ ήρθε σε συμφωνία με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, με σκοπό να γίνει το μνημείο της ΑΕΛ όπου θα έχουν εξέχουσα θέση όσοι δεν βρίσκονται πια κοντά.

Μάλιστα είχαν σημαντική αναφορά όσοι βρίσκονται στο κλαμπ του… παραδείσου με σκοπό να μάθουν όλοι για τη δράση τους.



Στο βήμα ανέβηκε και ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης αναφερόμενος στην πλήρη ταύτιση της πόλης με την ΑΕΛ, τα γεγονότα της επανάστασης των φιλάθλων της ομάδας αποκαλύπτοντας και τη δράση του Καλαμάρα, ευχαρίστησε την οικογένεια Καντώνια, είπε πως πρέπει να ξεπεραστούν οι ατομικότητες και έκανε αναφορά στην επιλογή των ντόπιων παικτών εκείνης της εποχής.

Με τη βοήθεια της τεχνολογίας βρέθηκαν στην κεντρική πλατεία και άνθρωποι που λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν μπορούσαν.



Έκλεψαν την παράσταση με τις δηλώσεις τους οι Γιάννης Βαλαώρας και Γιάτσεκ Γκμοχ που μίλησαν στον κόσμο μέσω skype για τις αναμνήσεις τους από την χρονιά του ’88.



Οι Άλεξούλης, Παραφέστας, Παπαντωνίου, Μιχαήλ, Πλιτσης, Γκαλίτσιος, Ζιώγας, Παγκαρλιώτας, Κολοβός, Πολυζόπουλος, Λιάπης, Δράμαλης και Μαλουμίδης που έδωσαν και το παρόν στην εκδήλωση όπως και οι Κολομητρούσης, Βουτυρίτσας, Σελιώνης, Αργυρούλης κ.α. όπου μίλησαν για την τιμή του να αγωνίζεσαι στην ΑΕΛ αποκαλύπτοντας ιστορίες από την εποχή τους.



Ο Γιάννης Αλεξούλης είχε και τον επίλογο της βραδιάς όπου κάλεσε τους παλαιμάχους στον βήμα οι οποίοι άνοιξαν σαμπάνιες και τραγούδησαν τον ύμνο της ΑΕΛ, υπό τους ήχους της φιλαρμονικής ορχήστρας του Δήμου Λαρισαίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου