Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

Μόρας: «Θα ήθελα να συνεχίσω»

Ο αρχηγός της ΑΕΛ Βαγγέλης Μόρας φιλοξενήθηκε στο ποδοσφαιρικό ''Instagram Live'' του novasports μοιράζοντας τις απόψεις του για την κατάσταση που βιώνει η ανθρωπότητα, ενώ μεταξύ άλλων μίλησε και για το μέλλον του πρωταθλήματος.

''Πάντα με το χαμόγελο, πρέπει να υπάρχει πάντοτε, και στις καλές και στις άσχημες στιγμές, στα δύσκολα είναι πιο σημαντικό, κάνεις κακό και στους άλλους όταν δεν χαμογελάς, χαμογελάς και δίνεις θετική ενέργεια στους άλλους'' ξεκίνησε την κουβέντα με τον Αποστόλη Λάμπο

Τι έμαθε να κάνει στην καραντίνα:

''Βλέπω πολλές ταινίες, τρώω πολύ φαγητό αλλά σωστά, προσέχω πολύ την διατροφή μου, μαγειρεύω δεν έχω πρόβλημα αλλά μου αρέσει να φτιάχνω πρωινό. Την συνταγή μου την δίνει η γυναίκα μου και γω την εκτελώ! Μια πρωτόγνωρη κατάσταση, να τηρήσουμε τα μέτρα, ελπίζω να μπούνε πιο αυστηρά, στη Λάρισα είμαστε καλά ακόμα, όταν ανοίξει η πόρτα θα βγούμε και θα απολαύσουμε τις βόλτες μας''

Τι θα κάνει μετά την καραντίνα:

''Θα αγκαλιάσω τους δικούς μου, δεν βλέπω τους γονείς μου, η μαμά και πεθερά φτιάχνουν φαγητά και τα παίρνουμε με ταπεράκι. Θα καταλάβουμε ποια είναι τα σημαντικά στην ζωή μας όταν τελειώσει όλο αυτό''.

Πότε θα σταματήσει:

''Έτσι πως σταμάτησε αυτή η χρονιά, θα ήθελα να συνεχίσω, το χάρηκα φέτος κάτω από τις δύσκολες συνθήκες, με καλύπτει να φοράω αυτή την φανέλα, το είχα και τάμα στον αδερφό μου και έπρεπε να το παίξω. Το κάνω για μένα, για τους δικούς μου και μετά για την ομάδα. Όταν δεν χάνω προπονήσεις, δεν υπάρχει να σταματήσω, το σώμα μου με βοηθάει, δεν είχα σοβαρούς τραυματισμούς, δεν έχω αλλάξει τον τρόπο ζωής μου οπότε δεν υπάρχει λόγος να το κόψω''.

Αν είναι ο παππούς, ποιος είναι ο γιος και ο εγγονός του στο πρωτάθλημα:

''Το πουλέν μου είναι ο Χαλάτσης, μοιάζει στα χαρακτηριστικά, είναι 8αρι αλλά μοιάζουμε'. Υπάρχουν νέα παιδιά αρκετά που φέρνουν στα χαρακτηριστικά και στον σωματότυπο μου, πρέπει να βοηθηθούν τα νέα παιδιά και οι ομάδες δεν βοηθάνε. Ο Μάνατζερ είναι πολύ σημαντικός, το ίδιο το παιδί πρέπει να κατάλαβε τι συμβαίνει, όταν γίνεις 18 χρονών πρέπει να αδράξεις την ευκαιρία. Τους δίνω συμβουλές συνεχώς, να κοιμάστε και να ξυπνάτε με το ποδόσφαιρο. Το μυαλό τους είναι όμως αλλού, με τα σόσιαλ μίντια κτλ. Να προσέχουν τι βάζουν και πότε τα βάζουν, είμαι της παλιάς σχολής. Οι ομάδες πρέπει να έχουν ανθρώπους να ελέγχουν τα παιδιά στις αναρτήσεις τους. Είναι πολύ δύσκολο όμως''.

Για την Ιταλία:

''Ο κουμπάρος μου μένει Ιταλία, αρκετά λάθη έκαναν οι Ιταλοί και τα πληρώνουν, βγήκαν εκτός οικονομικά και ψυχολογικά, έχουν κουραστεί πολύ, τσακώνονται και έχουν χαλάσει την διάθεσή τους''.

Για το ελληνικό πρωτάθλημα:

''Είναι φυσιολογικό να σε νοιάζει το ποδόσφαιρο, δεν πρόκειται να είναι ίδιο το επίπεδο, δεν υπάρχει περίπτωση να είναι έτοιμοι οι παίκτες, δεν είναι εύκολο να επανέλθεις, το θεωρώ να αφύσικο, αν είναι το οικονομικό στη μέση, μην περιμένετε θέαμα, όλοι είναι εκτός ρυθμού, άλλο το σπίτι, άλλο το πάρκο, αυτό είναι συντήρηση και μόνο, δεν θα καταφέρουμε να αγωνιστούμε''.

Για την καθημερινή του άσκηση:

''Δεν μπορώ να ακολουθήσω πιστά πρόγραμμα γυμναστικής, δεν υπάρχει γήπεδο, όλα είναι κλειστά και απαγορεύεται, κάνω ασκήσεις , βγαίνω τρέχω αλλά μέχρι εκεί..."

Αν θα σκεφτόταν να πάρει στο μέλλον πόστο στην ΑΕΚ;

''Τα πάντα είναι συζητήσιμα, μάνατζμεντ μπορώ να το κάνω, έχω γνωριμίες και μπορώ μόλις σταματήσω. Θέλω να αναλάβω ευθύνες, θέλω τις δικές μου ιδέες και να αναλαμβάνω τις ευθύνες μου. Έχω μια ακαδημία,  Αμπελόκηποι λέγεται , από εκεί που ξεκίνησα, είναι κάτι που με εκφράζει, κάνω μόνο την διαχείριση, δεν έχω υπομονή να προπονώ παιδάκια..Η πρώτη μου χρονιά ήταν η καλύτερη, γεμάτη χρονιά, μου έμεινε από όλες τις απόψεις, περάσαμε πολλά, η δεύτερη χρονιά με Σάντος ήταν καλή γιατί έμαθα πολλά και πραγματικά μου έδωσε την δυνατότητα να καταλάβω τον επαγγελματισμό.

Για την Εθνική

''Αυτό ακριβώς χρειαζόταν, μία αλλαγή, χάρηκα που ήρθαν αποτελέσματα, μπράβο στα παιδιά που έβγαλαν πράγματα στο γήπεδο, η επιλογή του Τάκη Φύσσα είναι πολύ καλή. Η ομάδα ανήκει στον κόσμο, σε κανέναν άλλο. Οι παίκτες οφείλουν να την προστατεύεις, πρέπει να κάνει τα πάντα για να καλύψεις όσο μπορείς να αρνητικά σχόλια των φιλάθλων''.

Για το VAR:

''Είμαι υπέρ του VAR αλλά δεν ξέρουν να το λειτουργούν και να το χειρίζονται''.

Για τον Κούγια:

''Είναι ο πρόεδρος της ομάδας και τον σέβομαι, συνεργάτες είμαστε''.

Για το νούμερο στην φανέλα:

Το ''18'' με εκφράζει, έχω δεθεί και δεν τον αλλάζω ποτέ, το φορούσα πάντα, όταν δεν ήταν διαθέσιμο φορούσα το ''81''. Με έχει σημαδέψει το ''18''.

Για τον Ουάρντα:

''Ένα δύσκολο παιδί, του αρέσει να φαίνεται και να ασχολείται μαζί του ο κόσμος, δεν είναι ωραίο γιατί δίνει δικαιώματα. Δεν είναι εύκολο να τον βοηθήσουμε, έχουμε δεχτεί κάποια πράγματα, δεν δίνουμε βάση στα λάθη που κάνει , δεν είναι κακός, αλλά δεν σκέφτεται πολύ, έχει μια τρέλα παραπάνω, χαμένος βγαίνει ο ίδιος. Δεν είναι εύκολο να διαχειριστείς τα αποδυτήρια, εμάς μας απασχολεί να πάρουμε το 100% του και μόνο''.

Για τον Μιχάλη Γρηγορίου:

Δεν χαμογελάει ποτέ.. Διαχειρίστηκε καλά την ομάδα, αδίκησε κάποιους, δεν είχε στόχο να το κάνει. Κάναμε πολύ καλή χρονιά με δυσκολίες. Ήρθε μετά την προετοιμασία και όλο αυτό δυσκόλεψε την κατάσταση. Είναι πετυχημένη η χρονιά, είχαμε στόχο να παραμείνουμε στην κατηγορία.

Για τους πιο επιδραστικούς παίκτες στην ομάδα:

"Θα ήθελα πάντα να έχω συμπαίκτες τον Φατιόν και τον Μιλοσάβλιεβιτς. Ο Ράικο δεν ακούγεται ούτε στην προπόνηση, ούτε στον αγώνα αλλά κάνει πολύ καλη δουλειά. Τέτοιους παίκτες θα ήθελα πάντα δίπλα μου.

Για την Προοδευτική:

"Σχολείο. Με όλη την έννοια της λέξης. Έμαθα πολλά για το ποδόσφαιρο, εκεί σκληραγωγείσαι, φτιάχνεις στομάχι. Να μην έχεις να πληρώσεις το ενοίκιο. Να πηγαίνεις δέκα-δέκα για φαγητό, να μοιράζονται τα έξοδα, να είσαι απλήρωτος, κι όμως να διατηρείς ομαδικό πνεύμα. Πραγματικά πολύ μεγάλο σχολείο."

Τα καλύτερα ματς:

''Με ΟΦΗ στη Λάρισα και με Άρη στο Κλεάνθης Βικελίδης όπου γυρίσαμε τα ματς από 0-2 σε 3-2''.

Για τους monsters:

"Εννοείται ότι θα ήθελα γεμάτο γήπεδο. Εμείς δεν παίζουμε για τη διοίκηση, παίζουμε για τον εαυτό μας και την ομάδα. Αυτή η κατάσταση δε νομίζω να αλλάξει αν δεν αλλάξει διοίκηση και το μεγαλύτερο κακό το παθαίνει η ομάδα. Οι οργανωμένοι οπαδοί είναι πολύ σημαντικό κομμάτι για οποιαδήποτε ομάδα. Αλλά οι ποδοσφαιριστές δεν είμαστε διοίκηση. Ξέρω τους monsters, ξέρω τί συμβαίνει, αλλά κανείς δε μπορεί να με κρίνει γι΄ αυτό το θέμα. Ας με κρίνει ποδοοσφαιρικά. Ό,τι λέω ξέρω γιατί το λέω και πάντα σκέφτομαι πριν μιλήσω."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου