Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020

Ανάλυση ΠΑΟΚ - ΑΕΛ 1-0: Λάθος η αντιμετώπιση του αγώνα από τον Γρηγορίου!

Η ΑΕΛ χθες Παρασκευή (11/09) ηττήθηκε 1-0 από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League Interwetten.

Το παιχνίδι μπορεί να έληξε 1-0 ωστόσο δεν ήταν λίγες οι φορές που το σκορ πήγε να ξεφύγει και αναφέρομαι στο τσαφ του Άκπομ σε κενή εστία, στην κεφαλιά του Άγγλου που έδιωξε όμορφα σε κόρνερ ο πολύ σταθερός χθες Γκέργκελι, αλλά και στην διπλή δύσκολη επέμβαση του Ούγγρου σε σουτ των Τζόλη και Ελ Καντουρί. 

Βέβαια και η ΑΕΛ από την πλευρά της είχε δύο ευκαιρίες να φτάσει στην ισοφάριση, μια στο φινάλε κάθε ημιχρόνου, ωστόσο αν πρέπει να σταθούμε στην εν γένει παρουσία της ομάδας στον αγωνιστικό χώρο θα λέγαμε ότι το παιχνίδι αντιμετωπίστηκε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που αντιμετωπίστηκαν τα περισσότερα παιχνίδια και πέρυσι.

Το να βλέπεις τον σέντερ φορ Ντουρμισάι να είναι και αυτός πίσω από την σέντρα και μια ΑΕΛ να παίζει με διπλή ζώνη άμυνας από το πρώτο λεπτό καταλαβαίνεις πως θα εξελιχθεί πάνω κάτω ο αγώνας. 

Ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή της μπάλας (πολλές φορές σε ποσοστό πάνω απο 60%), είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και τις ευκαιρίες όπως είπαμε και πιο πάνω για να καθαρίσει από νωρίς την αναμέτρηση.

Αν κάποιοι ξεχώρισαν από την ΑΕΛ χθές αυτοί ήταν ο Σπάρβ που έδειχνε την εμπειρία του στις μεταβιβάσεις, ο Τρούγιτς από τα αριστερά με την ταχύτητά του αλλά και τα τρεξίματα του και ο Γκέργκελι με τις σπουδαίες επεμβάσεις του.

Γενικότερα ακόμα και όταν πρόκειται για τον ΠΑΟΚ και μάλιστα μέσα στην Τούμπα θεωρούμε λανθασμένο τον τρόπο που αποφάσισε να αντιμετωπίσει το ματς ο Μιχάλης Γρηγορίου.

Η ΑΕΛ έχει πληρότητα στην επίθεση με: Τρούγιτς, Τόρζε, Μιλοσάβλιεβιτς, Πλατέλλα Ντουρμισάι οι ακόμα και με τους μικρούς Πινακά, Γλυνό και Ζαχαράκη και πρέπει να παίζει πιο επιθετικά ή τουλάχιστον λιγότερο αμυντικά από χθες. Η έκβαση του αγώνα παρά το ρευστό 1-0 φάνηκε από νωρίς απλά ο Μιχάλης Γρηγορίου με το στήσιμο της ομάδας και ο Γκέργκελι με τις επεμβάσεις του κράτησαν το σκορ σε χαμηλά επίπεδα.

Στα αξιοσημείωτα το αγώνα χθες το ντεμπούτο του Γρηγορόπουλου και του Μαιδανού στην κορυφαία κατηγορία της χώρας.

Σαφώς ο ΠΑΟΚ κέρδισε δίκαια, σαφώς ο ΠΑΟΚ κέρδισε πιο εύκολα απ' ότι δείχνει το τελικό σκορ και σαφώς η ΑΕΛ πρέπει να αλλάξει νοοτροπία ακόμα και σε αυτά τα παιχνίδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου