Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021

ΑΕΛ: Η ανασκόπηση της σεζόν 2020-21

Μια άσχημη, όπως αποδείχθηκε, χρονιά ολοκληρώθηκε για την ΑΕΛ που βαθμολογικά υποβιβάστηκε στην  Super League 2 καθώς δεν κατάφερε να παρουσιάσει ένα σύνολο αντάξιο της κορυφαίας κατηγορίας της χώρας.

Πριν την έναρξη της σεζόν, ο στόχος ήταν ο συνηθισμένος, να τερματίσει η ομάδα πιο ψηλά από την περασμένη χρονιά. Δια στόματος μεγαλομετόχου ωστόσο υπήρχε και η επιθυμία να βγει η ομάδα στην Ευρώπη.

Δεν συνέβη ούτε το ένα και προφανώς ούτε το άλλο και η ΑΕΛ βρέθηκε να μάχεται για την παραμονή της στην κατηγορία, κάτι που τελικά δεν ήρθε.

Ακολουθεί η ανασκόπηση της αγωνιστικής χρονιάς 2020-21:

Οι προπονητές:

Η ΑΕΛ ξεκίνησε την χρονιά με τον Μιχάλη Γρηγορίου που είχε ήδη κλείσει σχεδόν ένα χρόνο στον πάγκο των «βυσσινί».

Μετά από μια κακή αρχή, ο Λαρισαίος τεχνικός αντικαταστάθηκε από τον άπειρο για την Super League 1, Γιάννη Τάτση.

Η πορεία την ομάδας συνέχιζε να ήταν πτωτική και στο πιο κρίσιμο σημείο την τεχνική ηγεσία ανέλαβε ένας γνώριμος, ο Ιταλός Τζιανλούκα Φέστα.

Η διαφορά σε σχέση με την τελευταία του θητεία στον πάγκο της ΑΕΛ ήταν πως φέτος δεν κατάφερε να σώσει την κατηγορία και έτσι μοιραία μετα την σκληρή ήττα από τον ΟΦΗ στο Αλκαζάρ και την καταδικαστική από τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό, αποχαιρέτησε και αυτός.

Στο τελευταίο παιχνίδι, διαδικαστικού χαρακτήρα καθώς η ΑΕΛ είχε ήδη υποβιβαστεί, τα ηνία πήρε ο Μιχάλης Ζιώγας που οδήγησε την ΑΕΛ στην αδιάφορη νίκη απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα.


Η πορεία:

Η πορεία της ΑΕΛ στην φετινή σεζόν θα μπορούσαμε να πούμε πως ήταν διαρκώς πτωτική, αν εξαιρέσουμε τα τελευταία παιχνίδια της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και το ξεκίνημα των play out.

Η ομάδα με τον Τζιανλούκα Φέστα στον πάγκο κατάφερε και πήρε σπουδαίες νίκες, όπως το 1-0 με τον Παναιτωλικό στο Αλκαζάρ και το διπλό στο Ηράκλειο (2-3) με τον ΟΦΗ που κράτησε την θεσσαλική ομάδα σε απόσταση αναπνοής ενόψει play out.

Μάλιστα το διπλό στην Ριζούπολη (0-2) στην πρώτη αγωνιστική του μίνι πρωταθλήματος, όπως επίσης και αυτό στο Περιστέρι (0-1) αύξησαν τις ελπίδες της ΑΕΛ.

Πως όμως έφτασε η ομάδα να παλεύει για την παραμονή; Με συνεχή αρνητικά αποτελέσματα. Η πρώτη νίκη στο Αλκαζάρ ήρθε στις 28 Φεβρουαρίου, μέχρι τότε οι ήττες και οι ισοπαλίες στη Λάρισα έδιναν και έπαιρναν.

Όσον αφορά τα εκτός έδρας παιχνίδια η ΑΕΛ είχε καταφέρει να πανηγυρίσει μόλις δύο φορές σε Γιάννενα (1-2) και Ηράκλειο όπως γράψαμε και πιο πάνω (2-3).

Οι ισοπαλίες στην κανονική διάρκεια έφτασαν τις 7, ενώ οι ήττες ήταν 16 στον αριθμό.

Αυτό σημαίνει ότι η ΑΕΛ ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα και μπήκε στα play out με συγκομιδή 16 βαθμών, όντας τελευταία στον βαθμολογικό πίνακα και με 18 γκολ υπέρ και 42 κατά (χειρότερη άμυνα).

Η κάκιστη πορεία της ΑΕΛ, εμφανίζει τους λόγους που υπήρξαν αυτές οι αντικαταστάσεις στην τεχνική ηγεσία.

Στα play out οι «βυσσινί» έδειξαν έτοιμοι να παλέψουν. Κέρδισαν 3 φορές σε Ριζούπολη (0-2), Περιστέρι (0-1) και Λάρισα (2-0), ωστόσο οι δύο ήττες με ΟΦΗ (0-1) και Βόλο (3-1) ήταν καταδικαστικές. Επίσης η Λαρισινή ομάδα ήρθε ισόπαλη δύο φορές με Παναιτωλικό (1-1) και Λαμία (0-0).

Κατάφερε και πήρε 11 βαθμούς στα play out και + 16 = 27 βαθμοί σε όλη την διάρκεια του πρωταθλήματος.

Αυτοί δεν ήταν ικανοί να κρατήσουν την ΑΕΛ στην κατηγορία καθώς ο προτελευταίος Παναιτωλικός που οδηγήθηκε στα μπαράζ συγκέντρωσε 28.


Ταυτότητα ομάδας:

Θέση 14η  - τελευταία

Αγώνες: 33

Νίκες: 6

Ισοπαλίες: 9

Ήττες: 18

Γκολ υπέρ: 25

Γκολ κατά: 47 (χειρότερη επίδοση μαζί με ΟΦΗ)


Οι συμμετοχές - 39 ποδοσφαιριστές (στην κανονική διάρκεια)

Πινακάς: 23

Μπέρτος: 21

Μιλοσάβλιεβιτς: 21

Ντουρμισάι: 20

Νάγκι: 19

Μιχαήλ: 18

Σπάρβ: 18

Ζίζιτς: 18

Ηλιάδης: 17

Νικολιάς: 16

Τρούγιτς: 16

Φίλιπ: 15

Πλατέλλας: 13

Κολομπίνο: 12

Ακούνια: 10

Νούνιτς: 10

Μούζεκ: 9

Γλυνός: 9

Τόρζε: 8

Γιουνές: 7

Μπάγιτς: 7

Στίεφλερ: 6

Μπεν Χατίρα: 6

Γιακιμόφσκι: 6

Γρηγορόπουλος: 6

Μαξιμένκο: 6

Γκράουρ: 6

Καρανίκας: 5

Μουκάντζο: 5

Τσόσιτς: 5

Χουσίνο: 5

Σετσέροβιτς: 5

Μαϊδανός: 4

Γκαζάλ: 4

Ζαχαράκης: 3

Γκοτζαμανίδης: 3

Κωστή: 3

Χαλάτσης: 2

Κοτσιανούλης: 1


Οι σκόρερ (μαζί με τα play out)

1. Πινακάς: 7

2. Ντουρμισάι: 5

3. Ακούνια: 4

4. Νούνιτς: 2

5. Σπάρβ:1 

6. Νικολιάς: 1

7. Μούζεκ: 1

8. Γιουνές: 1

9. Κολομπίνο: 1

10. Στίεφλερ: 1


Το πάρε - δώσε του Ιανουαρίου 2021:

Ήρθαν: Μουκάντζο, Κολομπίνο, Μαξιμένκο, Χουσίνο, Ακούνια, Τσόσιτς, Καρανίκας, Μπεν Χατίρα, Γιακιμόφσκι, Γκράουρ, Στίεφλερ

Έφυγαν: Τόρζε, Πλατέλλας, Φίλιπ, Γκαζάλ, Κωστή, Σετσέροβιτς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου