Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021

Ντελόπουλος: «Η ΑΕΛ έχει χρέος να ξαναφέρει τον Βασίλη Καραπιάλη..»

Τελικά τίποτα δεν είναι τυχαίο. Η παρουσία του Βασίλη Καραπιάλη, ενός από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές που ανέδειξε το ελληνικό ποδόσφαιρο, στα παιχνίδια της ομάδας νέων της ΠΑΕ ΑΕΛ δεν ήταν τυχαία.

Με παρέμβαση και συζήτηση πολλών ημερών με τον αντιπρόεδρο της ομάδας, Ζήση Ντελόπουλο, πείστηκε να αναλάβει τεχνικός διευθυντής της ομάδας ώστε να βάλει την προσωπική του «σφραγίδα» στα νέα παιδιά της ομάδας.

Ο Καραπιάλης το 1985 αναστάτωσε μια ολόκληρη πόλη για να πάει στην ΠΑΕ ΑΕΛ έχοντας προσωπικούς πιστούς οπαδούς (ακόμη και τώρα έχει...), συμμετείχε σε όλους τους αγώνες και ήταν η χρονιά που η ΑΕΛ έσπασε το κατεστημένο (1987-88) και έγινε η πρώτη, και μοναδική μέχρι σήμερα, περιφερειακή ομάδα που κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας. 

Ο ίδιος ψηφίστηκε ως ο καλύτερος ποδοσφαιριστής εκείνης της περιόδου, ενώ το γκολ που σημείωσε εναντίον του Πανσερραϊκού, ακόμη θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα που έχουν επιτευχθεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Στην καριέρα του κατέκτησε πέντε πρωταθλήματα: με ΑΕΛ 1 (1988), με Ολυμπιακό 4 (1997, 1998, 1999, 2000), δύο Κύπελλα: με Ολυμπιακό (1992, 1999), ένα Σούπερ Καπ: με Ολυμπιακό (1992).

Είναι ο Λαρισαίος με τους περισσότερους τίτλους στην καριέρα του.

Ο Βασίλης Καραπιάλης επιστρέφει ξανά στην ΠΑΕ ΑΕΛ και αυτό αποτελεί το μεγαλύτερο επίτευγμα για τις μελλοντικές γενιές.

Ο Ζήσης Ντελόπουλος σχολιάζοντας την επιστροφή του Βασίλη Καραπιάλη στην ΠΑΕ ΑΕΛ είπε: «Η ΑΕΛ έχει χρέος να ξαναφέρει τον Βασίλη Καραπιάλη στα αθλητικά δρώμενα της πόλης γιατί αποτελεί ένα ίνδαλμα, όχι μόνο για τη γενιά του πρωταθλήματος, αλλά και για τις μελλοντικές. Είναι το ελάχιστο που μπορούσε γιατί η πόλη πρέπει να τιμήσει τον Βασίλη Καραπιάλη για τη μεγάλη του προσφορά, μαζί με τη διοίκηση της πρωταθλήτριας ΑΕΛ, αλλά και όλους τους παίκτες αυτής, που αποτελούν μαζί με τους κυπελλούχους σήμα κατατεθέν της Θεσσαλικής πρωτεύουσας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου