Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022

Ανακοίνωση για την πώληση των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΛ στον κ. Αχιλλέα Νταβέλη

Από την Τρίτη (28/06) η ΑΕΛ άλλαξε χέρια. Ο Αλέξης Κούγιας αποτελεί και επίσημα πλέον παρελθόν από την ηγεσία της ομάδας και ο Αχιλλέας Νταβέλης είναι ο νέος ιδιοκτήτης της ΑΕΛ.

Από την περασμένη Τρίτη λοιπόν έκλεισε ένα κεφάλαιο που κράτησε 7 χρόνια στην πόλη και την ομάδα. Ένα κεφάλαιο που εμάς προσωπικά (γιατί τους εαυτούς μας θα εκφράσουμε) δεν μας βρήκε ποτέ φανατικά απέναντι, όχι γιατί ήμασταν σύμφωνοι με τα όσα συνέβαιναν αλλά γιατί ουδέποτε πιστέψαμε πως οι ακραίες συμπεριφορές ήταν λύση στο πρόβλημα. Ούτε τώρα το πιστεύουμε. Ένα κεφάλαιο που περιείχε ότι δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας στην συνέντευξη τύπου (βγάζοντας φυσικά εκτός τους χαρακτηρισμούς προσώπων που δεν ξέρουμε προσωπικά). Ναι, όλα αυτά υπήρχαν δεν υπάρχει λόγος ούτε να τα αναφέρουμε ούτε να τα αριθμήσουμε. Επίσης, είναι γεγονός πως το 2015 η ΑΕΛ χτίστηκε από το μηδέν, είναι γεγονός ότι κατέκτησε το πρωτάθλημα στην τότε Football League, είναι γεγονός ότι για δευτερόλεπτα έμεινε εκτός τελικού κυπέλλου Ελλάδος. Όμως, ίσως σκόπιμα (δεν γνωρίζουμε) παρέλειψε ο Αλέξης Κούγιας να αναφερθεί στα αρνητικά ρεκόρ που έσπασε η ομάδα το ένα μετά το άλλο κυρίως την σεζόν 2020-21. Επίσης, έριξε το φταίξιμο σε διαιτητές, παράγοντες και προπονητές κλείνοντας τα μάτια στις δικές του ευθύνες. Η ΑΕΛ ναι, δεχόταν πόλεμο αλλά το τείχος για να προστατευτεί ήταν ευθύνη του Αλέξη Κούγια και δεν υψώθηκε ποτέ. Οι προσωπικές δηλώσεις και επιθέσεις κατά πάντων δεν αποτελούν το τείχος προστασίας.

Ερχόμαστε στον τελευταίο μήνα, από την στιγμή δηλαδή που έγινε επισήμως γνωστό από τον ίδιο πως η ομάδα πωλείται! Όλο αυτό το μήνα ακούγαμε και διαβάζαμε διάφορες τοποθετήσεις του λέγοντας πως ουδέποτε χτύπησε το τηλέφωνο του για να εκδηλώσει κάποιος ενδιαφέρον. Ψέματα! Το αποκάλυψε και ο ίδιος στην συνέντευξη του. Κρούσεις υπήρχαν ωστόσο αυτός δεν ήταν σίγουρος αν τελικώς θέλει να πουλήσει. Να είμαστε ειλικρινείς, εμείς περιμέναμε πως η έκβαση μετά την λήξη της προθεσμίας θα ήταν να παραμείνει στην ηγεσία της ΑΕΛ ο Αλέξης Κούγιας και η ομάδα να αγωνίζεται στην Super League 2. Αυτό θα γινόταν όπως αποκάλυψε ο ίδιος ωστόσο εν τέλει παρέδωσε τα ηνία. Το κεφάλαιο λοιπόν Αλέξης Κούγιας έκλεισε.

Ερχόμαστε στον Αχιλλέα Νταβέλη στον οποίο ευχόμαστε αρχικά να εκπληρώσει όλες αυτές τις φιλοδοξίες που έχει και οραματίζεται. Ακούσαμε προσεκτικά και με ενδιαφέρον την τοποθέτηση του στην συνέντευξη τύπου και δεν βρήκαμε πράγματι ούτε ένα αρνητικό στοιχείο στον πρόλογο, αν θέλετε, της διοικητικής του παρουσίας. Σε όλα είμαστε σύμφωνοι το ερωτηματικό ωστόσο παραμένει. Κανείς δεν ξέρει τι επιφυλάσσει το αύριο για την ΑΕΛ. Σε κάθε ομάδα η αλλαγή ιδιοκτησίας κρύβει ερωτηματικά είναι άλλωστε φυσιολογικό και το ξέρει και ο Αχιλλέας Νταβέλης αυτό. Είναι στο δικό του χέρι αλλά και τον συνεργατών του να εξαλειφθεί κάθε ερωτηματικό ωστόσο αυτό δεν γίνεται από την μια μέρα στην άλλη.

Προς τον δήμαρχο Λαρισαίων, Απόστολο Καλογιάννη. Καλές οι δηλώσεις μετά την αλλαγή ιδιοκτησίας αλλά μην κάνετε πως δεν ακούσατε τα όσα δήλωσε ο Αχιλλέας Νταβέλης. Είστε υπεύθυνος στο να φέρεται το AEL FC ARENA στην ομάδα που πρέπει να ανήκει. Έχετε ευθύνες και πρέπει να τις αναλάβετε. Ο δήμος πρέπει να στέκεται δίπλα στην ομάδα και είναι ευκαιρία να το αποδείξετε.

Κλείνοντας, προς τους χιλιάδες φιλάθλους της ομάδας μας. Πλέον δεν χωράει καμία συζήτηση. Όπως είπε και ο Αχιλλέας Νταβέλης, ο κατακλυσμός του Αλκαζάρ από βυσσινί παρουσίες είναι ένα συμβόλαιο μεταξύ διοίκησης και κοινωνίας. Δεν χωράνε δικαιολογίες. Η ΑΕΛ είναι εδώ, θέλει να αλλάξει και μας θέλει μαζί της. ΠΡΕΠΕΙ να είμαστε εκεί, είναι ΧΡΕΟΣ μας να είμαστε εκεί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου