Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022

Έγινε η πρώτη επαφή στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΛ

Αρχής γενομένης από την συγκρότηση του νέου τεχνικού μοντέλου που προανήγγειλε από τις πρώτες του κιόλας τοποθετήσεις, ο νέος πρόεδρος της ΠΑΕ, Αχιλλέας Νταβέλης, ξεκίνησε να δίνει σάρκα και οστά στο όραμά του για την ΑΕΛ της νέας εποχής. Μέσα από αλλεπάλληλες συναντήσεις, φτάσαμε στο φωτογραφικό ντοκουμέντο της πρώτης κοινής συνάντησης στα γραφεία της ομάδας του ιδίου με τα βασικά στελέχη του τεχνικού επιτελείου, που δεν είναι άλλα από τον τεχνικό διευθυντή, Τάσο Βενέτη, τον αθλητικό διευθυντή, Στάθη Ταυλαρίδη, τον προπονητή, Παναγιώτη Γκουτσίδη, τον βοηθό προπονητή και αναλυτή, Αλέξανδρο Βεργώνη και τον προπονητή τερματοφυλάκων, Λουίτζι Τσενάμο. 

Για την ολοκλήρωση της ομάδας των ανθρώπων που θα επιβλέπουν το σύνολο των δραστηριοτήτων των αγωνιστικών τμημάτων των «βυσσινί», εκκρεμεί κατ’ αρχάς η πρόσληψη δύο γυμναστών, πριν προχωρήσει η επιμέρους συγκρότηση και της τεχνικής ηγεσίας των ηλικιακών τμημάτων. Όλα αυτά θα προκύψουν φυσικά μέσα από μια αυστηρή διαδικασία επιλογής, με ουσιαστικά κριτήρια που σχετίζονται όχι μόνο με τα βιογραφικά, αλλά και τους χαρακτήρες των ανθρώπων που θα έχουν τα ηνία στα αποδυτήρια.

Η ίδια διαδικασία ακολουθήθηκε άλλωστε και στην επιλογή όλων των προαναφερομένων, με εντυπωσιακότερη όλων την ένταξη στο project της ΠΑΕ ΑΕΛ του φιλόδοξου και χαμηλών τόνων, Στάθη Ταυλαρίδη, ο οποίος θεωρείται εκ των κορυφαίων στο είδος του για την χώρα μας. Γι’ αυτό άλλωστε και προκάλεσε τόσο μεγάλη εντύπωση η παραίτησή του από την ΑΕΚ για τα μάτια των «βυσσινί», γεγονός που προϋποθέτει και πίστη στις εγγυήσεις που δόθηκαν απ’ την πλευρά του προέδρου για την υλοποίηση των βραχυπρόθεσμων, μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων σχεδίων του.

Η προσωπική σχέση του επίσης με τον Τάσο Βενέτη, υπήρξε καθοριστική για την πρώτη επαφή, δεδομένης της απόφασης του Λαρισαίου πρώην μεσοαμυντικού, να επιστρέψει μόνιμα και οικογενειακώς από την Κέρκυρα στα πάτρια, προκειμένου να ενταχθεί ως τεχνικός διευθυντής στο οργανόγραμμα της ομάδας που υπηρέτησε δυο φορές σαν ποδοσφαιριστής.

Ζυγίζοντας μια σειρά δεδομένων, οι δύο τους κατέληξαν στην επιλογή του Παναγιώτη Γκουτσίδη για την θέση του προπονητή, καθώς πείστηκαν ότι άφησε πέρυσι στη μέση ένα έργο που έδειχνε να αποδίδει μέσα απ’ την διαχείριση διαφόρων προβλημάτων, δημιουργώντας τις καλύτερες των εντυπώσεων και στους ίδιους τους ποδοσφαιριστές, με τους οποίους δεν θα χρειαστεί χρόνο γνωριμίας. Επιπλέον, η επί διετία συνεργασία του ίδιου του Στάθη Ταυλαρίδη με τον Παναγιώτη Γκουτσίδη, όταν ο πρώτος ήταν ποδοσφαιριστής στον Ατρόμητο και ο δεύτερος βοηθός του Γιώργου Παράσχου και η αλληλοεκτίμηση που υπάρχει έκτοτε μεταξύ τους, έπεξε καθοριστικό ρόλο στην τελική επιλογή.

Ομοίως, η γνωριμία των δυο τους με τον Λουίτζι Τσενάμο και η εμπειρία απ’ την συνεργασία μαζί του, καθώς και η πρόσφατη συνεργασία του πρώην γκολκίπερ, ως προπονητής τερματοφυλάκων πια, με τον Μαρίνο Ουζουνίδη με τον οποίο είναι γνωστοί οι δεσμοί του Παναγιώτη Γκουτσίδη, τον έφεραν πρώτο στην προτίμησή τους για το συγκεκριμένο πόστο.

Ταυτόχρονη ήταν φυσικά και η επαφή με τον Αλέξανδρο Βεργώνη, που το επιστημονικό του υπόβαθρο, το «βυσσινί» παρελθόν που βοηθάει στην προσαρμογή και η περσινή εμπειρία που είχε ως βοηθός κι αναλυτής στο πλευρό του Παύλου Δερμιτζάκη στην πρωταθλήτρια του 1ου ομίλου της SL2, Βέροια, αποτέλεσαν μια γκάμα προσόντων που τον καθιστούν ιδανικό συνεργάτη.

Το σημαντικότερο όλων, ήταν βέβαια η διαπίστωση από την πρώτη κοινή συνάντηση προέδρου και τεχνικού επιτελείου, την επιθυμίας τους να ενστερνιστούν το όραμα που υπάρχει για την ΑΕΛ και να το υπηρετήσουν δίνοντας το μέγιστο των γνώσεων και το απόθεμα της ψυχής τους.

Formedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου