Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022

Νταβέλης: «Να κάνουμε την ΑΕΛ μία ευρωπαϊκή ομάδα»

Την πρώτη του συνέντευξη τύπου ως μεγαλομέτοχος και πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ έδωσε σήμερα το μεσημέρι ο κ. Αχιλλέας Νταβέλης, περιστοιχιζόμενος από τον πρόεδρο της Ε.Π.Σ. Λάρισας κ. Δημήτρη Μπουχλαριώτη, τον πρόεδρο της Ερασιτεχνικής ΑΕΛ, κ. Γιώργο Νάκα και τον πρόεδρο του Συλλόγου Παλαιμάχων της ΑΕΛ κ. Τάκη Παραφέστα.

Μετά τον οικονομικό απολογισμό ο κ. Νταβέλης προχώρησε και στον διοικητικό απολογισμό ενώ μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο θέμα των εισιτηρίων διαρκείας και του οπαδικού κινήματος.

Αναλυτικά:

«Ας κάνουμε και τον διοικητικό απολογισμό σε επίπεδο συνεργατών από την νέα διοίκηση.

Σε αυτά είναι:

Η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης με την νέα διοίκηση.

Η εμπέδωση του επαγγελματικού πνεύματος στους παίκτες καθώς πλέον πέρα από δικαιώματα έχουν υποχρεώσεις με τους στόχους και τις απαιτήσεις της ομάδας. Γι’ αυτούς αξιολογεί τους παίκτες η διοίκηση.

Η ομοιογενειοποίηση στον στόχο και εχεμύθεια. Προστέθηκαν στους παίκτες και το τιμ πολύ σκληροί όροι εχεμύθειας για το τι δηλώνουν. Θα έχετε πλήρη επίγνωση.

Η ενεργειακή και αισθητική αναβάθμιση του Αθλητικού Κέντρου των Δέντρων. Προσθέτουμε επίσης στην κερκίδα των Δέντρων στην κερκίδα με 1200 καθίσματα, με στόχο μία φορά την εβδομάδα στο προπονητικό διπλό, όποιος από τους φιλάθλους και τους δημοσιογράφους θέλουν, να παρακολουθούν την ανοικτή προπόνηση για να παρακολουθεί την ομάδα.

Η αναβάθμιση των δύο λεωφορείων. Το ένα ανακατασκευάστηκε πλήρως. Το δεύτερο έχει επιστραφεί γιατί δεν ανήκει στο ΑΦΜ της ΠΑΕ. Αλλά σε άλλη ομάδα. Η νέα διοίκηση αγόρασε καινούριο και το έστειλε για να “ντυθεί” στα χρώματα της ομάδας.

Έγινε τεράστια αναβάθμιση στο Αλκαζάρ και ευχαριστούμε δημόσια τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κ. Αγοραστό. Προσθέτουμε τουρνικέ και video wall ενώ θα φτιάξουμε στο στάδιο Αλκαζάρ μία εικαστική αποτύπωση έξωθεν της θύρας των επισήμων, για να τιμήσουμε μεγάλες ένδοξες στιγμές της ομάδας αλλά και των παλαιμάχων.

Υπάρχει ένας σημαντικός εκσυγχρονισμός των Media που προβάλουν την ομάδα μέσω της 21admedia που έχει την αποκλειστικότητα των πνευματικών δικαιωμάτων της ΠΑΕ.

Εδώ να αναφέρω ότι έχει παρατηρηθεί το εξής φαινόμενα. Αναλάβαμε μία ομάδα που είχε ένα παράνομο ραδιόφωνο της ΑΕΛ σε λειτουργία. Ένα σάιτ που χρησιμοποιεί το όνομα της ΑΕΛ, διάφορα κανάλια στο youtube που είχαν το όνομα της ΑΕΛ. Με όρους νομικούς, αυτό θα αντιμετωπιστεί. Αναλάβαμε μία ομάδα που έχει παραρτήματα πωλήσεων αθλητικών ειδών του brand και λειτουργεί παρανόμως. Όλοι αυτοί που ούτε καν μπήκαν στον κόπο να επικοινωνήσουν μαζί μας (εκτός από τον ιδιοκτήτη που έχει την μπουτίκ της ΑΕΛ). Μόνο η ΠΑΕ έχει τα δικαιώματα της ΑΕΛ. Εάν αποφασίσουμε εμείς, μόνο τότε τα παραχωρούμε. Σε πολλές περιπτώσεις η μόνη λύση είναι η νομική προσφυγή.

Η διασφάλιση και η περιφρούρηση όλων των υλικών στοιχείων της ομάδας είναι ένας από τους στόχους.

Η ομάδα επενδύει στην εξωστρέφεια για να επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα. Ο αυτονόητος στόχος μας είναι η επιστροφή στην μεγάλη κατηγορία για να είναι βιώσιμη η λειτουργία της ομάδας.


Οι κινήσεις που έχουν γίνει για το οπαδικό

«Αυτή την στιγμή στην πόλη μας δεν υπάρχουν ούτε σωματεία, ούτε λέσχες ομάδων. Αυτά που υπήρχαν διαλύθηκαν. Η ΠΑΕ ΑΕΛ έχει αποφασίσει να προστατέψει την γηπεδική της παρουσία. Δεν είναι δυνατόν να πληρώνει πρόστιμα για κακές συμπεριφορές φιλάθλων. Ανεξάρτητα εάν θα προχωρήσουν σε λέσχες, οι υπό ίδρυση οργανωμένοι οπαδοί έχουν την ευκαιρία να πάρουν διαρκείας σε μία εξαιρετικά οικονομική τιμή. Όχι για λόγους αναγνώρισης ή προνομίου. Η ΘΥΡΑ 8 δεν έχει καθίσματα και δεν είναι προνομιακό όσον αφορά την παρακολούθηση του αγώνα λόγω τοποθεσίας. Ξέρουμε πως οι φίλαθλοι είναι το σώμα και οι οπαδοί μας είναι η ψυχή της ομάδας.

Έχω κληθεί να μιλήσω με μεμονωμένη μερίδα οπαδών. Δεν έχω μιλήσει για θεσμικούς όρους. Δεν μπορεί ο πρόεδρος να μιλά με ανθρώπους που δεν έχουν θεσμική υπόσταση. Παρόλα αυτά για να διευκολύνουμε την κατάσταση, έχουμε ορίσει μία ομάδα ανθρώπων που θα επικοινωνούν μαζί τους σε χρονικό διάστημα που θα οριστεί για να μην νιώθουν ότι τους απαξιώνουμε ή τους αποκόπτουμε».


Τα εισιτήρια διαρκείας

«Κι αφού αναφερόμαστε στα διαρκείας. Πολλοί αναφέρουν για οικονομικές ή ακριβές τιμές. Πιστεύω πως μετά τα όσα σας ανακοινώθηκαν σήμερα, μπορούν οι δημότες της πόλης να αντιληφθούν πως δεν μπορεί να βρίσκεται ένα πρόεδρος χρήσιμου-ηλιθίου. Αλλά για είναι βιώσιμη ομάδα

Η ομάδα δεν έχει ακόμη έσοδα. Δεν μας απογοητεύει αυτό το γεγονός αλλά πρέπει να το αναφέρουμε. Ο ενθουσιασμός των ανθρώπων της πόλης δεν περιορίζεται στην φυγή του προκατόχου. Όπως δεν υπάρχει εκκλησία χωρίς πιστούς, έτσι δεν υπάρχει ομάδα χωρίς φιλάθλους.

Θα πρέπει να υπάρχουν και τα βασικά έσοδα όμως για να είναι βιώσιμη η ομάδα. Εάν δεν υπάρχουν τότε θα πει ότι είναι το κοινό μας ή αδιάφορο ή ότι χρειάζεται χρόνο για να επουλώσει τις πληγές του. Παρόλα αυτά πρέπει να τον ενημερώσουμε για την προσπάθεια μας όσο καλύτερα γίνεται.

Ήρθαμε για να μείνουμε και όχι για να κάνουμε πέρασμα. Θέλουμε να οργανώσουμε μία Ευρωπαϊκή ομάδα. Πρέπει να έχεις πόρους και όχι τον χρήσιμο-ηλίθιο που προανέφερα. Στα αντίστοιχα ευρωπαϊκά κλαμπ είτε η ομάδα χάνει, είτε η ομάδα κερδίζει, υπάρχει ένα κοινό που είναι πιστό.

Δεν μπορώ να φανταστώ πως ο στόχος ήταν η… “αποκουγιοποίηση”. Αυτό δεν έχει αποτυπωθεί ακόμα. Χρειαζόμαστε πόρους. Εισιτήρια και χορηγίες. Αυτοί είναι οι μόνοι διαθέσιμοι πόροι μας προς το παρόν».


Τα έσοδα που ακόμη …αναμένονται

«Εάν ανέλθουμε στην SL1 θα δεχτεί η ομάδα μία ένεση. Περιμένουμε τα 75.000 από τα δικαιώματα της ΕΡΤ. Η ΠΑΕ ΑΕΛ έχει να λαμβάνει τα 200.000 από το στοίχημα τα οποία δεν θα καταβληθούν πριν τις αρχές του 2023. Ο κ. Ζούλας που είναι πρόεδρος της ΕΡΤ έχει δηλώσει στους ανθρώπους της SL2 ότι η επιθυμία του είναι να “κουρέψει” το οφειλόμενο ποσό στις ΠΑΕ και θα είναι περισσότερο επαίσχυντη η ενίσχυση που θα μας μας καταβληθεί. Μιλάμε δηλαδή για ένα ποσό κοντά στις 30.000.

Εάν σκεφτεί κανείς πως η διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΛ έχει πληρώσει έως τώρα 1,5 εκατομμύριο ευρώ, ανέφερα στο ΔΣ της SL2, να μην ξανατολμήσει κανείς να υπογράψει χωρίς να μας ρωτήσει. Δεν μπορείς να είσαι πρόεδρος της ΕΡΤ και απαξιώνεις έτσι ιδιοκτήτες ομάδων. Έτσι για έναν ακόμη λόγο πρέπει να ανέβουμε στην άμεσα στην μεγάλη κατηγορία.

Για να πάμε εκεί έχουμε κάνει πολύ περισσότερα από αυτά που μπορείτε να φανταστείτε»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου