Κυριακή 9 Απριλίου 2023

Πρεμιέρα για την ΑΕΛ στο ELITE NEON CUP

Το ELITE NEON CUP είναι το μεγαλύτερο διεθνές τουρνουά ποδοσφαίρου που γίνεται στην Ελλάδα, καθώς κατά παράδοση συμμετέχουν σε αυτό οι ακαδημίες των κορυφαίων ομάδων της χώρας, αλλά κατά περίπτωση και οι καλύτερες ποδοσφαιρικες ακαδημίες της Ευρώπης, όπως η Μπάγερν Μονάχου, η Βαλερέγκα από τη Νορβηγία, η Φίτεσε από την Ολλανδία, ο ιστορικός Ερυθρός Αστέρας από τη Σερβία και πολλές ακόμα ομάδες από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Ευρώπη και όλο τον κόσμο.

Η διοργάνωση πραγματοποιείται για 8η χρονιά και η συμμετοχή των ομάδων γίνεται μέσω ειδικής πρόσκλησης, την οποία για πρώτη χρονιά φέτος έλαβε και η ΑΕΛ, ως επιβράβευση της εντυπωσιακής παρουσίας των Ομάδων Νέων της ΠΑΕ στο σύνολό τους.

Το 2016, 2017 και 2018 το Elite Neon Cup πραγματοποιήθηκε και στο Βελιγράδι με εξαιρετική επιτυχία, αλλά η έδρα του παραμένει σταθερά η Αθήνα.

Στόχος του τουρνουά σύμφωνα με τους διοργανωτές, είναι η βελτίωση του επιπέδου των αθλητικών δραστηριοτήτων και παράλληλα η προώθηση του Ελληνικού πολιτισμού και της φιλοξενίας.

Η YellowFields, που φέρει και την κύρια ευθύνη της διοργάνωσης, εδρεύει στην Αθήνα και ιδρύθηκε το 2014 από μια ομάδα επαγγελματιών που προσφέρουν την εμπειρία τους στην οργάνωση υψηλού επιπέδου αθλητικών εκδηλώσεων και υπηρεσιών.

«Ο αθλητική ανταγωνιστικότητα ήταν μια κεντρική πτυχή του ελληνικού πολιτισμού και της ζωής κάθε Έλληνα και συνεχίζει να είναι μέχρι και σήμερα. Είναι ακριβώς αυτό το πνεύμα και το πάθος που θέλουμε να μοιραστούμε με ομάδες και αθλητές από όλο τον κόσμο. Είμαστε μια ομάδα επαγγελματιών με μεγάλη εμπειρία στο χώρο του αθλητισμού και της διοργάνωσης εκδηλώσεων. Αλλά κυρίως, είμαστε μια ομάδα γεννημένη και μεγαλωμένη, με πάθος για τον αθλητισμό και με αυτή την κληρονομιά προσπαθούμε να δημιουργήσουμε τις καλύτερες δυνατές αθλητικές εμπειρίες για όλους τους αθλητές», αναφέρουν χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα τους.

Με την Κ16 

Δύο είναι οι ηλικιακές κατηγορίες ομάδων που λαμβάνουν μέρος στο τουρνουά. Πρόκειται για ομάδες Κ-16, δηλαδή παιδιά γεννημένα από το 2007 κι έπειτα και Κ14, δηλαδή παιδιά γεννημένα από το 2009 και μετά…

Στην προκειμένη περίπτωση, η ΠΑΕ ΑΕΛ συγκρότησε αποστολή παιδιών γεννημένων τα έτη 2007 και 2008, δηλαδή μια Μικτή Ομάδα ποδοσφαιριστών από τις Κ15 και Κ17, που συνθέτουν ένα πρότυπο τμήμα Κ16, ώστε να λάβει μέρος στην συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία.

Συγκεκριμένα, την αποστολή που μετέβη από χθες στην Αθήνα με το λεωφορείο της ΠΑΕ, συγκροτούν οι:

Χρήστος Σπανός, Θανάσης Τσιάρας, Κώστας Γκρόζος, Νίκος Αβραμούλης, Θανάσης Αλμπάνης, Θανάσης Κουμαντζέλης, Βασίλης Καλαθάς, Βαγγέλης Γραββάνης, Αλέξανδρος Ρίζος, Νίκος Μπρισίμης, Δημήτρης Δημινίκος, Κώστας Μπασδέκης, Γιώργος Λυγούρας, Γιάννης Καραγιάννης, Δημήτρης Όντος, Χρήστος Αγοραστός, Γιώργος Τσακνάκης, Παναγιώτης Δεμίρης και Νίκος Γιαννούσης. 

Συνοδοί είναι οι Απόστολος Κατσιάνος, Θοδωρής Λιάκος, Σπύρος Θεοχαρίδης και επικεφαλής της αποστολής ο Τεχνικός Διευθυντής των Ομάδων Νέων της ΠΑΕ ΑΕΛ και προπονητής της Κ15, Θοδωρής Ελευθεριάδης.


Ο όμιλος της ΑΕΛ 

Να πούμε ότι η ομάδα της ΑΕΛ έχει κληρωθεί στον 6ο όμιλο του τουρνουά, με αντιπάλους την σκωτσέζικη Αμπερντίν, τον ΑΠΟΕΛ και τον Ήφαιστο Περιστερίου, ενώ το αγωνιστικό της πρόγραμμα του ομίλου κατά την πρώτη φάση της διοργάνωσης έχει ως εξής:

Δευτέρα 10/04:

14:00 Αμπερντίν-ΑΠΟΕΛ

14:00 ΑΕΛ-Ήφαιστος

16:30 ΑΠΟΕΛ-Ήφαιστος

16:30 Αμπερντίν-ΑΕΛ

Τρίτη 11/04:

14:00 Αμπερντίν-Ήφαιστος

14:00 ΑΠΟΕΛ-ΑΕΛ

Οι αγώνες γίνονται στα γήπεδα 3 και 4 των εγκαταστάσεων της Παιανίας, όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να παρακολουθήσει ζωντανά από την διεύθυνση https://eliteneoncup.com/edition-1/live_stream/ και οι ομάδες που θα προκριθούν για την επόμενη φάση θα ολοκληρώσουν την προσπάθειά τους την Τετάρτη 12/04.

Σημαντικά ονόματα 

Κλείνοντας να πούμε ότι φέτος, πέραν των ομάδων του ομίλου της ΑΕΛ και μεταξύ πολλών άλλων συλλόγων απ’ όλη την Ελλάδα και τον κόσμο, μετέχουν ως τα πλέον γνωστά ονόματα οι Βαλερέγκα, Μπάγερν, Μακάμπι Χάιφα, Μοντεβιδέο, Αμπερντίν, Φίτεσε, Ερυθρός Αστέρας σε επίπεδο Κ16 και οι Γιουβέντους, Τίρανα, Ντεμπρετσένι, Αμέρικα, Μπρομαποϊκάρνα, Κοπεγχάγη, Μπέρτον σε επίπεδο Κ14.

• Στο μεταξύ, αξίζει να καταγράψουμε ότι η νεοσύστατη ομάδα Κ15 της ΠΑΕ ΑΕΛ, για την οποία θα υπάρξει σύντομα σχετικό αφιέρωμα, νικώντας 0-1 το Σάββατο στο Αγρίνιο τον Παναιτωλικό, με γκολ που σημείωσε στο 57’ ο αρχηγός της Νίκος Αβραμούλης, πανηγύρισε την πρόκρισή της στο Final 4 του πρωταθλήματος της Super League 1, μια αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου