Πέμπτη 13 Απριλίου 2023

ΑΕΛ: Θετικό το πρόσημο της συμμετοχής στο Elite Neon Cup

Με τρεις νίκες (2-0 επί του Ηφαίστου Περιστερίου, 1-0 επί της Montevideo FC και 2-1 επί του Μακεδονικού), μια ισοπαλία (1-1 με την Aberdeen) και μια ήττα (1-0 από τον ΑΠΟΕΛ), ολοκληρώθηκε η πρώτη παρουσία του επίλεκτου τμήματος Κ16 της ΠΑΕ ΑΕΛ στο Elite Neon Cup.

Η ακόμη καλύτερη συγκομιδή και κατάταξη χάθηκε στις λεπτομέρειες, καθώς στο πρώτο ματς η ΑΕΛ απώλεσε πολλές ευκαιρίες για πολύ μεγαλύτερο σκορ, ενώ στο κρίσιμο ματς με την Κυπριακή ομάδα, όπου έλλειψε και ο τραυματίας Νίκος Αβραμούλης, οι «βυσσινί» δέχθηκαν γκολ μόλις στο 1ο λεπτό και παρά την πρωτοβουλία τους στην συνέχεια δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα, κάτι που συνέβη σε όλα τα υπόλοιπα ματς.

Κι αν ο Αβραμούλης επανήλθε στην συνέχεια στη δράση, δυστυχώς με βαρύ διάστρεμμα, το οποίο κληρονόμησε στο ματς με την Μοντεβιδέο, επέστρεψε στη Λάρισα ο Νίκος Μπρισίμης και θα αποφασιστεί από τον επικεφαλής γιατρό της ΠΑΕ, Γιώργο Μπασδέκη, που ήταν παρών στην Αθήνα και επιλήφθηκε άμεσα του περιστατικού, η περαιτέρω θεραπεία και αποκατάσταση του τραυματισμού.

Υπενθυμίζεται ότι το ELITE NEON CUP, που πραγματοποιήθηκε για 8η σεζόν, είναι το μεγαλύτερο διεθνές τουρνουά ποδοσφαίρου που γίνεται στην Ελλάδα, καθώς κατά παράδοση συμμετέχουν σε αυτό οι Ακαδημίες των κορυφαίων ομάδων της χώρας, αλλά κατά περίπτωση και οι καλύτερες ποδοσφαιρικες Ακαδημίες της Ευρώπης.

Στην προκειμένη περίπτωση, η ΠΑΕ ΑΕΛ συγκρότησε αποστολή παιδιών γεννημένων τα έτη 2007 και 2008, δηλαδή μια Μικτή Ομάδα ποδοσφαιριστών από τις Κ15 (11 ποδοσφαιριστές) και Κ17 (8 ποδοσφαιριστές), με συνέπεια να είναι μια από τις νεανικότερες αν όχι η νεανικότερη στην κατηγορία της και να κερδίσει τις εντυπώσεις.

Συγκεκριμένα, την αποστολή αποτέλεσαν οι:

Χρήστος Σπανός, Θανάσης Τσιάρας, Κώστας Γκρόζος, Νίκος Αβραμούλης, Θανάσης Αλμπάνης, Θανάσης Κουμαντζέλης, Βασίλης Καλαθάς, Βαγγέλης Γραββάνης, Αλέξανδρος Ρίζος, Νίκος Μπρισίμης, Δημήτρης Δημινίκος, Κώστας Μπασδέκης, Γιώργος Λυγούρας, Γιάννης Καραγιάννης, Δημήτρης Όντος, Χρήστος Αγοραστός, Γιώργος Τσακνάκης, Παναγιώτης Δεμίρης και Νίκος Γιαννούσης. 

Συνοδοί ήταν οι Απόστολος Κατσιάνος, Θοδωρής Λιάκος, Σπύρος Θεοχαρίδης και επικεφαλής της αποστολής ο Τεχνικός Διευθυντής των Ομάδων Νέων της ΠΑΕ ΑΕΛ και προπονητής της Κ15, Θοδωρής Ελευθεριάδης.

Κατά την επιστροφή της η αποστολή έκανε στάση στη Λαμία, όπου η Κ17 νίκησε με 2-0 την τοπική ομάδα με γκολ των Μπέη, Ντιντή (ενώ απέκρουσε πέναλτι ο Μπαρούτας) κι επανήλθε δυναμικά στην διεκδίκηση της 2ης προνομιούχου θέσης του ομίλου της στο οικείο πρωτάθλημα της Super League 1. Στον αγώνα της Κ17 συμμετείχαν και τρία παιδιά από την Κ15, η οποία έχει πάρει ήδη το εισιτήριο για το Finel 4 της SL1, προκειμένου να αναπληρωθούν τα κενά που δημιουργήθηκαν λόγω της συμμετοχής στο διεθνές τουρνουά.
 
Με την κεντρική αναμνηστική φωτογραφία του άρθρου κατά την αναχώρηση των αποστολών από την Λαμία για την Λάρισα, τα τμήματα Κ17 και Κ15 της ΠΑΕ ΑΕΛ εύχονται σε όλο τον κόσμο καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου