Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

"Πάτησε" την Ξάνθη η ΑΕΛ!

Η ΑΕΛ επικράτησε με 3-0 στο χιονισμένο AEL FC ARENA κόντρα στην Ξάνθη και βρίσκεται με το 1,5 πόδι στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας παίζοντας πολύ όμορφο ποδόσφαιρο και παίρνοντας ένα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα.

Οι «βυσσινί» είχαν καθολική υπεροχή στο ματς, ο Ναζλίδης πέτυχε δύο τέρματα, ο Λεοζίνιο το τρίτο, ενώ μετά το «διπλό» στη Λαμία ήρθε μία ακόμη σημαντική επιτυχία.



Έτσι έπαιξαν

Η ΑΕΛ ξεκίνησε με τον Θεοδωρόπουλο κάτω από τα δοκάρια στο τρίτο του φετινό παιχνίδι κάτω από τα δοκάρια για φέτος. Στο δεξί άκρο αγωνίστηκε ο Ρέντζας, στο αριστερό ο Γουάλας και στο κέντρο της άμυνας οι Ζίζιτς και Γκόλιας.
Στον άξονα έπαιξαν ως κόφτες οι Φατιόν και Λαγός, μπροστά τους ως επιτελικός ο Αγκάνοβιτς, οι Κρίζμαν και Ντέλτιτς στα «φτερά» και κορυφή ο Ναζλίδης στο 4-2-3-1 του Φυντάνη ( ο οποίος παρακολούθησε το ματς από την κερκίδα).

Η Ξάνθη ξεκίνησε με τον Ζίβκοβιτς κάτω από τα δοκάρια, τον Μπαξεβανίδη δεξιά και τον Κασάδο αριστερά με στόπερ τους Λισγάρα και Σβάρνα. Στον άξονα έπαιξε οι Μεχία, Ντέ Λούκας και Λουσέρο, δεξιά ο Φασίδης και αριστερά ο Σιλά. Στην κορυφή αγωνίστηκε ο Γέντρισεκ στο 4-1-4-1 του Μίλαν Ράσταβατς.



Υπεροχή από την αρχή

Η ΑΕΛ μπήκε πιο δυνατά στο ματς, κυκλοφόρησε πιο σωστά τη μπάλα και πραγματοποίησε ένα από τα καλύτερα πρώτα ημίχρονα δικά της στη φετινή σεζόν. Στο 7′ το σουτ από τον Ντέλετιτς με το αριστερό, μπλόκαρε εύκολα ο γκολκίπερ της Ξάνθης στην αριστερή του γωνία.

Στο 16′ οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι.  Από το πουθενά, η Ξάνθη παραλίγο να πάρει κεφάλι στο σκορ όταν ο Σιλά έκανε σέντρα από τα αριστερά, αλλά η μπάλα βρήκε την συμβολή των δοκαριών του Θεοδωρόπουλου, ο οποίος δεν είχε τον έλεγχο της φάσης.

Οι «βυσσινί» είχαν καλή στιγμή στο 22′. Ο Ναζλίδης ελίχθηκε από τα δεξιά, πλάσαρε από πλάγια θέση μέσα στη μεγάλη περιοχή με το αριστερό, αλλά ο Ζίβκοβιτς είχε κλείσει την αριστερή του γωνία και μπλόκαρε την μπάλα.



Ο Ναζλίδης με δύο γκολ

Στο 27′ η ΑΕΛ άνοιξε το σκορ. Ο Κασάδο σήκωσε ψηλά το πόδι και βρήκε στο πρόσωπο τον Ντέλετιτς με τον Παπαδόπουλο να δείχνει αμέσως το σημείο του πέναλτι.

Ο Ναζλίδης το εκτέλεσε και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Πριν καλά-καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί ο Ναζλίδης πέτυχε και δεύτερο τέρμα. Ο Αγκάνοβιτς πήρε την μπάλα στα αριστερά, άρχισε να συγκλίνει προς τον άξονα, έκανε το σουτ με το δεξί, ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε ασθενώς, ο Ναζλίδης μπήκε στην πορεία της μπάλας και σε άδειο τέρμα έκανε το 2-0 μέσα σε ένα τρίλεπτο με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.

Στη συνέχεια η ΑΕΛ διαχειρίστηκε άψογα το υπέρ της σκορ στο πρώτο ημίχρονο και πήγε στα αποδυτήρια με προβάδισμα.



Διαχείριση του σκορ

Στο 57′ η Ξάνθη απείλησε όταν το σουτ από τον Σιλά με το αριστερό μέσα από την μεγάλη περιοχή κόντραρε στα σώματα ενώ στη συνέχεια η άμυνα της ΑΕΛ απομάκρυνε τον κίνδυνο, ενώ το φάουλ του Μεχία στο 63′ το απομάκρυνε ο Θεοδωρόπουλος.

Η ΑΕΛ οπισθοχώρησε στο δεύτερο ημίχρονο ενώ ο Ράσταβατς έβαλε τους Μελιόπουλο και Κάστρο για να απειλήσει.

Βλέποντας τα μέτρα που πήρε η Ξάνθη, το τεχνικό τιμ της ομάδας επέλεξε να βάλει τον Περόνε στη θέση του Αγκάνοβιτς με σκοπό να απασχολήσουν τους αμυντικούς.

Η Ξάνθη απείλησε στο 80′ με ένα σουτ του Γέντρισεκ από το ύψος της περιοχής το οποίο και πέρασε άουτ.

Η ΑΕΛ πάντως θα μπορούσε να είχε πετύχει και τρίτο τέρμα στο 82′ Ο Ντέλετιτς βρήκε τον Περόνε εντός περιοχής και ο Αργεντινός σε πλάγια θέση εντός περιοχής εκτέλεσε όμως ο Ζίβκοβιτς τον απέτρεψε από το να σκοράρει.

Αυτό συνέβη στο 90′. Η Ξάνθη εκτέλεσε φάουλ και όλη η ομάδα είχε ανέβει, ο Ζίζιτς απομάκρυνε και η μπάλα έφτασε στον Περόνε. Αυτός κράτησε και «έσπασε» στον Ρέντζας και αυτός έδωσε την ασίστ στον Λεοζίνιο που σκόραρε για το 3-0.



Κάρτες: 51′ Λαγός, 89′ Γουάλας, 90′ Λεοζίνιο / 28′ Κασάδο, 43′ Λουσέρο, 51′ Φασίδης, 72′ Λισγάρας

ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Θεοδωρόπουλος, Ρέντζας, Ζίζιτς, Γκόλιας, Γουάλας, Φατιόν, Λαγός, Ντέλετιτς (89′ Λεοζίνιο), Ναζλίδης, Αγκάνοβιτς (77′ Περόνε), Κρίζμαν (83′ Μασούρας)

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας (54′ Μελιόπουλος), Λουσέρο (61′ Κάστρο), Μεχία, Κασάδο, Λισγάρας, Γέντρισεκ, Σβάρνας, Σιλά, Φασίδης (83′ Κίκε)

Διαιτητής: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας). Βοηθοί: Γρεβένης (Χαλκιδικής), Χατζηνάκος (Δράμας).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου