Δευτέρα 9 Μαΐου 2022

Πώς κύλησε το πρωτάθλημα για την ΑΕΛ (pics - vids)

Μετά την επικύρωση της βαθμολογίας και την οριστική παραμονή της ΑΕΛ στην Super League 2, πάμε να ξετυλίξουμε το κουβάρι της αγωνιστικής σεζόν που τελείωσε άδοξα για τους «βυσσινί».

Η πρεμιέρα με τον συντοπίτη

Η πρεμιέρα του πρωταθλήματος που έγινε στις 14 Νοεμβρίου (!) βρήκε την ΑΕΛ αντιμέτωπη με τον συντοπίτη Απόλλων Λάρισας. Η ομάδα του Ηλία Φυντάνη (τότε προπονητή της ΑΕΛ) είχε επικρατήσει χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία με 2-0 στο βροχερό Αλκαζάρ.



Η πρώτη ήττα

Η πρώτη ήττα ήρθε μόλις την δεύτερη αγωνιστική στο Ρέντη από τον Ολυμπιακό Β'. Ήταν η πρώτη από τις συνολικά τρεις ήττες της ΑΕΛ στο πρωτάθλημα.



Το επεισοδιακό παιχνίδι στο Καυτανζόγλειο

Ηρακλής και ΑΕΛ (1-1), δύο ιστορικές ομάδες της χώρας «συγκρούστηκαν» για την 4η αγωνιστική στις 28/11/2021 σε ένα παιχνίδι με πολλά νεύρα. Η αποβολή του Όγκμποε, τα παράπονα της ΑΕΛ για τον μη καταλογισμό πέναλτι αλλά και ο προκλητικός πανηγυρισμός του Χρουσιέλ στην ισοφάριση του «Γηραιού» έκαναν βαρύ το κλίμα ακόμα και στους δύο πάγκους.



Η εντός έδρας ισοπαλία με την Βέροια

Την μετέπειτα πρωταθλήτρια του ομίλου Βέροια φιλοξένησε η ΑΕΛ στο Αλκαζάρ στις 5/12/2021 σε ένα παιχνίδι με εκπληκτικό φινάλε. 0-1 ο Φοφανά στο 90' για να ισοφαρίσει στο 90+2' ο Ακούνια.




Η απομάκρυνση Φυντάνη

Το 0-0 στην Κατερίνη κόντρα στον Πιερικό έμοιαζε και ήταν ένα πολύ άσχημο αποτέλεσμα για την ΑΕΛ αν αναλογιστούμε τους στόχους που είχε θέσει η ομάδα. Το κακό παιχνίδι της ΑΕΛ σε συνδυασμό και με τους 2 βαθμούς που άφησε στην Κατερίνη ουσιαστικά έθεσαν τον Ηλία Φυντάνη εκτός ομάδας ο οποίος αποχώρησε τρεις μέρες αργότερα.

Η «τεσσάρα» στο ντεμπούτο του Γκουτσίδη

Στον τελευταίο αγώνα του έτους και στο πρώτο του Παναγιώτη Γκουτσίδη στον πάγκο της θεσσαλικής ομάδας, η ΑΕΛ διέλυσε με 4-0 την πρωτοπόρο και αήττητη τότε Ξάνθη.




Η σημαντική νίκη με την Νίκη Βόλου

Σημαντικό τρίποντο που διατήρησε το νικηφόρο σερί του Παναγιώτη Γκουτσίδη είχε πετύχει η ΑΕΛ κόντρα στην Νίκη Βόλου κερδίζοντας την με 1-0 χωρίς να παρουσιάσει ιδιαίτερα καλό πρόσωπο.




To «διπλό» στο «Θεσσαλικό ντέρμπι»

Θεσσαλικό ντέρμπι για την ΑΕΛ μπορεί να χαρακτηριστεί μόνο το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου, με αυτόν οι «βυσσινί» έχουν μεγάλη προιστορία, με αυτόν έχει διογκωθεί η «κόντρα». Στο πρώτο ματς λοιπόν των δύο, η ΑΕΛ είχε φύγει νικήτρια απο την Νεάπολη του Βόλου με σκορ 1-2



Από έναν βαθμό ίσως στο πιο σημαντικό ματς της χρονιάς

Βέροια και ΑΕΛ ήρθαν ισόπαλοι 1-1 στις 09/03/2022, σε ένα παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων που διεκδικούσαν την πρωτιά και την άνοδο. Το τελικό 1-1 με την ΑΕΛ να προηγείται νωρίς και την Βέροια να απαντά δεν άφησαν ούτε πικρία στις δύο ομάδες αλλά ούτε και ικανοποίηση.




«Σφαλιάρα» από τον Απόλλων Πόντου

Το 0-0 ανάμεσα σε ΑΕΛ και Απόλλων Πόντου έμοιαζε με «σφαλιάρα» στα όνειρα της ΑΕΛ για άνοδο. Ήταν το παιχνίδι που «σημάδεψε» την ΑΕΛ του Γκουτσίδη καθώς από εκείνη την στιγμή η Βέροια έμοιαζε και ήταν «ακλόνητο» φαβορί.



Πήγε να αυτοκτονήσει αλλά το «έσωσε» στις καθυστερήσεις

Ένα από τα καλύτερα πρώτα ημίχρονα έκανε η ΑΕΛ στην Καρδίτσα, με τους «βυσσινί» να προηγούνται με 0-2 στο 22' και να χάνουν και πέναλτι με τον Κολομπίνο για το 0-3 με την ΑΣΑ να μένει με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Λαρρέα. Οι γηπεδούχοι έκαναν ένα φοβερό comeback με Πλέγα και Μπαντιμπανγκά, ωστόσο η ΑΕΛ και ο Γλυνός είχαν διαφορετική άποψη με πετυχαίνοντας γκολ στο 90+6'. Τελικό σκόρ 2-3



Η «ταφόπλακα» στην Ξάνθη

Στην Ξάνθη μπήκε η «ταφόπλακα» για την ΑΕΛ και τις ελπίδες της για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον όμιλο. Σε ένα παιχνίδι όπου η θεσσαλική ομάδα δεν εμφανίστηκε ποτέ στο γήπεδο, η Ξάνθη κέρδισε με 2-0 και έφερε την Βέροια μια ανάσα από την πρωτιά.




Η «λευκή ισοπαλία» με τον Ολυμπιακό Βόλου

Άλλο ένα παιχνίδι το οποίο η ΑΕΛ θέλει να ξεχάσει είναι σίγουρα αυτό με τον Ολυμπιακό Βόλου στο Αλκαζάρ. Το 0-0 απέναντι σε μια ομάδα που ουσιαστικά είχε υποβιβαστεί ήταν μια απώλεια που αν μη τι άλλο «πόνεσε» πολύ τους «βυσσινί».




Η μαθηματική στέψη της Βέροιας

Η ήττα την προτελευταία αγωνιστική στο γήπεδο Μακεδονικού από τον ΠΑΟΚ Β' «έστεψαν» την Βέροια και μαθηματικά πρωταθλήτρια του ομίλου. Η ΑΕΛ σε ένα σχετικά αδιάφορο παιχνίδι αφού όλα είχαν κριθεί ηττήθηκε από την δεύτερη ομάδα του ΠΑΟΚ συνδυάζοντας το άσχημο αποτέλεσμα με μια κακή εικόνα.




Αναλυτικά τα αποτελέσματα της ΑΕΛ:
ΑΕΛ - Απόλλων Λάρισας 2-0
Ολυμπιακός Β' - ΑΕΛ 1-0
ΑΕΛ - Πανσερραικός 2-0
Ηρακλής - ΑΕΛ 1-1
ΑΕΛ - Βέροια 1-1
Απόλλων Πόντου - ΑΕΛ 1-3
ΑΕΛ - Αναγέννηση Καρδίτσας 0-0
Πιερικός - ΑΕΛ 0-0
ΑΕΛ - Ξάνθη 4-0
Αλμωπός Αριδαίας - ΑΕΛ 0-1
ΑΕΛ - Νίκη Βόλου 1-0
Θεσπρωτός - ΑΕΛ 0-0
Ολυμπιακός Βόλου - ΑΕΛ 1-2
ΑΕΛ - ΠΑΟΚ Β' 0-0
ΑΕΛ - Καβάλα 3-0
Τρίκαλα - ΑΕΛ 0-1
-----------------------------------------------------
Απόλλων Λάρισας - ΑΕΛ 0-2
ΑΕΛ - Ολυμπιακός Β' 2-1
Πανσερραικός - ΑΕΛ 0-1
ΑΕΛ - Ηρακλής 3-0
Βέροια - ΑΕΛ 1-1
ΑΕΛ - Απόλλων Πόντου 0-0
Αναγέννηση Καρδίτσας - ΑΕΛ 2-3
ΑΕΛ - Πιερικός 1-0
Ξάνθη - ΑΕΛ 2-0
ΑΕΛ - Θεσπρωτός 1-0
Καβάλα - ΑΕΛ 0-1
ΑΕΛ - Αλμωπός Αριδαίας 2-1
Νίκη Βόλου - ΑΕΛ 1-1
ΑΕΛ - Ολυμπιακός Βόλου 0-0
ΠΑΟΚ Β' - ΑΕΛ 2-0
ΑΕΛ - Τρίκαλα 3-0 (άνευ αγώνα)


Οι αλλαγές προπονητών

Με τον Κώστα Φραντζέσκο ξεκίνησε στην άκρη του πάγκου η ΑΕΛ με τον οποίο και έδωσε όλα τα φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας μέχρι και την έναρξη του πρωταθλήματος τον Νοέμβριο όπου αντικαταστάθηκε από τον Ηλία Φυντάνη.


Ο κόουτς από την Καλαμάτα δεν τα πήγε καθόλου καλά με συνεχή αρνητικά αποτελέσματα και αποχώρησε μετά την ήττα - αποκλεισμό από τον ΠΑΟΚ στο Κύπελλο για να αναλάβει τα ηνία ο Παναγιώτης Γκουτσίδης ο οποίος προσπάθησε να βάλει την ΑΕΛ στο κυνήγι της ανόδου και το κατάφερε χωρίς ωστόσο επιτυχία.



Η μοναδική χειμερινή προσθήκη

Μόλις μια μεταγραφή έκανε η ΑΕΛ την χειμερινή περιόδο. Αυτή του Αργεντινού, Γκάμπριελ Ομάρ Ραμίρεζ που η αλήθεια είναι ότι δεν άφησε το στίγμα του και δεν απέδειξε σε καμία περίπτωση πως άξιζε να είναι «η μια και καλή μεταγραφή» όπως έλεγε ο Αλέξης Κούγιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου