Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022

Νέος πρόεδρος στην ΕΠΟ ο Τάκης Μπαλτάκος

Και επίσημα, καθώς ήταν γνωστό πως ο έμπειρος νομικός θα είναι ο νέος πρόεδρος της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, καθότι μοναδικός υποψήφιος στις σημερινές (1/6) εκλογές!

Ο κ. Μπαλτάκος, λοιπόν, εξελέγη με συντριπτικά ποσοστά, γεγονός, αν μη τι άλλο, που δείχνει ότι άπαντες σχεδόν πιστεύουν σε αυτόν. Συγκεκριμένα, ψήφισαν 65 και έλαβε 59 ψήφους! Πέντε ήταν τα λευκά και ένα το άκυρο.

Η θητεία του στην προεδρία, θυμίζουμε, θα διαρκέσει έως το 2024, που είναι η επόμενη Ολυμπιακή χρονιά.

Νωρίτερα, εγκρίθηκαν ο διοικητικός και ο οικονομικός απολογισμός της ΕΠΟ, αλλά και ο προϋπολογισμός της επόμενης χρονιάς, ενώ πέρασαν και οι τροποποιήσεις του Καταστατικού.

Σε ό,τι αφορά τους απολογισμούς, σημειώθηκε το υψηλότερο ποσοστό θετικών ψήφων ever, ενώ από όλες τις ΠΑΕ μόνο ο Ολυμπιακός καταψήφισε, συν η ΕΠΣ Ηλείας. Η ΕΠΣ Πειραιά απουσίαζε.

Η ανακοίνωση:

Με την έγκριση των πεπραγμένων της διοίκησης, τον οικονομικό απολογισμό, τον προϋπολογισμό της επόμενης χρονιάς, τις τροποποιήσεις του Καταστατικού και των Κανονισμών και την Έκθεση των Ορκωτών Λογιστών για την επόμενη χρήση, τα οποία έτυχαν ευρύτατης αποδοχής από το Σώμα, ολοκληρώθηκε η Τακτική Γενική Συνέλευση των Ενώσεων-Μελών της Ε.Π.Ο.

Ειδικότερα:

Ο διοικητικός απολογισμός της Ε.Π.Ο. εγκρίθηκε με 65 «ναι», 2 «όχι» και 2 λευκές ψήφους.

Ο οικονομικός απολογισμός της Ε.Π.Ο. εγκρίθηκε με 67 «ναι», 1 «όχι» και 1 αποχή.

Ο προϋπολογισμός της Ε.Π.Ο. εγκρίθηκε με 67 «ναι» και 2 «όχι».

Οι τροποποιήσεις του Καταστατικού εγκρίθηκαν με 67 «ναι», 1 «όχι» και 1 αποχή.

Η έκθεση των Ορκωτών για την επόμενη χρήση εγκρίθηκε ομοφώνως.


Το who is who του Τάκη Μπαλτάκου:

Ο Τάκης Μπαλτάκος είναι νομικός με θητεία τόσο στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός όσο και στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με την πολιτική έχοντας συνδεθεί με τον Αντώνη Σαμαρά και τη Νέα Δημοκρατία. Για οκτώ χρόνια (από το 1990 μέχρι το 1998) θήτευσε ως νομικός σύμβουλος στην ΕΠΑΕ με πρόεδρο όλα αυτά τα χρόνια τον αείμνηστο Γιώργο Δέδε. Την ίδια περίοδο μάλιστα (1992-1997) βρισκόταν και στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός ως νομικός σύμβουλος του Παύλου και του Θανάση Γιαννακόπουλου.

Ο Μπαλτάκος έχει περάσει και από το νομικό επιτελείο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ σε επίπεδο συνεργασίας. Ήταν ο μόνος υποψήφιος πρόεδρος της ελληνικής ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και θα διαδεχθεί τους αναπληρωτές προέδρους Παπαχρήστο και Δημητρίου. Ο Δημητρίου είχε αναλάβει μετά τον Θοδωρή Ζαγοράκη που είχε παραιτηθεί για προσωπικούς λόγους στις 8 Σεπτεμβρίου 2021 (έμεινε ουσιαστικά μόλις πέντε μήνες!) αλλά του επεβλήθη τρίμηνη αργία από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ και τον αντικατέστησε για δύο μέρες ο Παπαχρήστος.

Ο Μπαλτάκος με καταβολές από τη Μάνη γεννήθηκε το 1954 και σπούδασε Νομική στην Αθήνα, απ' όπου αποφοίτησε το 1977. Ξεκίνησε τη δικηγορία στο γραφείο του Τρύφωνα Κουταλίδη μαζί με τον Κώστα Καραμανλή. Ήταν μέλος της ΟΝΝΕΔ από το 1977 και συνδέθηκε φιλικά με τον Αντώνη Σαμαρά. Το 1987 ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης τον όρισε μέλος της ΟΚΕ Υπουργείου Εξωτερικών. Ακολουθούσε πολιτικά τον Αντώνη Σαμαρά από το 1977 μέχρι και το 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου