Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024

ΑΕΛ: Με βαθμολογικό αλλά και με αγωνιστικό μειονέκτημα στα play off

Γράφει το ΑΕΛ Crimson News...

Ισόπαλη 0-0 ήρθε η ΑΕΛ με τον Λεβαδειακό στο AEL FC ARENA το μεσημέρι της Κυριακής (25/02) για την 24η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League 2.

Η ΑΕΛ δεν έδειξε καθ'όλη την διάρκεια του αγώνα τα στοιχεία που έπρεπε ούτως ώστε να πείσει και τους 12.000 που δήλωσαν παρών στις εξέδρες του γηπέδου, ότι η ομάδα μπορεί να χτυπήσει το παιχνίδι.

Ίσως στο πρώτο μέρος να έπαιξε ρόλο η αρχική ενδεκάδα που κατέβασε σε αυτό το παιχνίδι ο Δερμιτζάκης, καθώς όπως είδαμε στο δεύτερο ημίχρονο με τις αλλαγές των Φατάι και Στίνα είδαμε μια ΑΕΛ λίγο κάπως πιο δημιουργική ή τουλάχιστον να προσπαθεί λίγο περισσότερο προς αυτήν την κατεύθυνση.

Πάνω σε αυτές τις αλλαγές λοιπόν "έκατσε" και το τακτικό πλάνο του Οφρυδόπουλου στο οποίο οι ποδοσφαιριστές του έπεσαν τουλάχιστον δέκα (10) !! φορές στον αγωνιστικό χώρο για να κερδίσουν δευτερόλεπτα και να διακόψουν τον όποιο ρυθμό πήγαινε να δημιουργήσει η ΑΕΛ.

Κάπως έτσι κύλησε εν ολίγοις το παιχνίδι στο AEL FC ARENA, ελάχιστες ευκαιρίες, χαμηλός ρυθμός πολλές καθυστερήσεις με την ανοχή του Διαμαντόπουλου και στο τέλος.. κουλούρια (0-0) προς όφελος φυσικά του πρωτοπόρου Λεβαδειακού. 

Πάμε λίγο στις τρεις παραμέτρους:
1. Η ΑΕΛ παραμένει αήττητη για 18 σερί αγώνες (τελευταία και μοναδική ήττα απέναντι στην ΑΕΚ Β' 3-0 30/09/23).

2. Για πρώτη φορά η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη τελειώνει τον αγώνα εντός έδρας χωρίς να καταφέρει να σκοράρει (σήμερα δημιούργησε ελάχιστα)

3. Η ΑΕΛ δεν έχει καταφέρει έως τώρα να κερδίσει καμία ομάδα της πρώτης εξάδας στον δεύτερο γύρο (Λεβαδειακό, Μακεδονικό, ΠΟΤ Ηρακλή και ΑΕΚ Β') εκκρεμεί το παιχνίδι της επόμενης Δευτέρας με την Νίκη Βόλου στο Πανθεσσαλικό. 

Και πάμε στο δια ταύτα. Καλώς ή κακώς στα play off τις παραπάνω ομάδες θα κληθεί να αντιμετωπίσει η ΑΕΛ στην τελική ευθεία με σκοπό την άνοδο στην Super League 1.

Οπότε, εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς πως εκτός από το ελκυστικό ποδόσφαιρο που παίζει η ομάδα κατά διαστήματα (με εξαίρεση το σημερινό παιχνίδι με τον Λεβαδειακό) θα πρέπει επιτέλους να υπάρχει αποτελεσματικότητα ούτως ώστε παιχνίδια με αυτές τις ομάδες να είναι νικηφόρα στα play off διότι όπως ξέρουμε πλέον τίποτα δεν συγχωρείται ειδικότερα όταν μπαίνεις σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα όντας πίσω στον βαθμολογικό πίνακα από τον πρωτοπόρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου