Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024

Άρχισαν τα όργανα με «βαριές καμπάνες» και για την SL2!

Επαληθεύονται πλήρως όσοι υποστηρίζουν ότι τα αυτονόητα και αναγκαία μέτρα του νέου αθλητικού νόμου, θα στείλουν αδιάβαστες όσες ομάδες δεν μεριμνούν και δεν εκπαιδεύουν σωστά το φίλαθλο κοινό τους εντός των γηπέδων.

Η ΠΑΕ ΑΕΛ από την πρώτη στιγμή επέστηκε την προσοχή σε όλο το κόσμο της για τους τεράστιους κινδύνους που εγκυμονούν πλέον όχι μόνο οι ακραίες και απαράδεκτες συμπεριφορές, αλλά ακόμη και μία κατά ομολογία υπερβολή ή μία μικρή αμέλεια από πλευράς κάποιου φιλάθλου.

Όλα πλέον περνούν από το μικροσκόπιο με ασύλληπτες επιπτώσεις για τις ομάδες όπως οι τεράστιες οικονομικές συνέπειες, οι αποκλεισμοί έδρας και διοικητικές κυρώσεις με αφαιρέσεις βαθμών.

Μετά και τα πρωτοφανή γεγονότα βίας το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας, η πολιτεία φαίνεται αποφασισμένη να πείσει τους πάντες ότι η ανοχή πλέον θα είναι μηδενική.

Για αυτό και πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί για το παραμικρό ώστε να μην καταστρέψουμε ακόμη και άθελα μας την ομάδα που τόσο αγαπάμε.

Θα πρέπει επίσης να είμαστε καχύποπτοι για τυχόν προβοκάτσιες ενόψει κρίσιμων αγώνων όπως αυτός που αναμένουμε στην πόλη μας την Κυριακή με τον αντίπαλο Λεβαδειακό.

Όταν λέμε στη γλώσσα του λαού ότι ο διάβολος έχει πολλά ποδάρια, εδώ δυστυχώς η ρήση αυτή παίρνει σάρκα και οστά.

Για αυτό και οπλίζουμε την υπομονή μας, θωρακίζοντας παράλληλα και τα αντανακλαστικά μας.

Σε αυτή τη μάχη θα θριαμβεύσει η υπομονή και η επιμονή για τη νίκη.

Το πρόσφατο παιχνίδι της Παναχαϊκής μπορεί αναμφίβολα να λειτουργήσει ως παράδειγμα προς αποφυγή.

Η ΔΕΑΒ προχώρησε σε καμπάνες με βάση τα νέα μέτρα για την οπαδική βία και σε αυτές περιλαμβάνεται και ομάδα της Super League 2.

Ειδικότερα, επιβλήθηκε μια αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών στην Παναχαϊκή για ρίψη βεγγαλικών στο ματς με τον Τηλυκράτη.

Η απόφαση της ΔΕΑΒ:

Διοικητική κύρωση διεξαγωγής μίας (1) αθλητικής συνάντησης ως γηπεδούχου χωρίς παρουσία θεατών, σε οποιαδήποτε εθνική διοργάνωση, στην ΠΑΕ Παναχαϊκή, βάσει του άρθρου 1Α του ν.4326/2015, όπως αυτό προστέθηκε με το άρθρο 10 του ν.5085/2024, λόγω ρίψης εκ μέρους των φιλάθλων της εικοσιπέντε (25) βεγγαλικών στην κερκίδα κατά τη διάρκεια και μετά τη λήξη του αγώνα ΠΑΕ Παναχαϊκή – ΠΑΕ Τηλυκράτης, που διεξήχθη στις 17/02/2024 στην Πάτρα για το Πρωτάθλημα της Super League 2.

Τα ανωτέρω καταγράφηκαν, κατά δέσμια αρμοδιότητα της Επιτροπής ως προς την επιβολή της ποινής:
α/ στην από 17/02/2024 Έκθεση του επικεφαλής των μέτρων τάξεως της ΕΛ.ΑΣ στον ανωτέρω αγώνα
β/ στις από 17/02/2024 Εκθέσεις των Παρατηρητών της διοργανώτριας και της ΔΕΑΒ, αντιστοίχως.

Πηγή: FORMedia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου