Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

Gate 1: "Καλούμε εμείς ΟΛΟ τον κόσμο να αγκαλιάσει την ΟΜΑΔΑ"

Η χρονιά έκλεισε, και ο πρωταρχικός στόχος που δεν ήταν άλλος από την άνοδο, χάθηκε από τα πρώτα κιόλας παιχνίδια των play-off.

Όμως, υπάρχουν κάποια πράγματα πολύ σημαντικότερα για εμάς από την κατηγορία στην οποία αγωνίζεται η Ομάδα, και ας μην βρίσκεται για άλλη μια χρονιά εκεί που αδιαπραγμάτευτα ανήκει.
Ποτέ δεν τέθηκε η πρώτη κατηγορία ως προϋπόθεση και κριτήριο για την αγάπη μας και αυτό το έχουν επιβεβαιώσει διαχρονικά οι παλαιότεροί μας και έτσι θα πορευτούν και οι επόμενοι από εμάς.

Διότι πολύ απλά η ΑΕΛ μας είναι τεράστια.

Αυτό που είναι σημαντικό για εμάς λοιπόν, και θέλουμε να πιστεύουμε για τον κάθε συνοπαδό μας, είναι η ΑΕΛ μας να πορεύεται μέσα σε όλη την σαπίλα που επικρατεί με αξιοπρέπεια και με αρχές ταυτισμένες με το DNA της. Με ηρεμία, με συνέπεια, μα πάνω από όλα με μια διοίκηση που σέβεται τον ΚΟΣΜΟ και πράττει όπως αρμόζει στο μέγεθος που αυτή ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ και ΔΙΟΙΚΕΙ.

Έχουμε την τύχη να ζούμε σε μία πόλη που το σύνολό της ζει και αναπνέει για την ΑΕΛ.
Για αυτό μπορεί να αντιληφθεί το οτιδήποτε συμβαίνει γύρω της, και προφανώς κανείς δεν μπορεί να κρυφτεί από κανέναν.
Το τι πέρασε ο οργανισμός της ΑΕΛ σαν σύνολο στο διάστημα της επταετίας του κοντού και το πόσο διψούσε για αλλαγή δεν τίθενται προς συζήτηση. Αυτή η κατάσταση σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η Ομάδα πέρασε έπειτα από πολλά χρόνια σε χέρια Λαρισαίου, δημιούργησε αισιοδοξία και προσδοκίες στον κόσμο.

Είναι γεγονός επίσης, πως η Ομάδα επέστρεψε στο γήπεδο που φτιάχτηκε για αυτήν. Αυτό βέβαια, θα έπρεπε να θεωρείται αυτονόητο , όπως και η καθαριότητα του(!), όχι να παρουσιάζεται σαν κατόρθωμα. Ο κόσμος έκανε αγώνα εξαρχής για να φτιαχτεί το γήπεδο, και θα συνεχίζει να δίνει για να αγωνίζεται η ΑΕΛ σε αυτό.

Μακάρι ειλικρινά να συνεχίζαμε να γράφουμε για θετικά, αλλά χαθήκαμε κάπου στην μετάφραση και στα μεγάλα λόγια.

Αχιλλέα Νταβέλη έχεις καταλάβει και εσύ ο ίδιος πως δεν έχεις καμία δικαιολογία και κανένα χρονικό περιθώριο. Από την στιγμή που ήρθες στην ΑΕΛ, αποδεικνύεις συνεχώς ότι δεν έχεις καμία αίσθηση ποιας ομάδας ηγείσαι.  

Από πού να αρχίσουμε ; 

Από τον περασμένο Σεπτέμβρη που έκανες το site της παε γραφείο τύπου της κυβέρνησης ενώ η μισή Θεσσαλία ήταν πνιγμένη στη λάσπη; Την άνευ προηγουμένου ξεφτίλα να λύσεις το συμβόλαιο του αρχηγού της Ομάδας Θεωδορόπουλου, την ώρα που ο ίδιος ήταν τραυματίας και πλημμυροπαθής όπως και πόσοι συμπολίτες μας ; Η παε όλο αυτό το διάστημα ήταν άφαντη, ενώ οι κακοί οργανωμένοι που δεν γεμίζουν ταξί στήριξαν με κάθε τρόπο την πόλη.

Από το ρόστερ που στην πλειοψηφία του, στα καλά χρόνια της ΑΕΛ δεν θα περνούσε από την Λάρισα ούτε για καφέ ; Και όμως κάποια παιδιά φτάσανε το ταβάνι τους και ματώσανε την φανέλα γιατί ένιωσαν την τρέλα μας, και εμείς τους στηρίξαμε μέχρι αηδίας!

Ό,τι πληρώνεις παίρνεις όμως! Αν δεν μπορείς να βάλεις το χέρι στην τσέπη, μη βάζεις μεγάλα λόγια στον κόσμο! Βγες και μίλα ανοιχτά για τις δυνατότητες και το μπάτζετ που διαθέτεις! (βλέπε εποχές Σωτηρούλη όπου ο άνθρωπος έλεγε δεν έχω λεφτά να βάλω , και όμως έπαιζες Γ' εθνική με 15.000 στο ΑΛΚΑΖΑΡ.. Άλλες εποχές...)

Βγες και πες ποιος φεύγει ποιος μένει και ποιος έρχεται! Είναι γελοίο να το έχει η πόλη τούμπανο και εσύ κρυφό καμάρι πως ο τάδε φεύγει / μένει / πήγε στην Αργεντινή / μάλωσε με τον προπονητή / χάλασε τα αποδυτήρια / δεν πληρώνεται , και να μην βγαίνεις να κάνεις μια επίσημη δήλωση για να ξεκαθαρίσεις τι συμβαίνει, ή όταν το κάνεις να σε διαψεύδουν τα γεγονότα στην πορεία.

Βέβαια κοινή συνισταμένη των παραπάνω είναι πως οι πιο πολλοί από όσους αποχώρησαν , με πιο πρόσφατο παράδειγμα αυτό του προπονητή τερματοφυλάκων Παναγιώτη Νάση, έθεσαν δημόσια θέμα μη πληρωμών επί σειρά μηνών!

Δεν νοείται επίσης εν έτη 2024 να μην διαθέτει η παε ένα e-shop και μια επίσημη μπουτίκ για να προμηθεύεται ο κόσμος φανέλες και ρούχα.

Δεν νοείται να μην έχεις μια αξιοπρεπή σελίδα στα social media που να ανανεώνεται συνεχώς με υλικό ή τουλάχιστον να ενημερώνει τον κόσμο για τα αποτελέσματα των αγώνων. Κατορθώνεις απλά να υστερείς επικοινωνιακά και να χάνεις σίγουρα έσοδα. Πόσο μάλλον όταν είσαι και ιδιοκτήτης δημοσιογραφικού ομίλου!

Σε μία από τις συνεντεύξεις τύπου που τόσο σου αρέσει να δίνεις, μετά τον εντός έδρας αγώνα με τον λεβαδειακό όπου ο κόσμος πίστεψε στην Ομάδα και γέμισε το γήπεδο μετά από καιρό, εσύ αγόρευες για ποδοσφαιρικό πολιτισμό και διαφήμιζες τιμές μίνι διαρκείας, members club,ταινίες και συναυλίες .

 Αντί αυτού, άφησες την Ομάδα εκτεθειμένη για 12 χιλιάρικα στα play off και άφησες την επο να σε ξεμπροστιάζει για τα δελτία . Αλήθεια , αφού η συμμετοχή του χανουμιού β στα play off προφανώς και ήταν παράνομη, γιατί άφησες την Ομάδα να παίξει και δεν το πήγες μέχρι τέλους; Γιατί έμεινες μόνο στα λόγια και στο τέλος κατέληξε το όλο θέμα περίγελος στην ποδοσφαιρική Ελλάδα;  

Στο δικό μας κομμάτι τώρα...

Από την πρώτη στιγμή διακήρυττες πως θέλεις τον κόσμο και δη τους οργανωμένους κοντά στην Ομάδα. Εμείς είμαστε εκεί σε κάθε άθλημα αδιαπραγμάτευτα.

Εσύ είσαι αυτός που στην πρώτη ευκαιρία μίλησες υποτιμητικά για περιθωριακούς, πρόβατα και κακοποιά στοιχεία.

 Εσύ είσαι αυτός που μας άφησες χωρίς εισιτήρια σχεδόν σε κάθε εκτός έδρας αναμέτρηση και ας ήμασταν πάντα εκεί.

 Εσύ είσαι αυτός που με την πρώτη αφορμή, επέλεξες να μας “τιμωρήσεις”, ζητώντας Α.Μ.Κ.Α επιλεκτικά μόνο στην κερκίδα των οργανωμένων. 

Εσύ είσαι αυτός που σιγοντάρει τα γουρούνια με τις πράσινες και μπλε στολές να παίρνουν αέρα και να πουλάνε τρέλα έξω από το πέταλο σε όλο τον κόσμο , αδιαφορώντας για τις συνέπειες!
Άλλωστε τα επεισόδια δεν τα προκαλεί ποτέ η αστυνομία είναι γνωστό αυτό..

Φτάνοντας στο πιο πρόσφατα γεγονότα, στην μοναδική εκδήλωση από πλευράς παε για τα 60 χρόνια, έβαλες να στρογγυλοκαθίσουν στην πρώτη σειρά πολιτικοί και κάθε λογής άσχετοι με την ομάδα, αφήνοντας 3 σειρές πίσω τους ζωντανούς θρύλους του συλλόγου που μας έκαναν ΑΕΛ από μικρά παιδιά. Δεν δίστασες ακόμα και να μειώσεις για άλλη μια φορά τον κόσμο της ομάδας, επαινώντας γαύρους βορρά και νότου, ξεχνώντας εποχές παράγκας, που μας έριξαν σε πέτρινα χρόνια. Και επειδή οι παράγκες στον ελληνικό ποδόσφαιρο συνεχίζουν και ανθίζουν, ούτε να διανοείσαι για συμμαχίες. Έσπευσες σε βαρύγδουπες δηλώσεις για σίγουρη άνοδο και για μεταφορά των μετοχών στον δήμο σε περίπτωση αποτυχίας. Για την αδειοδότηση ούτε λόγος!
Φυσικά η μοναδική σου αναφορά προς τον κόσμο ήταν για να ζητήσεις οικονομική στήριξη.

Προτού λοιπόν βγεις ξανά και ζητήσεις από τον κόσμο μόνο τα λεφτά του για εισιτήρια διαρκείας μην προσφέροντας κάτι στον αντίποδα, καλούμε εμείς ΟΛΟ τον κόσμο να αγκαλιάσει την ΟΜΑΔΑ και να γεμίσει το γήπεδο την επόμενη χρονιά. 
Οι μισογεμάτες κερκίδες αποτελούνε και δική μας ευθύνη. Αυτό είναι και το νόημα αυτής της ανακοίνωσης.

Καταλαβαίνουμε, ότι ο κόσμος μετά από τα 7 πιο δύσκολα χρόνιας της ιστορίας μας, και μετά από την διετία που αναλύθηκε παραπάνω έχει απομακρυνθεί από την ομάδα. Αυτό το αποδεικνύει και η εικόνα του γηπέδου, που παρά τις προσιτές τιμές των διαρκείας, δεν γέμισε τις κερκίδες στα περισσότερα ματς της χρονιάς. 

Και αυτό θέλουμε να υπενθυμίσουμε σε όλους. Εμείς ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε εδώ, μετά από κάθε πρόεδρο ή παράγοντα! Για αυτό και την χρονιά που έρχεται πρέπει ο κόσμος της ΑΕΛ να συσπειρωθεί γύρω από το σύλλογο. 

Πάμε να θυμηθούμε όλοι μαζί τι σημαίνει ΑΕΛ . Πάμε να θυμηθούμε τι θαύματα μπορούν να συμβούν όταν η Βασίλισσα έχει όλους εμάς στο πλευρό της !

Όσον αφορά εμάς, ο πρόλογος είναι περιττός... ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΑ ΤΣΙΜΕΝΤΑ !

ΘΥΡΑ 1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου