Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018

ΑΕΛ χωρίς ουσία..

Αήττητο έδρας ήταν και πάει για την ΑΕΛ… Οι «βυσσινί» ξεκίνησαν με άσχημο τρόπο τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις για το 2018 γνωρίζοντας βαριά ήττα με 3-0 από τον Ολυμπιακό στο AEL FC ARENA, βάζοντας τέλος με αυτόν τον οδυνηρό τρόπο σ’ ένα καλό αγωνιστικό τους διάστημα.

Όλα κρίθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο του παιχνιδιού, όταν η ΑΕΛ στην προσπάθειά της να ανατρέψει το σε βάρος της σκορ, άφησε χώρους και τους εκμεταλλεύτηκαν οι φιλοξενούμενοι που πήραν αυτό που ήθελαν και επέστρεψαν στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Παιχνίδι… υπομονής

Ο Ηλίας Φυντάνης που για ένα ακόμη παιχνίδι παρακολουθήσε την αναμέτρηση από την κερκίδα λόγω τιμωρίας παρέταξε την ΑΕΛ με τον Μπόζοβιτς κάτω από τα δοκάρια, τους Ρέντζα, Ζίζιτς, Γκόλια και Γουάλας στην άμυνα, τον Λαγό ως αμυντικό χαφ, συνεπικουρούμενο από τους Μασούρα, Ντέλετιτς, Αγκάνοβιτς και Κρίζμαν και στην κορυφή της επίθεσης τον Ναζλίδη.

Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν να ξεκινούν με καλύτερα πατήματα την αναμέτρηση και να παίρνουν τα μέτρα τους στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας ευδιάθετους τους Πάρντο και Μαρίν και έχασαν μάλιστα την καλή ευκαιρία τους πολύ νωρίς μόλις στο 5ο λεπτό όταν ο Σισέ από το ύψος του πέναλτι έκανε ανενόχλητος το σουτ στέλνοντας όμως άουτ τη μπάλα.

Η ΑΕΛ στη συνέχεια κατάφερε να ισορροπήσει την αναμέτρηση, πιέζοντας αρκετά στη μεσαία γραμμή και μη επιτρέποντας στους αντιπάλους της να φανούν επιθετικά, έχοντας καλή αμυντική δραστηριότητα, όχι όμως και επιθετική ανάπτυξη και ελάχιστες φορές βρέθηκε σε θέση βολής.

Σε μία από αυτές, στο 24ο λεπτό ο Ναζλίδης με εντυπωσιακή κάθετη πάσα βρήκε τον Μασούρα μόνο απέναντι από τον Προτό, που μάλλον δεν πίστεψε στην ευκαιρία και στις δυνατότητές του, προσπάθησε να περάσει τη μπάλα πάνω από τον αντίπαλο τερματοφύλακα, αλλά αυτός με δεύτερη προσπάθεια έδιωξε τον κίνδυνο λίγο πριν την τελική γραμμή.

Ουσιαστικά αυτές ήταν και οι μοναδικές άξιας αναφοράς στιγμές του πρώτου ημιχρόνου, ανάμεσα σε δύο ομάδες που έδειξαν ότι δεν ήθελαν να ρισκάρουν σε αυτό το σημείο τουλάχιστον.

Το γκολ που άλλαξε τις ισορροπίες

Με τον ίδιο ρυθμό ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο στο AEL FC ARENA, όμως αυτή τη φορά ο Ολυμπιακός «πλήγωσε» την ΑΕΛ στην πρώτη του καλή στιγμή στο παιχνίδι.

Ήταν το 53ο λεπτό όταν ο Ταχτσίδης έκανε την κάθετη πάσα στον Μαρίν, αυτός κινούμενος από κανονική θέση, κατάφερε να πλασάρει εύστοχα τον Μπόζοβιτς και να κάνει το 0-1.

Το τέρμα αυτό έδειξε να αφυπνίζει την ομάδα της ΑΕΛ η οποία μάλιστα πολύ γρήγορα έκανε και τις δύο της αλλαγές,με τους Μιλοσάβλιεβιτς και Περόνε να περνάνε στον αγωνιστικό χώρο και την λαρισινή ομάδα να μετατρέπει το σύστημά της σε 4-4-2.

Παράλληλα οι «βυσσινί» προσπάθησαν να ανεβάσουν τις γραμμές τους και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μείνουν εκτεθειμένοι στην άμυνά τους, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι «ερυθρόλευκοι» και στο 68ο λεπτό διπλασίασαν τα τέρματά τους με τον Ανσαριφάρντ, «κλειδώνοντας» ουσιαστικά το παιχνίδι.

Και μπορεί τα λεπτά στη συνέχεια να έδειχναν αρκετά για να επιχειρήσει η ΑΕΛ μία ύστατη αντεπίθεση, οι «βυσσινί» όμως δεν κατάφεραν να τα εκμεταλλευτούν δείχνοντας να έχουν ξεμείνει από ψυχικές δυνάμεις κυρίως και έμεινε μόνο η υπερφιλότιμη προσπάθεια του Γουάλας να… ταρακουνά τη διαδικασία.

Οι καλύτερες στιγμές

5’ Γέμισμα του Ταχτσίδη, η άμυνα της ΑΕΛ «τραβήχτηκε» για οφσάιντ ανεπιτυχώς όμως, ο Σισέ που είχε προωθηθεί έκανε το σουτ στέλνοντας άουτ τη μπάλα.

24’ No looking πάσα του Ναζλίδη στον Μασούρα, αυτός προσπάθησε να περάσει τη μπάλα πάνω από τον εξελθόντα Προτό, αλλά ο πορτιέρο του Ολυμπιακού με δεύτερη προσπάθεια κατάφερε να διώξει τη μπάλα λίγο πριν αυτή περάσει τη γραμμή του τέρματός του

53’ ΓΚΟΛ Ο Μάριν δέχτηκε την μπροστινή μπαλιά του Ταχτσίδη, και με πλασέ νίκησε τον Μπόζοβιτς κάνοντας το 0-1

60’ Σουτ του Ναζλίδη έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Προτό.

61’ Ατομική προσπάθεια του Ντέλετις και σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ

65’ Κάθετη πάσα του Ταχτσίδη για τον Ανσαριφάρντ, το σουτ του οποίου έδιωξε με τα πόδια ο Μπόζοβιτς

68’ ΓΚΟΛ Ο Ανσαριφάρντ βρέθηκε σε θέση βολής και δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Μπόζοβιτς κάνοντας το 0-1

72’ Μπαλιά του Μάριν προς τον Σεμπά, ο Μπόζοβιτς βγήκε γρήγορα και μπλόκαρε τη μπάλα.

83’ Σουτ του Λεοζίνιο, στην αγκαλιά του Προτό

89’ ΓΚΟΛ 0-3 Αντεπίθεση του Ολυμπιακού με τον Φορτούνη από αριστερά, σε μία… διαλυμένη αμυντική γραμμή, η σέντρα του στην απέναντι πλευρά, με τον Τζόρτζεβιτς να νικά τον Μπόζοβιτς και να σκοράρει

90’ Σουτ του Κρίζμαν απέκρουσε ο Προτό, πήρε το ριμπάουντ ο Ναζλίδης που έκανε το νέο σουτ, αλλά και πάλι ο τεερματοφύλακας του Ολυμπιακού είπε «όχι» και διατήρησε ανέπαφη την εστία του

Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)

Α’ Βοηθός: Τρύφων Πετρόπουλος (Αρκαδίας)

Β’ Βοηθός: Μιχαήλ Καρσιώτης (Κορινθίας)

4ος Διαιτητής: Ευάγγελος Γρατσάνης (Τρικάλων)

ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Ζίζιτς, Γκόλιας, Γουάλας, Λαγός (81’ Λεοζίνιο), Μασούρας (66’ Περόνε), Ντέλετιτς, Ναζλίδης, Αγκάνοβιτς (64’ Μιλοσάβλιεβιτς), Κρίζμαν

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χρήστος Κόντης): Προτό, Ρομαό, Ταχτσίδης, Φορτούνης (89’ Ζιλέ), Μαρίν, Ελαμπντελαουί, Ανσαριφάντ (78’ Τζόρτζεβιτς), Κούτρης, Ένγκελς, Σισέ, Πάρντο (61’ Σεμπά)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου