Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

Ήττα και αποκλεισμός με 5-3 για την ΑΕΛ!

Η ΑΕΛ ηττήθηκε με σκορ 5-3 στην Τρίπολη από τον Αστέρα και αποκλείστηκε από τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας ακόμη κι αν είχε σκορ πρόκρισης (3-2) στο πρώτο ματς στο AEL FC ARENA.

Οι «βυσσινί» έχασαν πρόκριση σε 7′ καθώς είχαν καταφέρει στα πρώτα 30 του δευτέρου ημιχρόνου να ισοφαρίσουν το εις βάρος τους 2-0 του πρώτου ημιχρόνου σε… 3-3!

Ο Αστέρας Τρίπολης ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη του ευκαιρία στο παιχνίδι καθώς στο 6′ βρέθηκε με σκορ πρόκρισης! Ο Καλτσάς από δεξιά έκανε την σέντρα, ο Μανιάς βρέθηκε κοντά στην πορεία της μπάλας, τον πρόλαβε ο Ζίζιτς όμως σκόραρε σε βάρος της ομάδας του.

Το παιχνίδι είχε ρυθμό στα πρώτα λεπτά και στο 8′ η ΑΕΛ προσπάθησε να απειλήσει για την ισοφάριση. Ο Ντέλετιτς εκτέλεσε ένα φάουλ, ο Σικάφκα πήρε κεφαλιά όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

Ο Αστέρας άρχισε να αναλαμβάνει τα ηνία του παιχνιδιού και απείλησε ξανά. Ο κινητικός Φερνάντεζ έκανε σουτ στο 11′, μετά από καλά οργανωμένη επίθεση, όμως αυτό πέρασε άουτ.

Στις επόμενες ευκαιρίες οι γηπεδούχοι έπεσαν πάνω σε έναν συγκλονιστικό Κρίστινσον. Στο 18′ με λόμπα ο Φερνάντεζ βρήκε στην μεγάλη περιοχή τον Μανιά, αυτός έκανε την κεφαλιά όμως ο Ισλανδός τερμαφύλακας έδιωξε σε κόρνερ. Στο 21′ και πάλι ο Φερνάντεζ βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ όμως και πάλι ο Κρίστινσον ήταν αυτός που του στέρησε το γκολ

Ο Αστέρας είχε ευκαιρία με σουτ του Κώτσιρα στο 40′ το οποίο πέρασε άουτ, ενώ οι Αρκάδες βρήκαν τέρμα πριν τη λήξη του ημιχρόνου.

Σε κόρνερ από δεξιά, ο Μιγκέλ Ορτέγκα βρέθηκε αφύλαχτος εντός περιοχής, έκανε την κεφαλιά και έγραψε το 2-0.

Το ημίχρονο έκλεισε με μία ευκαιρία για την ΑΕΛ όταν από κόρνερ του Γιακιμόφκι, ο Γκόικοβιτς πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Τίποτα δεν προμήνυε το τι θα συμβεί στο δεύτερο ημίχρονο όπου και σημειώθηκαν 6 γκολ!

Η ΑΕΛ μείωσε στο 52′. Από ανέμορφη προσπάθεια του Ντέλετιτς από τα δεξιά, γύρισε την κατάλληλη στιγμή προς τον Ακόστα που επιχείρησε το σουτ και νίκησε τον Αθανασιάδη για το 2-1.

Ο Αστέρας μπήκε ξανά σε σκορ πρόκρισης στο 58΄’. Σε κόρνερ από τα αριστερά ο Μανιάς πήρε την πρώτη κεφαλιά πάσα προς τον Βαλιέντε στο δεύτερο δοκάρι ο οποίος πλάσαρε και έκανε το 3-1.

Στο 60′ η ΑΕΛ έφερε το ματς σε σκορ… παράτασης. Από δεξιά ο Καρανίκας έκανε την σέντρα και ο Σικάφκα στο πρώτο δοκάρι έκανε την προβολή και νίκησε τον Αθανασιάδη για το 3-2.

Η ΑΕΛ μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς έκανε την ολική ανατροπή  για το 3-3 στο 75′ που μέχρι εκείνη την στιγμή της έδινε την πρόκριση.Οι «βυσσινί» εκτέλεσαν φάουλ αρκετά μακριά από την εστία του Αθανασιάδη. Ο Ζίζιτς εκτέλεσε το φάουλ η μπάλα κόντραρε και άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Αστέρα.

Στο 78′ ο Καλτσάς με ωραίο τελείωμα σήμανε την αντεπίθεση για τον Αστέρα Τρίπολης που  με ωραίο σουτ με εξωτερικό φάλτσο έγραψε το 4-3.

Παρόλα αυτά οι «βυσσινί» έχοντας έλλειψη συγκέντρωσης δέχθηκε και 5ο τέρμα στο 85′. Ο Φερνάντεθ με σουτ μέσα από την περιοχή και αριστερά στο απέναντι «Γ» της εστίας του Κρίστινσον, νίκησε τον Ισλανδό και έγραψε το 5-3 δίνοντας μία σπουδάια πρόκριση στον Αστέρα Τρίπολης.

Τα γκολ: 7′ Ζίζιτς (αυτ), 40′ Ορτέγκα, 58′ Βαλιέντε, 78′ Καλτσάς, 87′ Φερνάντεθ/52′ Ακόστα, 60′ Σικάφκα, 76′ Ζίζτις

Αστέρας Τρίπολης (Γιώργος Παράσχος):  Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Μαρτίνεζ, Πασαλίδης, Κυριακόπουλος, Μουνάφο, Βαλιέντε, Φερνάντεζ (87′ Μπελόκ), Τσιλιανίδης (56′ Βλάχος), Καλτσάς, Μανιάς.

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Καρανίκας, Γιακιμόφσκι (64′ Ζίβκοβιτς), Ζίζιτς, Γκόικοβιτς, Σεσέροβιτς (46′ Νούνιτς), Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς, Ντέλετιτς, Ακόστα (79′ Γκόλιας), Σικάφκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου