Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Όλα μηδέν στη Λάρισα!

Η ΑΕΛ είχε την ευκαιρία να ξεφύγει στους 7 βαθμούς με πιθανή νίκη επί του Άρη… Παρόλα αυτά στο παιχνίδι της 17ης αγωνιστικής με την ομάδα της Θεσσαλονίκης στο AEL FC ARENA οι «βυσσινί» αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς σκορ (0-0) και αρκέστηκαν στον βαθμό της ισοπαλίας που τους φέρνει 5 βαθμούς μακριά από την ζώνη των μπαράζ.

Η ΑΕΛ είχε την ευκαιρία να «τελειώσει» το ματς στο 69′ με το δοκάρι στην κεφαλιά του Μιλοσάβλιεβιτς, ενώ αξιόλογη ήταν και η φάση του 27′ στην κεφαλιά του Μπαργκάν.

Παρόλα αυτά ο Άρης, που παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκε με σημαντικές ελλείψεις, είχε δύο καλές στιγμές με τον Ντιγκινί για να προηγηθεί.

Στο 15′ η ΑΕΛ είχε ευκαιρία με τον δραστήριο Μπαργκάν να επιχειρεί ένα σουτ από δύσκολη γωνία και αριστερά εντός περιοχής, όμως η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Κουέστα.

Στο 23′ το σουτ του Γκαρσία με το αριστερό εκτός περιοχής, κόντραρε στον Ντιγκινί, αλλά ο Κρίστινσον δεν αιφνιδιάστηκε και μπλόκαρε σταθερά τη μπάλα.

Η φάση του πρώτου ημιχρόνου σημειώθηκε στο 27′, λεπτό στο οποίο οι δύο ομάδες είχαν από μία μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθούν.

Μετά από καλή κυκλοφορία μπάλας για τους «βυσσινί», έφτασε στα πόδια στον Καρανίκα και αυτός έκανε τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρια για τον Μπαργκάν, ο μεσοπεπιθετικός της ΑΕΛ έκανε σκαστή κεφαλιά όμως η εκπληκτική επέμβαση του Κουέστα απέτρεψε τους γηπεδούχους από το να σκοράρουν πρώτοι!

Στην εξέλιξη της φάσης ο Άρης απείλησε με αντεπίθεση! Ο  Ντιγκινί βγήκε σε θέση βολής αριστερά μέσα στην περιοχή, πλάσαρε τον Κρίστινσον αλλά ο Σεσέροβιτς πήρε τα μέτρα και απομάκρυνε σε κόρνερ πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή!

Το παιχνίδι κύλησε προς της πρώτη διακοπή για τα αποδυτήρια χωρίς κάποια άλλη αξιόλογη στιγμή με τον Άρη να παίρνει πάντως μέτρα στο γήπεδο και την ΑΕΛ να περιμένει την ευκαιρία της για να βγάλει κόντρα επίθεση.

Λιγοστές οι φάσεις στο δεύτερο ημίχρονο για τις δύο ομάδες σε ένα παιχνίδι όπου κυριάρχησαν ξανά οι δυνατές μονομαχίες.

Η τεράστια στιγμή για να ανοίξει το σκορ η ΑΕΛ σημειώθηκε στο 69′. Και πάλι από δεξιά ο Καρανίκας έκανε την σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, ο αμαρκάριστος Μιλοσάβλιεβιτς έκανε την κεφαλιά όμως η μπάλα βρήκε στο αριστερό δοκάρι του Κουέστα και απομακρύνθηκε ο κίνδυνος από την άμυνα του Άρη!

Απάντησαν στις ευκαιρίες οι φιλοξενούμενοι στο 77′ . Η σέντρα του Κόρχουτ από αριστερά βρήκε τον Ντιγκινί που νίκησε στον αέρα τον Ζίζιτς όμως ο Κρίστινσον με καταπληκτική επέμβαση στην δεξιά του γωνία απέτρεψε το τέρμα!

Οι συνθέσεις:

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Καρανίκας, Γιακιμόφσκι, Γκόικοβιτς, Ζίζιτς, Σεσέροβιτς (81′ Ακόστα), Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς, Μπαργκάν (68′ Σικάφκα), Ντέλετιτς, Νούνιτς (88′ Πίτι).

Άρης (Σάββας Παντελίδης): Κουέστα, Κωνσαντινίδης (34′ Τζανακάκης), Βαλεριάνος, Βέλεθ (46′ Ιντζόγλου), Δεληζήσης, Μπάσα, Ματίγια, Μαρτίνες, Κόρχουτ (83′ Παυλίδης), Ματέο Γκαρσία, Ντιγκινί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου