Σάββατο 31 Αυγούστου 2024

Εννέα χρόνια χωρίς τους Κώστα Σαμαρά και Νίκο Οικονομίδη

Η ΠΑΕ ΑΕΛ τιμά τους ανθρώπους που την υπηρέτησαν πιστά στη μεγάλη πορεία της όλα αυτά τα χρόνια και ακόμα κι αν έχουν φύγει από τη ζωή, φροντίζει να δείχνει ότι τους θυμάται ακόμα. Η απουσία τους μεγάλη… Η 31η Αυγούστου 2015 είναι μία ημέρα που όλοι θα την θυμόμαστε. Πέρασαν κιόλας εννέα χρόνια και είναι σαν χθες… Ο Κυπελλούχος Πρόεδρος Κώστας Σαμαράς (σεζόν 1984-1985) και ο “βυσσινί” οπαδός Νίκος Οικονομίδης, έφυγαν από κοντά μας την ίδια ημέρα.

Ο Κώστας Σαμαράς έκανε πάρα πολλά για την ομάδα της ΑΕΛ, με αποκορύφωμα την κατάκτηση του πρώτου Κυπέλλου. Άνθρωπος με μεγάλη προσφορά και πλούσια καριέρα. Ξεχωριστή μορφή για την ιστορία της μεγάλης ΑΕΛ.

Ο Νίκος Οικονομίδης με τη φωνή του τραγούδησε τις κορυφαίες στιγμές της ομάδας μας, ένας μοναδικός άνθρωπος με ήθος και ευγένεια.

Η απουσία τους μεγάλη, αλλά πάντα θα τους θυμόμαστε για την προσφορά τους στην αγαπημένη μας ομάδα. Ο καθένας από το πόστο του έκανε ότι καλύτερο γινόταν, για την πρόοδο και την εξέλιξη της αγαπημένης μας ΑΕΛ.

Θα τους θυμόμαστε για πάντα!

Η ΠΑΕ ΑΕΛ ευχαριστεί το Αθλητικό Κέντρο και το ξενοδοχείο "Pantelidis"

Η ΠΑΕ ΑΕΛ ευχαριστεί θερμά τόσο την ιδιοκτησία όσο και το προσωπικό του Hotel Pantelidis της Πτολεμαΐδας για τον επαγγελματισμό και την ζέστη φιλοξενία της αποστολής μας.

Οι διοικούντες και όλοι οι εργαζόμενοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να έχουμε δύο εβδομάδες την ιδανική προετοιμασία στις άρτιες και σύγχρονες εγκαταστάσεις.

Εις το επανιδείν

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024

Η ΠΑΕ ΑΕΛ θα τιμήσει τον Στέφανο Κοτσόλη

«To απόγευμα της Κυριακής 1η Σεπτεμβρίου στις 8 μ.μ. η ομάδα μας φιλοξενεί στο AEL FC arena την Α.Ε. Κηφισιάς, ομάδα του Νοτίου Ομίλου της SL2, της οποίας τεχνικός διευθυντής είναι ο πρώην διεθνής τερματοφύλακάς μας, Στέφανος Κοτσόλης.

Με αφορμή την παρουσία του Στέφανου Κοτσόλη στο γήπεδο, η ΠΑΕ ΑΕΛ γνωστοποιεί την απόφασή της να τιμήσει πριν την έναρξη του αγώνα τον γκολκίπερ της Κυπελλούχου Ελλάδος ΑΕΛ του 2007, για την προσφορά του στην ομάδα κατά την χρονική περίοδο 2005-09».

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024

Ολοκληρώθηκε η μεταγραφική περίοδος για την ΑΕΛ - Επίσημα στα "βυσσινί" ο Σγουρός

Η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοινώνει την απόκτηση του Ραφαήλ Σγουρού, o οποίος υπέγραψε συμβόλαιο με την ομάδα μας για 1+1 χρόνο. Είναι 20 ετών, γεννημένος το 2004 και αγωνίζεται στο χώρο του κέντρου.
Ο νεαρός ταλαντούχος μέσος αναδείχτηκε από τις ακαδημίες του Άρη και την σεζόν 2022-2023 έκανε και πέντε συμμετοχές στη Σούπερ Λίγκα.

Στη συνέχεια μεταγράφηκε στον Ολυμπιακό και την περσινή σεζόν με τον Ολυμπιακό Β΄ είχε 28 συμμετοχές ενώ πέτυχε και 1 γκολ.
Του ευχόμαστε να είναι υγιής, να έχει μια παραγωγική χρονιά και να βοηθήσει την ΑΕΛ στο στόχο της ανόδου στην Super League.

Λίγα λεπτά μετά την υπογραφή του συμβολαίου του ο Ραφαήλ Σγουρός δήλωσε:

Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι σε μία τόσο ιστορική ομάδα όπως είναι η ΑΕΛ. Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου και την ομάδα να πετύχουμε τον στόχο μας που είναι η άνοδος.

Προπώληση εισιτηρίων για το φιλικό της Κυριακής με την Κηφισιά

Το προγραμματισμένο φιλικό της ομάδας μας με την Κηφισιά θα διεξαχθεί την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου στις 20:00 στο ΑEL FC ARENA.

Για την αναμέτρηση αυτή θα υπάρχει γενική είσοδος 10 ευρώ σε όλες τις θύρες του γηπέδου (νότιο πέταλο, ανατολική και δυτική κερκίδα).

Για τη δική σας εξυπηρέτηση τα εισιτήρια διατίθενται από τα γραφεία μας ήδη, αύριο Παρασκευή 09:00-18:00 και το Σάββατο 09:00-15:00. Τα εκδοτήρια του γηπέδου θα ανοίξουν την Κυριακή στις 18:00.

Οι κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας θα εισέρχονται με τη νέα διαδικασία ταυτοποίησης μέσω gov.gr wallet. Η ΠΑΕ ΑΕΛ υπενθυμίζει και προτρέπει ξανά όλους και όλες να προτιμήσουν μια μόνιμη θέση στο γήπεδό μας με εισιτήριο διαρκείας εξασφαλίζοντας τιμή ευκαιρίας και για την επόμενη σεζόν στην μεγαλύτερη κατηγορία εφόσον πετύχουμε τον στόχο μας.

Καλούμε όλους τους βυσσινί φιλάθλους να δημιουργούν μαζικά μια γιορτή σε κάθε παιχνίδι της αγαπημένης μας ΑΕΛ, είτε είναι φιλικό είτε επίσημο στη συνέχεια, ώστε να δοθεί η απαραίτητη δύναμη στην προσπάθεια της ομάδας και παράλληλα η ψυχολογική ανάταση και ώθηση στους ποδοσφαιριστές μας.

Έκλεισε τις μεταγραφές της με Σγουρό η ΑΕΛ

Την τελευταία της μεταγραφή, αυτήν του Ραφαήλ Σγουρού ανακοίνωσε η ΠΑΕ ΑΕΛ δια στόματος του προέδρου της, Αχιλλέα Νταβέλη στη σημερινή συνέντευξη Τύπου.

Ο 20χρονος μέσος αναδείχθηκε από τις Ακαδημίες του Άρη και κατάφερε να κάνει πέντε συμμετοχές με την ομάδα. Για να μετά το μεγάλο βήμα της καριέρας του, η μεταγραφή του στον Ολυμπιακό. Εκεί κατάφερε να διακριθεί με την δεύτερη ομάδα, μετρώντας 28 συμμετοχές και ένα γκολ την περσινή σεζόν.

Η συνέντευξη τύπου της ΠΑΕ ΑΕΛ (vid)

Συνέντευξη Τύπου έδωσαν την Πέμπτη (29/08) ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αχιλλέας Νταβέλης και ο τεχνικός διευθυντής, Ευριπίδης Τσιμπανάκος. Σε όλους τους τόνους σημείωσαν ότι οι Βυσσινί έχουν θωρακιστεί και έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να επιτευχθεί ο στόχος της ανόδου. Ωστόσο, ο ιδιοκτήτης έδειξε απογοητευμένος από τη μικρή ανταπόκριση στα εισιτήρια διαρκείας (έχουν πουληθεί 45 δοσοποιημένα!).

Ο Νταβέλης υποσχέθηκε «γκολ και θέαμα», δήλωσε βέβαιος για την άνοδο και για την αναβάθμιση του ελληνικού ποδοσφαίρου με πρόεδρο στην ΕΠΟ τον Μάκη Γκαγκάτση, ενώ παρουσίασε το σπουδαίο απόκτημα, Ματίας Γιόχανσον. Αρχικά είπε:

«Σήμερα πέφτει η αυλαία της μεταγραφικής περιόδου για την ΠΑΕ ΑΕΛ μετά την απόκτηση του ταλαντούχου, Ραφαήλ Σγουρού από τον Ολυμπιακό Β. Φέτος ήταν η χρονιά των μεγάλων υπερβάσεων. Στόχος δεν είναι άλλος από την άνοδο. Οι μεταγραφές ήταν πέραν των προσδοκιών και των πλέον αισιόδοξων συμπολιτών.

Το να φέρεις πολλούς και ποιοτικούς ποδοσφαιριστές διόλου εύκολο είναι. Ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος συνέβαλε τα μάλα, ώστε να πείσει παράγοντες και ποδοσφαιριστές να έρθουν στην ΑΕΛ. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στον Παύλο Δερμιτζάκη ότι θα φτιάξει μια ομάδα που θα παίζει κυριαρχικό ποδόσφαιρο και θα προσφέρει θέαμα. Γκολ και θέαμα, αυτή είναι η δέσμευσή μας.

Η ομάδα σε επίπεδο διοικητικής συγκρότησης είχε ελλείψεις, συνεπώς φέτος έγινε μία γενναία διοικητική αναδιάρθρωση. Τα αποτελέσματα τα έχετε ήδη αξιολογήσει. Κανείς δεν περίμενε ότι η ομάδα θα έφτανε κοντά στις 20 μεταγραφές εκ των οποίων πέραν των μισών είναι από τη Super League. Η μεταγραφή του Ματίας Γιόχανσον μπορεί να χαρακτηριστεί και ως πολυτέλεια.

Δίνουμε βαρύτητα στην αποκατάσταση και επαναφορά του κόσμου δίπλα στη μεγάλη ομάδα. Έχουμε ακόμα θέματα. Είναι δίπλα, ασκεί δημιουργική κριτική, αλλά πρέπει να αντιληφθεί πως πρέπει να στηρίξει εμπράκτως. Καλώ τον κόσμο να δώσει μαζικά την παρουσία του, αγοράζοντας ένα οικονομικό εισιτήριο διαρκείας που θα τους συντροφεύσει και του χρόνου στη μεγάλη κατηγορία. Η ανταπόκριση δεν είναι αυτή που περιμέναμε. Ευελπιστώ ότι ως τις 22 Σεπτεμβρίου θα κάνει το δικό του ηθικό χρέος που δεν το έχει πράξει.

Η διοίκηση έκανε υπέρβαση, εμπλούτισε το ρόστερ, οπότε μένει να αποκατασταθεί το κοινό. Όταν θες να ασκείς κριτική, θα πρέπει να μπεις στη διαδικασία της αυτοκριτικής. Η περίπτωση Γιόχανσον ήρθε μετά από σοβαρά σχόλια ότι ενώ η ομάδα είναι πλήρης, ενδεχομένως στο δεξί άκρο υπήρχε κενό. Ο κόσμος ζήτησε να βοηθήσουμε στα εισιτήρια διαρκείας και δώσαμε τρεις δόσεις.

Η ανταπόκριση είναι ως τώρα 45 δοσοποιημένα εισιτήρια διαρκείας. Από σήμερα κρίνεται η δική τους ανταπόκριση και όχι η δική μας. Τελείωσαν τα ψέμματα. Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας. Χθες έγινε μια ανακοίνωση για ανθρώπους με αναπηρίες που είναι πρωτόγνωρη. Έχουμε φροντίσει να παρακολουθούν τους αγώνες από θέση προνομιακή, γιατί τους αξίζει.

Κάθε χρόνο υπάρχουν επιχειρήσεις που στηρίζουν την ομάδα ή, που βρίσκονται αποστασιοποιημένες. Καλώ να κάνουν τη δική τους υπέρβαση, είτε στηρίζοντας χορηγικά, είτε αγοράζοντας διαρκείας. Τη Δευτέρα θα υπάρξει ανακοίνωση. Ανάλογα με τα διαρκείας που κάθε επιχείρηση θα λαμβάνει, θα δίνεται και μια ανάλογη έκπτωση για να εξυπηρετήσουμε τους στόχους μας. Έτσι θα κλείσει ο κύκλος των δικών μας ενεργειών.

Ευχαριστώ τους συνεργάτες, τον κόσμο, τους χορηγούς μας και είμαι βέβαιος ότι η φετινή προσπάθεια είναι καταδικασμένη να αγκαλιαστεί για να ζήσουμε τον Μάιο το όνειρο.


Ο Ματίας Γιόχανσον ανέφερε:

«Είμαι ενθουσιασμένος από τότε που έμαθα για το ενδιάφερον της ΑΕΛ. Ξέρω την πόλη, αναπνέει για το ποδόσφαιρο. Θα υπάρχει πίεση, αλλά λατρεύω να παίζω υπό πίεση. Έχω παίξει αντίπαλος και αυτή η ομάδα ανήκει στη Super League. Γι' αυτό είμαι εδώ, για την άνοδο».


Ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος είπε:

«Ό,τι έχουμε πει από τον Μάιο με τον κύριο Νταβέλη, έχει γίνει. Δεν έχω μάθει να κρύβομαι. Αυτή η χρονιά όπως έχει στηθεί η ΑΕΛ, μόνος αντίπαλος θα είναι ο κακός εαυτός. Με τις βάσεις που έχει χτιστεί, μπορεί να καταφέρει πολλά. Η ΑΕΛ είναι μεταξύ των 5,6 κορυφαίων στην Ελλάδα. Εδώ είμαστε για να κάνουμε δουλειά. Θέλω να με δείτε ξανά τον Μάιο. Το καλύτερο είναι οι πράξεις και όχι τα λόγια».



Ακολούθησαν ερωτήσεις από τους εκπροσώπους των ΜΜΕ.

- Τι σας κάνει βέβαιους ότι ο στόχος θα επιτευχθεί;

Τσιμπανάκος: «Όταν ένας οργανισμός χτίζεται σε γερά θεμέλια, μόνο τον κακό της εαυτό έχει αντίπαλο. Πριν λίγα χρόνια δεν υπήρχε αρχή και τέλος. Η ομάδα δεν είχε εσωτερικό κανονισμό. Αυτό τα λέει όλα. Μεγαλύτερη μεταγραφή από του Ματίας δεν έχει γίνει στην κατηγορία. Μόνο ο πεθαμένος δεν κάνει λάθη. Έχουν γίνει πολλές υπερβάσεις, όχι μόνο με τη μεταγραφή του Ματίας. Πήραμε την εντολή να κάνουμε το καλύτερο για την ΑΕΛ».

Νταβέλης: «Είναι συλλογική αποτυχία ότι η ομάδα τα δύο προηγούμενα χρόνια λειτουργούσε χωρίς εσωτερικό κανονισμό. Παραλάβαμε ρόστερ 30 παικτών το οποίο αν μπορούσα τη σεζόν 2022-23 οι 15 θα πήγαιναν με το καλήμερα σπίτι τους. Περιμέναμε με υπομονή το φετινό καλοκαίρι που έληξαν 15 συμβόλαια. Αυτοί που θεώρησαν ότι είναι στο απυρόβλητο ή δημιούργησαν προβλήματα, μετά τη δική μας αξιολόγηση δεν είχαν θέση στην οικογένεια της ΑΕΛ. Υπήρξαν και καλά παιδιά που αντικαταστήσαμε με αγωνιστικούς όρους.

Για το εξωαγωνιστικό κομμάτι, αν δεν έχεις μάθει στο φροντιστήριο που λέγεται ποδόσφαιρο, πρέπει να πάψεις να είναι παράγοντας. Τόσο αγωνιστικά, όσο και εξωαγωνιστικά μετά από δύο χρόνια, φέτος είμαστε αστακοί. Όποιος δεν το καταλαβαίνει, ας τολμήσει να μας προκαλέσει. Το ποδόσφαιρο αλλάζει στην Ελλάδα. Μαζί με την αναβάθμισή του έρχεται και μια ποιοτική αναβάθμιση σε όλα τα επίπεδα. Είδατε το ξήλωμα όσων προσέβαλαν την ιστορία της ΑΕΛ.

Η ΕΠΟ βρίσκεται σε φάση αναβάθμισης. Ο σημερινός πρόεδρός της είναι μια ελπίδα για το ελληνικό ποδόσφαιρο και του ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία. Μέσα από αυτό το κλίμα έχουμε κάθε λόγο να είμαστε πολλάκις αισιόδοξοι από ό,τι ήμασταν τα προηγούμενα χρόνια. Η ομάδα είναι πανέτοιμη, θωρακισμένη και το μόνο που με φοβίζει είναι η εσωστρέφεια και ο κακός μας εαυτός. Υπάρχει έστω και ένας λόγος για να υπάρχει εσωστρέφεια; Πάμε μια γροθιά για τον στόχο και να κριθούμε τον Μάιο του 2025».


- Θεωρείται ότι είναι βέβαιο πως θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα στις 22 Σεπτεμβρίου;

Τσιμπανάκος: «Και πέρυσι το είπε ο κύριος Μαρτσούκος και αυτό έγινε. Περιμένουμε το τηλεοπτικό. Είμαστε έτοιμοι και θέλουμε να ξεκινήσουμε τότε. Θέλουμε ισοτιμία και το 50-50. Αυτό που είναι να κάνει η ομάδα, θα το κάνει. Ποτέ μα ποτέ η ομάδα δεν είχε πάει προετοιμασία με το 95% του ρόστερ. Θέλουμε στήριξη. Τα φιλικά γίνονται για να διαμορφώνει ο προπονητής μια εικόνα. Δεν είμαι ΑΕΛάρας, αλλά δουλεύω για την ΑΕΛ 18 ώρες το 24ωρο. Την υπερασπιζόμαστε γιατί είναι το σπίτι μας».

Νταβέλης: «Υπήρξαν χρονιές που το πρωτάθλημα ξεκινούσε τέλος Νοεμβρίου. Πέρυσι υπήρξε παρόμοια συζήτηση. Εγώ διαβεβαίωνα ότι το πρωτάθλημα θα ξεκινούσε κανονικά. Το φέτος δεν έχει σχέση με το πέρυσι. Ούτε μία στο εκατομμύριο δεν θα καθυστερήσει και φέτος. Ομάδα σαν την ΑΕΛ, είτε ο Μαρτσούκος φέρει τηλεοπτικό συμβόλαιο, είτε όχι δεν πρόκειται να χαλαρώσει ούτε ένα δευτερόλεπτο και θα ζητήσει το πρωτάθλημα να ξεκινήσει στην ώρα του».



- Με πόσα διαρκείας θα είστε ικανοποιημένοι;

Νταβέλης: «Δεν είναι η ώρα των αριθμών. Το κοινό βαθμολογείται κάτω από τη βάση. Αν ο στόχος επιτευχθεί έστω και την τελευταία στιγμή, καλοδεχούμενος. Ελπίζω να μην έχουμε το σύνδρομο της Στοκχόλμης και να έχουμε το σύνδρομο της τελευταίας στιγμής. Ευελπιστούμε ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν».


- Τι λειτούργησε καλά στον Πανσερραϊκό και τι άσχημα στην Καλαμάτα κύριε Τσιμπανάκο;

«Στον Πανσερραϊκό ξεκίνησα από το καλοκαίρι. Στην Καλαμάτα δεν είχα καμία δικαιοδοσία στις μεταγραφές. Εκεί υπήρχαν άνθρωποι που είχαν δρομολογήσει την κατάσταση στις μεταγραφές. Πήγα να στηρίξω, γι' αυτό και έφυγα. Δεν μπορούσαμε να συνεννοηθούμε δύο άνθρωποι. Τα θέλω τα δικά μου και της ομάδας δεν μπορούσαν να συνυπάρξουν. Δεν θεωρώ αποτυχία την προηγούμενη χρονιά μου. Θέλουμε όλους κοντά μας».

Ο αντιπρόεδρος, Ιωάννης Νταβέλης ευχαρίστησε τον Τσιμπανάκο για την ενίσχυση και την αναμενόμενη θωράκιση. «Η ΑΕΛ παρέχει σε όλα τα μέλη της τεράστια ενίσχυση και στον τομέα της υγείας».


- Ποιος είναι ο βαθμός ετοιμότητας του Γιόχανσον και αν θυμάται τα γκολ σε βάρος της ΑΕΛ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού:

Γιόχανσον: «Φυσικά τα θυμάμαι, αλλά είναι παρελθόν. Είναι το προσωπικό μου ρεκόρ. Νιώθω δυνατός και με τον καιρό θα είμαι έτοιμος. Το επίπεδό μου είναι πολύ καλό, αν και δεν είμαι 100% έτοιμος για 90 λεπτά».


- Τι τον έκανε να πει το «ναι»;

«Ευχόμουν να επιστρέψω στην Ελλάδα. Η ΑΕΛ ήταν η καλύτερη επιλογή. Είναι μία πρόκληση για μένα. Το κλίμα, η ιστορία και ο κόσμος με οδήγησαν στην απόφαση να έρθω σε μία ομάδα που μετέχει στη δεύτερη κατηγορία».

Πηγή: FL News

Δείτε εδώ όλη την συνέντευξη τύπου:

Η συνέντευξη τύπου της ΠΑΕ ΑΕΛ σε live streaming (link)

Σε live streaming από το FORMedia.gr η συνέντευξη τύπου της ΠΑΕ ΑΕΛ όπου θα υπάρξουν ανακοινώσεις για την επιτυχή ολοκλήρωση των μεταγραφών αλλά και της προετοιμασίας της ομάδας στην Πτολεμαΐδα. 

Επίσης, θα γίνει και η παρουσίαση του Σουηδού Ματίας Γιόχανσον.

Δείτε εδώ ζωντανά:

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024

Μνημόνιο συνεργασίας της ΠΑΕ ΑΕΛ για τους συμπολίτες μας με Αναπηρία

Η ΠΑΕ ΑΕΛ στο πλαίσιο της κοινωνικής εταιρικής της ευθύνης και κάνοντας επέκταση αυτής, υπέγραψε σήμερα μνημόνιο συνεργασίας με την εταιρεία “Inception plus” (Κύπρου & Σκαρλάτου Σούτσου 1 γωνία), η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο της πρωτοβάθμιας υγείας με δομές ημερήσιας περίθαλψης, τόσο για τη διημέρευση όσο και για την εξειδικευμένη θεραπεία κάθε μορφής, των ανθρώπων με αναπηρία.

Συγκεκριμένα όσοι συμπολίτες μας έχουν ποσοστό αναπηρίας άνω του 67% και έχουν ήδη δηλώσει στα γραφεία της ΠΑΕ την επιθυμία τους να παρακολουθούν τους αγώνες της ΑΕΛ εντός έδρας, θα μπορούν ταυτόχρονα εντελώς ΔΩΡΕΑΝ να λαμβάνουν υπηρεσίες υγείας από την εν λόγω συνεργαζόμενη με την ΑΕΛ εταιρεία, στο ειδικό γνωστικό αντικείμενο που εκείνη λειτουργεί.

Eπιπλέον θα έχουν ειδικά προνόμια κι εντός του γηπέδου AEL FC ARENA, κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης των αγώνων της ΑΕΛ.

Υπεύθυνη της δομής για την εξυπηρέτηση όλων των παραπάνω αναγκών σε άτομα με αναπηρία, θα είναι η Κοινωνική Λειτουργός κα Κέλλυ Καραβαγγέλη, η οποία και θα επικοινωνεί τηλεφωνικά από αύριο Πέμπτη 29/8, με όλους τους συμπολίτες μας που επιθυμούν να ενταχθούν στις δράσεις της δομής κι έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή για να παρακολουθούν τους αγώνες της ΑΕΛ.

Η ΠΑΕ ΑΕΛ ως αναπόσπαστο κύτταρο της τοπικής κοινωνίας, αποδεικνύει εμπράκτως την ευαισθησία της για την κάλυψη σημαντικών αναγκών των ανθρώπων με αναπηρία.

Ανακοινώνεται από τους "βυσσινί" ο Ραφαήλ Σγουρός

Μετά τη «βόμβα» με τον Γιόχανσον, η μεταγραφική ενίσχυση της Λάρισας συνεχίζεται με την απόκτηση αυτή τη φορά ενός παίκτη από τα καλύτερα στην ηλικία του ταλέντα στην Ελλάδα του εξελίξιμου μέσου Ραφαήλ Σγουρό. Έρχεται από το Ρέντη και τον Ολυμπιακό Β’ στον οποίον ανήκε πέρυσι και πραγματοποίησε στο πρωτάθλημα της SL2 28 συμμετοχές με ένα γκολ. Ήταν ο ηγέτης των «ερυθρόλευκων» που τον απέκτησαν από τον Άρη τον Ιούλιο του 2023.

Ο Σγουρός ξεπήδησε από τα τμήματα υποδομής του Άρη, όπου στην Κ19 των κιτρινόμαυρων είχε 37 παιχνίδι, 5 γκολ που του έδωσαν το εισητήριο για την ανδρική ομάδα με την οποία έπαιξε 6 ματς στην Α΄Εθνική. Ξεχώρισε για την ικανότητά του, σε μια δύσκολη θέση του κεντρικού χαφ και ο Ολυμπιακός κινήθηκε και απέκτησε τα δικαιώματά του.

Πλέον συνεχίζει στην Λάρισα, που είναι θέμα ωρών να τον ανακοινώσει, ποντάροντας στην εξέλιξή του αλλά και άμεσα είναι ικανός να προσφέρει στους «βυσσινί».

Πηγή: sportstonoto.gr

ΠΑΕ ΑΕΛ: Σ/Τ με ανακοινώσεις και... παρουσίαση

Αύριο Πέμπτη 29/8 στις 12:00 το μεσημέρι ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ κ. Αχιλλέας Νταβέλης πλαισιωμένος από στελέχη της διοίκησης θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου για όλους τους εκπροσώπους των ΜΜΕ στο Divani Palace Larissa.

Θα υπάρξουν ανακοινώσεις για την επιτυχή ολοκλήρωση της μεταγραφικής περιόδου καθώς και την ολοκλήρωση της προετοιμασίας των ποδοσφαιριστών μας.

Παράλληλα η ΠΑΕ ΑΕΛ θα παρουσιάσει στους δημοσιογράφους το νέο της μεταγραφικό απόκτημα Ματίας Γιόχανσον ενώ το φίλαθλο κοινό θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει ολόκληρη την συνέντευξη τύπου μέσω live streaming μετάδοσης του site FORMedia.gr .

ΑΕΛ: Φιλική νίκη με ανατροπή κόντρα στον Καμπανιακό

Φιλική νίκη με ανατροπή πέτυχε η ΑΕΛ απέναντι στην ομάδα του Καμπανιακού καθώς οι "βυσσινί" επικράτησαν με σκορ 2-1.

Τα γκολ για την ΑΕΛ πέτυχαν ο Βαφέας και ο Μωραΐτης με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Αυτό ήταν το τελευταίο φιλικό της ΑΕΛ στην Πτολεμαΐδα καθώς η ομάδα θα επιστρέψει πίσω στην Λάρισα εκεί όπου θα ξεκινήσει και η προετοιμασία της για τον αγώνα Κυπέλλου κόντρα στην Θύελλα Κατσικά.

Ανοιχτό παραμένει το θέμα της φιλικής αναμέτρησης με την Κηφισιά στο AEL FC ARENA και πιθανόν ο αγώνας θα διεξαχθεί κανονικά την πρώτη Σεπτεμβρίου.

Οι συνθέσεις:

Α.Ε.Λ.: (Α΄ Μέρος): Βενετικίδης, Βαφέας, Τριμμάτης, Ηλιάδης, Kossonou, Barrientos, Fatai,Κρητικός, Μωραΐτης, Οικονόμου, Μούργος

(Β΄ Μέρος): Σουλούκος, Στάμου, Γιανναράκης, Θ. Παπαγεωργίου, Παπαδόπουλος, Παναγιωτίδης, Γιαξής, Acosta, Κ. Παπαγεωργίου, Στίνα, Πασάς

Καμπανιακός: Γιακουμής, Καθάριος, Κολλαράς, Παπαστεριανός, Σέχου, Σαρβανίδης, Καθάριος, Γαρύφαλλος, Διαμαντόπουλος, Έππας, Φροσύνης

Έπαιξαν ακόμα οι: Σγούρης, Καραδαλής, Βοσκόπουλος, Κασαπίδης (Τ), Μανιός, Παπακωνσταντίνου, Μποζίδης, Κωτσόπουλος, Αλιμπαρούτης, Παντέλης, Μπούρδας, Καλπακίδης

SL2: Στις 09/09 η κλήρωση του πρωταθλήματος

Σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 19:00 θα πραγματοποιηθεί η Κλήρωση του Πρωταθλήματος Super League 2 2024-2025, στο Holiday Inn Athens Airport Hotel.

Στην εκδήλωση θα βραβευθούν οι καλύτεροι της αγωνιστικής περιόδου 2023-2024, όπως αυτοί ψηφίστηκαν από τις συμμετέχουσες στο περυσινό πρωτάθλημα ομάδες. Ειδικό βραβείο θα παραλάβει ο Αλέξανδρος Καλογέρης για το ρεκόρ συνεχούς και αδιάλειπτης παρουσίας στη δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία.

Α’ ΟΜΙΛΟΣ

MVP SL2 2023-2024: Γιάννης Γιαννιώτας

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ: Κλέτον Περντρέου

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ 2023-2024: Στέλιος Μαλεζάς

ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ: Αλμπέρτο Σιμόνι


Β’ ΟΜΙΛΟΣ

MVP SL2 2023-2024: Γιώργος Μάναλης

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ 2023-2024: Ιωάννης Γκέλιος

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ 2023-2024: Γιάννης Ταουσιάνης

ΠΡΩΤΟΙ ΣΚΟΡΕΡ: Γιάννης Λουκίνας, Γιώργος Μάναλης


ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ SUPER LEAGUE 2, 2023-2024: Μάχη Τσιοφλίκη (Λάρισας)

Ζωντανά μέσω ραδιοφώνου το φιλικό ΑΕΛ - Καμπανιακός

Ο φιλικός αγώνας της ΑΕΛ με τον Καμπανιακό (28/08 - 18:00) θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω ραδιοφώνου από το FORMedia Radio 99.8 σε περιγραφή του Χρήστου Ευθυμίου.

Τρίτη 27 Αυγούστου 2024

ΑΕΛ: Ίσως ο Γιόχανσον να μην είναι ο τελευταίος...

Ο 32χρονος Σουηδός δεξιός μπακ, Ματίας Γιόχανσον είναι χρονικά το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΛ.

Η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοίνωσε την παραχώρηση συνέντευξης τύπου την Πέμπτη 29/08 όπου θα υπάρξουν ανακοινώσεις για την επιτυχή ολοκλήρωση της μεταγραφικής περιόδου καθώς και την ολοκλήρωση της προετοιμασίας της ομάδας στην Πτολεμαΐδα. 

Ωστόσο ενδεχομένως να υπάρξει και μια.. έκπληξη καθώς η διοίκηση της ομάδας σύμφωνα με πληροφορίες είναι έτοιμη να πυροδοτήσει άλλη μια βόμβα όσον αφορά την απόκτηση ξένου ποδοσφαιριστή στο δημιουργικό κομμάτι. 

Περισσότερα ενδεχομένως στην συνέντευξη τύπου...

Στην Πτολεμαΐδα ο Γιόχανσον

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΛ Ματίας Γιόχανσον, λίγη ώρα μετά την υπογραφή του συμβολαίου αναχώρησε για το ξενοδοχείο “Ευάγγελος Παντελίδης” στην Πτολεμαϊδα, εκεί όπου η λαρισινή ομάδα πραγματοποιεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, προκειμένου να ενσωματωθεί άμεσα με την αποστολή, να γνωριστεί με το προπονητικό επιτελείο και τους νέους του συμπαίκτες.

O Γιόχανσον έφτασε λίγα λεπτά πριν τελειώσει η προπόνηση της ομάδας, τον καλώς όρισε ο γενικός αρχηγός Γιάννης Στάθης, ενώ είχε και την πρώτη του επαφή με όλους από το ποδοσφαιρικό τμήμα .

Αξίζει να αναφέρουμε πως οι εργομετρικές εξετάσεις του διεθνή Σουηδού έδειξαν πως βρίσκεται σε πολύ καλό στάδιο και δεν θα χρειαστεί μεγάλο χρονικό διάστημα για να μπορέσει να αγωνιστεί με την ομάδα.

ΑΕΛ: Επίσημο το "μπαμ" με Γιόχανσον!

Η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοινώνει την απόκτηση του Ματίας Γιόχανσον, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο με την ομάδα μας ως τον Ιούνιο του 2025.

Είναι 32 ετών, γεννημένος το 1992 και αγωνίζεται ως δεξί μπακ.

Ο διεθνής Σουηδός αμυντικός έχει παραστάσεις από καλά πρωταθλήματα (Σουηδία, Ολλανδία, Πολωνία, Τουρκία) με γεμάτες σεζόν. Ξεκίνησε την καριέρα του στις ακαδημίες της Καλμάρ. Το 2008 υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο στην πρώτη ομάδα, με την φανέλα της οποίας σημείωσε 52 συμμετοχές και 2 γκολ. Στις 27 Ιανουαρίου του 2012, μετεγγράφηκε στην Άλκμααρ, όπου έμεινε για πέντε χρόνια και είχε συνολικά 176 συμμετοχές με 6 γκολ και 11 ασίστ.

Την 1 Αυγούστου 2017, ο Ματίας Γιόχανσον ήρθε στην Ελλάδα, για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, όπου σε μια τριετία κατέγραψε 72 συμμετοχές, 5 γκολ και 4 ασίστ. Συγκεκριμένα τη σεζόν 2017-2018, κατέγραψε 24 συμμετοχές και 1 γκολ, τη σεζόν 2018-2019 είχε 21 συμμετοχές με 4 γκολ και τη σεζόν 2019-2020 είχε 27 συμμετοχές.

Συνέχισε τη σεζόν 2020-2021 την καριέρα του στην Τουρκία και συγκεκριμένα στην Γκεντσλερμπιρλιγκί, έχοντας 29 συμμετοχές με 3 γκολ. Τη σεζόν 2021-2022 πήγε στη Λέγκια Βαρσοβίας και είχε 31 συμμετοχές με 1 γκολ, ενώ τη σεζόν 2022-2023 έκανε 14 συμμετοχές με 1 γκολ με την Πολωνική ομάδα. Στις 27 Μαρτίου 2024 επέστρεψε στη Σουηδία και είχε 7 συμμετοχές με την Γκετεμποργκ.

Ο Ματίας Γιόχανσον είναι 8 φορές διεθνής με την Εθνική Σουηδίας και έχει σημειώσει 1 γκολ.

Του ευχόμαστε να είναι υγιής, να έχει μια παραγωγική χρονιά και να βοηθήσει την ΑΕΛ στο στόχο της ανόδου στην Super League.

ΑΕΛ Κ17: Ζήτησε να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Α' ΕΠΣΛ

Η ΑΕΛ Κ-17 που δύσκολα θα παίξει στο Πρωτάθλημα της Super League 1, όπως γινόταν τα τελευταία χρόνια (πέρυσι έφθασε στο φάιναλ φορ), βλέποντας και την αδιαφορία των φορέων, αποφάσισε να δηλώσει συμμετοχή στο Πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΛ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την τελική απόφαση θα πάρουν τα σωματεία της κατηγορίας σε ψηφοφορία που θα γίνει ίσως και σήμερα.

Τα σενάρια είναι τρία μέχρι τώρα. Το πρώτο να αγωνιστεί κανονικά, το δεύτερο να αγωνιστεί αλλά χωρίς να βαθμολογούνται οι αγώνες και το τρίτο να μην παίξει καθόλου.

Πηγή: Ελευθερία

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024

Έφτασε Ελλάδα το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΛ!

Έφτασε στο αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης ο Σουηδός διεθνής αμυντικός Ματίας Γιόχανσον! Το νέο σημαντικό μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΛ, σε λίγες ώρες θα βρίσκεται στη Λάρισα και αύριο θα υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.

Την Πέμπτη 29/8 η διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΛ θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Λάρισας όπου θα υπάρξουν ανακοινώσεις για την επιτυχή ολοκλήρωση της μεταγραφικής περιόδου καθώς και την ολοκλήρωση της προετοιμασίας των ποδοσφαιριστών μας.

Λεπτομέρειες για τη συνέντευξη τύπου θα υπάρξουν με νεότερη ανακοίνωση της διοίκησης.

Παράλληλα η ΠΑΕ ΑΕΛ θα προσκαλέσει τους αθλητικούς συντάκτες και τους δημοσιογράφους της πόλης, να γνωρίσουν από κοντά και να υποβάλλουν τις ερωτήσεις τους στο νέο της μεταγραφικό απόκτημα, τον Ματίας Γιόχανσον

Κυριακή 25 Αυγούστου 2024

ΑΕΛ: Συνέχεια στην ενίσχυσή της με Γιόχανσον!

Πολύ κοντά στην απόκτηση του άλλοτε ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού, Ματίας Γιόχανσον βρίσκεται η ΑΕΛ.

Οι "βυσσινί" σε συνέχεια της ενίσχυσης τους θέλουν να καλύψουν όσο το δυνατόν καλύτερα και την θέση του δεξιού μπακ και ο 32χρονος Σουηδός με καριέρα μεταξύ άλλων σε Αλκμάαρ, Παναθηναϊκό, Λέγκια και Γκέτεμποργκ είναι πολύ κοντά στο να γίνει κάτοικος Λάρισας.

Σάββατο 24 Αυγούστου 2024

ΑΕΛ: Βαριά φιλική ήττα για τους "βυσσινί" των δύο προσώπων!

Φιλική ήττα με σκορ 4-1 γνώρισε η ΑΕΛ από τον ΠΑΟΚ Β' στον αγώνα του Σαββάτου (24/08) στο Δημοτικό Στάδιο Πτολεμαΐδας. 

Η ΑΕΛ παρουσίασε δύο διαφορετικά πρόσωπα στην αναμέτρηση. Όσο κακοί ήταν οι "βυσσινί" στο πρώτο μέρος όπου και δέχτηκαν τέσσερα γκολ σε μόλις 17 λεπτά άλλο τόσο καλοί ήταν στο δεύτερο ημίχρονο με την αλλαγή ενδεκάδας αλλά και σχηματισμού. 

Φαίνεται πως το σύστημα 4-4-2 με δύο επιθετικούς είναι αυτό που ταιριάζει καλύτερα στην φετινή ΑΕΛ.

Το γκολ της Θεσσαλικής ομάδας πέτυχε ο Τάσος Κρητικός.

Σίγουρα πρόκειται για μια βαριά ήττα ωστόσο σε φιλικό παιχνίδι το ζητούμενο είναι ο κόουτς να αντιληφθεί τα λάθη και τα όποια ζητήματα υπάρχουν ούτως ώστε στις επίσημες υποχρεώσεις η ΑΕΛ να είναι αυτή που πρέπει για να διεκδικήσει την άνοδο.

Ακολουθεί, η φιλική αναμέτρηση με τον Καμπανιακό την Τετάρτη (28/08).

Οι συνθέσεις: 

ΑΕΛ (Παύλος Δερμιτζάκης): Πεντρέου, Γιανναράκης , Ηλιάδης, Θ. Παπαγεωργίου, Παναγιωτίδης, Νινίκας, Adranda, Acosta, Κ. Παπαγεωργίου, Stina, Μωραϊτής

Β΄ Μέρος: Σουλούκος , Στάμου, Γιανναράκης (65ο Γιαξής), Τριμμάτης, Παναγιωτίδης (65ο Γκρόζος), Μπαριέντος, Οικονόμου, Μούργος, Κρητικός , Φατάι , Πασάς.

ΠΑΟΚ Β΄(Παπαβασιλείου) : Ναντέρ (59ο Νικολακούλης), Τασιούρας (46ο Καλόγηρος), Σινανάϊ (59ο Καστίδης), Κωττάς (46ο Καλόγηρος), Λαγωνίδης (65o Πασακίδης), Τσοπούρογλου (46ο Δεληγιάννης), Γρόσδης (46ο Ρουμιάντσεφ, 82ο Σελιμάι), Ρικάρντο (46ο Γκούμας), Κανίς (46ο Κουλούρης), Σμυρλής (46ο Αδάμ), Ουρτάδο (46ο Γκιτέρτσος, 67ο Μύθου).

Ζωντανά το φιλικό ΑΕΛ - ΠΑΟΚ Β' στην Πτολεμαΐδα

Παρακολουθήστε ΖΩΝΤΑΝΑ το φιλικό προπονητικού χαρακτήρα ΑΕΛ – ΠΑΟΚ Β’ που θα διεξαχθεί σήμερα Σάββατο 24 Αυγούστου στις 18:00 στο Δημοτικό Στάδιο Πτολεμαΐδας “Αιμίλιος Θεοφανίδης” από το FORMedia.gr και FORMedia Radio 998 σε περιγραφή Χρήστου Ευθυμίου. 

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2024

Κύπελλο Ελλάδας: Από τα Γιάννενα ξεκινάει η ΑΕΛ - Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια

Διενεργήθηκε σήμερα στα γραφεία της ΕΠΟ η κλήρωση της 1ης, της 2ης και της 3ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας για τη σεζόν 2024-25. Στον 1ο γύρο της διοργάνωσης συμμετέχουν νικητές και φιναλίστ των τοπικών κυπέλλων ΕΠΣ, ενώ από το 2ο γύρο «μπαίνουν» στη διοργάνωση και οι ομάδες της Super League 2. Ολοι οι αγώνες είναι μονοί και, σε περίπτωση ισοπαλίας στην κανονική διάρκεια, θα ακολουθήσει παράταση και εφόσον χρειαστεί η διαδικασία των πέναλτι.

Αναλυτικά τα ζευγάρια:

1η ΦΑΣΗ

1. Βύρωνας Καβάλας-Αρης Αβάτου

2. ΑΕ Ευόσμου-Απόλλων Παραλιμνίου

3. Απόλλων Κρύας Βρύσης-Εορδαϊκός Πτολεμαϊδας

4. Ερμής Καναλίου-Αναγέννηση Αρτας

5. Ατρόμητος Παλαμά-Ακαδ. Ποδοσφαίρου Πλαταμώνα

6. Ζάκυνθος 1961-Παμβουπρασιακός Βάρδας

7. Εράνη Φιλιατρών-Πανλακωνικός Σπάρτης

8. ΑΕ Αγ. Δημητρίου Αγρινίου-ΑΟ Νέας Αρτάκης

9. Εθνικός-ΑΟ Αγίου Νικολάου

10. ΑΕΡ Αφάντου-Σαρωνικός Αναβύσσου


Προκρίνονται άνευ αγώνα: Πανθρακικός, Δόξα Βώλακα, Ορέστης Ορεστιάδας, ΑΟ Σάρτης, Κιλκισιακός, Νάουσα, Ερμής Αμυνταίου, Αστραπή Μεσοποταμιάς, Σπάρτακος Γραικοχωρίου, Θύελλα Κατσικάς, ΑΕ Λευκίμμης, Τρίκαλα, Ολυμπιακός Βόλου, Σμόλικας Φαλάνης, Παλληξουριακός, Θύελλα Πατρών, Κόρινθος, ΑΕ Ερμιονίδας, Αστέρας Λιανοκλαδίου-Σταυρού, Απόλλων Ευπαλίου, Μανδραϊκός, ΑΟ Επισκοπής, ΑΕ Κυδωνίας, Νέα Ιωνία, Θύελλα Καμαρίου, Αιγέας Πλωμαρίου, Διαγόρας Ραχών Ικαρίας, Θύελλα Χαλκειού Χίου.


2η ΦΑΣΗ

1. Ορέστης Ορεστιάδας-Μακεδονικός

2. Δόξα Βώλακα-Καβάλα

3. Νικητής 1-Κιλκισιακός

4. Πανθρακικός-ΑΟ Σάρτης

5. Ερμής Αμυνταίου-ΠΟΤ Ηρακλής

6. Νάουσα-Καμπανιακός

7. Νικητής 2-Εθνικός Νέου Κεραμιδίου

8. Νικητής 3-Αστραπή Μεσοποταμιάς

9. Θύελλα Κατσικάς-ΑΕ Λάρισας

10. Σπάρτακος Γραικοχωρίου-ΠΑΣ Γιάννινα

11. Νικητής 4-Παλληξουριακός

12. Νικητής 6-ΑΕ Λευκίμμης

13. Σμόλικας Φαλάνης-Αιγάλεω

14. Ολυμπιακός Βόλου-Παναχαϊκή

15. Νικητής 5-Νίκη Βόλου

16. Τρίκαλα-Θύελλα Πατρών

17. ΑΕ Κυδωνίας-Πανιώνιος

18. ΑΟ Επισκοπής-Καλαμάτα

19. Νικητής 9-Κισσαμικός

20. Μανδραϊκός-Αστέρας Λιανοκλαδίου Σταυρού

21. ΑΕ Ερμιονίδας-Ιωνικός

22. Κόρινθος-Διαγόρας

23. Νικητής 7-Θύελλα Καμαρίου

24. Νικητής 10-Νέα Ιωνία

25. Θύελλα Χαλκειού Χίου-Ηλιούπολη

26. Διαγόρας Ραχών Ικαρίας-Κηφισιά

27. Νικητής 8-Παναργειακός

28. Αιγέας Πλωμαρίου-Απόλλων Ευπαλίου


3η ΦΑΣΗ

Νικητής 4-Νικητής 17

Νικητής 24-Νικητής 11

Νικητής 3-Νικητής 12

Νικητής 13-Νικητής 5

Νικητής 15-Νικητής 8

Νικητής 21-Νικητής 10

Νικητής 26-Νικητής 7

Νικητής 16-Νικητής 27

Νικητής 6-Νικητής 25

Νικητής 1-Νικητής 9

Νικητής 23-Νικητής 22

Νικητής 2-Νικητής 28

Νικητής 14-Νικητής 18

Νικητής 19-Νικητής 20

Σημ: Στην 3η Φάση, σε περίπτωση που η γηπεδούχος ομάδα είναι ανώτερης κατηγορίας, τότε ο αγώνας θα διεξαχθεί στην έδρα της ομάδας που ανήκει σε κατώτερη κατηγορία.

ΠΑΕ ΑΕΛ: Κεκλεισμένων των θυρών το φιλικό με ΠΑΟΚ Β'

Η ΠΑΕ ΑΕΛ ενημερώνει ότι ο φιλικός αγώνας μας με τον ΠΑΟΚ Β’ το Σάββατο 24/8 (18:00) στην Πτολεμαΐδα θα έχει αποκλειστικά προπονητικό χαρακτήρα και θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών τόσο για φιλάθλους όσο και για εκπροσώπους ΜΜΕ.

Έμαθε αντίπαλο η ΑΕΛ για το Κύπελλο Ελλάδας

Τον αντίπαλο της στην 2η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας έμαθε η ΑΕΛ μέσα από την κλήρωση που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στην Αθήνα. 

Η ΑΕΛ στην 2η φάση του θεσμού θα φιλοξενηθεί από την Θύελλα Κατσικά ενώ σε περίπτωση πρόκρισης των "βυσσινί", η ΑΕΛ θα αγωνιστεί ξανά εκτός έδρας με τον νικητή του ζευγαριού Ορέστης Ορεστιάδας - Μακεδονικός. 

Δεν έχουν γίνει ακόμη επίσημα γνωστές οι ημερομηνίες των αγώνων ωστόσο το πιθανότερο σενάριο είναι η 2η φάση να διεξαχθεί (08/09) και η 3η (15/09).

Ζωντανά η κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδος (vid)

Παρακολουθήστε ζωντανά την κλήρωση της 1ης - 2ης και 3ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος.

Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί σε ξενοδοχείο της Αθήνας και στην κληρωτίδα βρίσκεται και η ΑΕΛ.

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2024

Πτολεμαΐδα training report: Ημέρα 5η

Οι ρυθμοί καθημερινά ανεβαίνουν στην προετοιμασία της ΑΕΛ στην Πτολεμαϊδα, καθώς έχει συμπληρωθεί και η 5η μέρα, ενώ ήδη ξεκίνησε το μοντάρισμα της ομάδας. Οι “βυσσινί” τα δίνουν όλα στις προπονήσεις και μέσα από την σκληρή δουλειά προσπαθούν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του προπονητή. Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, καθώς φέτος υπάρχουν πολλές και ποιοτικές επιλογές παικτών, κάτι που είναι απαραίτητο για να κάνει μια ομάδα πορεία πρωταθλητισμού.

O τεχνικός Παύλος Δερμιτζάκης και οι συνεργάτες του δίνουν μεγάλο βάρος στην τακτική και αυτό δεν γίνεται μόνο στο γήπεδο. Το απόγευμα της Τετάρτης το πρόγραμμα περιελάμβανε βίντεο ανάλυση, όπου υπήρχαν συγκεκριμένα τακτικά κομμάτια, τόσο στον αμυντικό όσο και στον επιθετικό τομέα, τα οποία έδειχναν αναλυτικά ποια απαραίτητα βήματα πρέπει να ακολουθούν οι ποδοσφαιριστές για να υπάρχουν αποτελέσματα.

Ο προπονητής δουλεύει σε αρκετούς σχηματισμούς, ενώ προσανατολίζεται με την πληθώρα επιλογών που έχει, η ΑΕΛ να αγωνίζεται και με σχηματισμό 4-4-2.

Σίγουρα περισσότερα συμπεράσματα θα βγούνε για το προπονητικό team στο Σαββατιάτικο φιλικό με τον ΠΑΟΚ Β΄.

Περισσότερες φωτογραφίες: Formedia.gr

Επίσημα παρελθόν ο Νίνο

Η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοινώνει την λύση κοινή συναινέσει του συμβολαίου της με τον ποδοσφαιριστή Μάρκο Νίνο. Η ΠΑΕ ΑΕΛ εύχεται υγεία και καλή συνέχεια στην επαγγελματική του πορεία.

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2024

Κύπελλο Ελλάδος: Την Παρασκευή (23/08) η κλήρωση - Οι πιθανοί αντίπαλοι της ΑΕΛ

Την Παρασκευή (23/08, 14:00 στο ξενοδοχείο Athens Marriott), θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση της 1ης, 2ης & 3ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος. 

Η διαδικασία θα μεταδοθεί μέσω live streaming από το site της ΕΠΟ, στο οποίο επίσης θα αναρτηθεί το αποτέλεσμα της κλήρωσης μετά την ολοκλήρωσή της. 

Η έναρξη για το Κύπελλο Ελλάδας σύμφωνα με το αρχικό πλάνο θα γίνει στις 1 Σεπτεμβρίου 2024 με τις συμμετοχές των ομάδων που κατέκτησαν τα κύπελλα των ΕΠΣ, ενώ στις 7-8 Σεπτεμβρίου 2024 θα μπούνε στη διοργάνωση οι ομάδες της Superleague 2 μεταξύ των οποίων η ΠΑΕ ΑΕΛ και συγκεκριμένα στην 2η φάση. 

Οι ομάδες της Super League 1, πλην αυτών που θα πάρουν μέρος στις διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA, στην 4η φάση (25, 26/09). ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, θα πάρουν μέρος στο Κύπελλο από την 5η φάση (29-31/10, 03-05/12), από την οποία οι αγώνες θα είναι διπλοί μέχρι και την ημιτελική φάση. Για τον τελικό αγώνα προβλέπεται να γίνει με ημερομηνία διεξαγωγής την 17η Μάϊου 2025.

Αναλυτικά η λίστα με τις ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή:
ΕΠΣ Αθηνών : Νέα Ιωνία
ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας : –
ΕΠΣ Ανατ. Αττικής : Σαρωνικός Αναβύσσου
ΕΠΣ Αργολίδας : ΑΕ Ερμιονίδας
ΕΠΣ Αρκαδίας : –
ΕΠΣ Άρτας : Αναγέννηση Άρτας
ΕΠΣ Αχαΐας : Θύελλα Πατρών
ΕΠΣ Βοιωτίας : –
ΕΠΣ Γρεβενών : –
ΕΠΣ Δράμας : Δόξα Βώλακα
ΕΠΣ Δυτικής Αττικής : Μανδραϊκός
ΕΠΣ Δωδεκανήσου : ΑΕΡ Αφάντου
ΕΠΣ Έβρου : Ορέστης Ορεστιάδας
ΕΠΣ Εύβοιας : Νέα Αρτάκη
ΕΠΣ Ευρυτανίας : –
ΕΠΣ Ζακύνθου : ΑΠΣ Ζάκυνθος
ΕΠΣ Ηλείας : ΠΑΟ Βάρδας
ΕΠΣ Ημαθίας : ΦΑΣ Νάουσα
ΕΠΣ Ηπείρου : Θύελλα Κατσικάς
ΕΠΣ Ηρακλείου : –
ΕΠΣ Θεσπρωτίας : Σπάρτακος Γραικοχωρίου
ΕΠΣ Θεσσαλίας : Ολυμπιακός Βόλου
ΕΠΣ Θράκης : Πανθρακικός
ΕΠΣ Καβάλας : Βύρων Καβάλας
ΕΠΣ Καρδίτσας : Ατρόμητος Παλαμά
ΕΠΣ Καστοριάς : Αστραπή Μεσοποταμίας
ΕΠΣ Κέρκυρας : ΑΕ Λευκίμμης
ΕΠΣ Κεφαλληνίας/Ιθάκης : Παλληξουριακός
ΕΠΣ Κιλκίς : Κιλκισιακός
ΕΠΣ Κοζάνης : Εορδαϊκός
ΕΠΣ Κορίνθου : ΠΑΣ Κόρινθος
ΕΠΣ Κυκλάδων : Θύελλα Καμαρίου 
ΕΠΣ Λακωνίας : ΠΑΣ Σπάρτη
ΕΠΣ Λάρισας : Σμόλικας Φαλάνης
ΕΠΣ Λέσβου : Αιγέας Πλωμαρίου
ΕΠΣ Λασιθίου : ΑΟ Αγίου Νικολάου 
ΕΠΣ Μακεδονίας : ΑΕ Ευόσμου
ΕΠΣ Μεσσηνίας : Εράνη Φιλιατρών
ΕΠΣ Ξάνθης : Άρης Αβάτου
ΕΠΣ Πειραιά : Εθνικός
ΕΠΣ Πέλλας : Απόλλων Κρύας Βρύσης
ΕΠΣ Πιερίας : Ακαδημία Πλαταμώνα
ΕΠΣ Πρέβεζας/Λευκάδας : Ερμής Καναλίου
ΕΠΣ Ρεθύμνου : ΑΟ Επισκοπής
ΕΠΣ Σάμου : Διαγόρας Ικαρίας
ΕΠΣ Σερρών : Απόλλων Παραλιμνίου
ΕΠΣ Τρικάλων : Τρίκαλα
ΕΠΣ Φθιώτιδας : Αστέρας Σταυρού
ΕΠΣ Φλώρινας : Ερμής Αμυνταίου
ΕΠΣ Φωκίδας : Απόλλων Ευπαλίου
ΕΠΣ Χαλκιδικής : ΑΟ Σάρτης
ΕΠΣ Χανίων : ΑΕ Κυδωνίας
ΕΠΣ Χίου : Θύελλα Χαλκειού

Ομάδες Super League 2
ΑΕΛ
Νίκη Βόλου
Διαγόρας Ρόδου
Μακεδονικός
ΠΟΤ Ηρακλής
Αιγάλεω
Ηλιούπολη
Παναχαϊκή
Καλαμάτα
Χανιά
Καμπανιακός
Κηφισιά
ΠΑΣ Γιάννινα
Πανιώνιος
Καβάλα
Εθνικός Νέου Κεραμιδίου
Παναργειακός

ΑΕΛ: Το πιο ακριβό ρόστερ της κατηγορίας σύμφωνα με το Transfermarkt οι "βυσσινί"

Στην κορυφή του Βορρά η ΑΕΛ. Καλαμάτα και Κηφισιά είναι οι ομάδες με τα πιο ποιοτικά ρόστερ του Νοτίου Ομίλου, κάτι που αποτυπώνεται και μέσα από τη γνωστή ιστοσελίδα transfermarkt.

Συνολικά και στους δύο Ομίλους, η ΑΕΛ βρίσκεται στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας με αξία ποδοσφαιριστών τα 6,18 εκ. ευρώ, ακολουθεί η Καλαμάτα (6,03 εκ. ευρώ), η Κηφισιά (5,03 εκ. ευρώ), ο Ηρακλής με 4,33 εκ. ευρώ, η Παναχαϊκή, ο ΠΑΟΚ Β με 3,7 εκ. ευρώ, η τα Χανιά με 3,70 εκ. ευρώ, η Ηλιούπολη με 3.35 εκ. ευρώ και το Αιγάλεω με 3,18 εκ. ευρώ. 

Βέβαια, υπάρχουν ΠΑΕ που δεν έχουν ολοκληρώσει ακόμα το ρόστερ τους ή που έχουν λίγους ποδοσφαιριστές όπως ο Ηρακλής, ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο Μακεδονικός, η Νίκη Βόλου, η Καβάλα, ο Καμπανιακός, ο Εθνικός Νέου Κεραμιδίου, ο Παναργειακός και άλλες. Προς το παρόν, τους περισσότερους ξένους ποδοσφαιριστές έχει η Καλαμάτα (14) και ακολουθούν Κηφισιά (10), Παναχαϊκή (9), ΑΕΛ (9), Πανιώνιος (8).

ΠΗΓΗ: liganews.gr

Αποκτήθηκε με την μορφή αγοράς ο Αντράντα!

Το θέμα του Λούκα Αντράντα είναι αυτό που προβληματίζει την διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΛ αλλά και τον προπονητή των "βυσσινί" Παύλο Δερµιτζάκη. 

Ο Αργεντίνος μέσος θα βρίσκεται στην διάθεση της ομάδας όσον αφορά τα επίσημα παιχνίδια από 01/01/2025 αλλά οι πληροφορίες που βγαίνουν προς τα έξω είναι άκρως θετικές.

Σύμφωνα λοιπόν με έγκυρες πηγές ο Λούκα Αντράντα θα υπογράψει συμβόλαιο τριετίας με την ΑΕΛ και θα είναι κάτοικος Λάρισας με την μορφή αγοράς και όχι δανεισμού.

Τρίτη 20 Αυγούστου 2024

Πτολεμαΐδα training report: Ημέρα 3η

Συνεχίζεται η προετοιμασία της ΑΕΛ στην Πτολεμαϊδα. Σήμερα οι «βυσσινί» προπονήθηκαν το πρωί με το πρόγραμμα να έχει αρκετή ένταση. Αρχικά πραγματοποιήθηκαν ασκήσεις με την μπάλα και στην συνέχεια δόθηκε βαρύτητα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού και στα τελειώματα των φάσεων.

Αρκετές φορές ο προπονητής της ομάδας Παύλος Δερμιτζάκης έδινε οδηγίες για τον σωστό τρόπο που θα πρέπει να μεταφέρεται η μπάλα στην αντίπαλη περιοχή, ενώ δεν παρέλειπε να δίνει και τα εύσημα στους ποδοσφαιριστές μετά από κάθε πετυχημένη ενέργειά τους.

Ο καβαλιώτης τεχνικός βλέπει με ικανοποίηση οι παίκτες να ανταποκρίνονται στα θέλω του και αυτό σίγουρα του δημιουργεί έναν ευχάριστο πονοκέφαλο, καθώς έχει αρκετές επιλογές προκειμένου να χτίσει την ΑΕΛ της επόμενης σεζόν, που έχει μοναδικό στόχο την επιστροφή στην Σούπερ Λιγκ.

Περισσότερες φωτογραφίες: Formedia.gr

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024

Πτολεμαΐδα training report: Ημέρα 2η

H σκληρή δουλειά που περιμένει τους παίκτες της ΑΕΛ στην Πτολεμαϊδα, όπου πραγματοποιείται το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, φάνηκε από το πρωί της Δευτέρας. Μετά την πρώτη μέρα προσαρμογής που ήταν η χθεσινή, σε ενα απόγευμα με πάθος και δύναμη υπό καταρακτώδη βροχή, από σήμερα άρχισαν τα βάσανα, καθώς το πρόγραμμα περιλαμβάνει καθημερινά διπλές προπονήσεις.

Το προπονητικό επιτελείο έχει καταρτίσει το πλάνο όπου η ομάδα εκτός από τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης θα δουλέψει αρκετά στο τακτικό κομμάτι.

Ο προπονητής μας Παύλος Δερμιτζάκης ζητούσε από τους παίκτες του να κινούνται γρήγορα με ή και χωρίς την μπάλα και ταυτόχρονα να έχουν ακρίβεια στις πάσες και σωστά τελειώματα. Ήταν δε αρκετές φορές ικανοποιημένος από αυτό που έβλεπε στον αγωνιστικό χώρο που έδινε τα εύσημα σε όλους, ενώ ζητούσε να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο τις προσπάθειές τους.

Περισσότερες φωτογραφίες: Formedia.gr

Κυριακή 18 Αυγούστου 2024

ΑΕΛ: Πρώτη προπόνηση στην Πτολεμαϊδα υπό καταρρακτώδη βροχή

Την πρώτη προπόνηση στην Πτολεμαϊδα πραγματοποίησε το απόγευμα η ΑΕΛ. Πριν την έναρξη της προπόνησης ο τεχνικός των “βυσσινί” Παύλος Δερμιτζάκης μίλησε στους ποδοσφαιριστές και τους εξήγησε όσα περιμένει από αυτούς στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Παράλληλα τους ζήτησε την προσήλωση τους στον στόχο της ομάδας και να προσπαθούν καθημερινά μέσα από τις προπονήσεις να βελτιώνονται και ταυτόχρονα να βελτιώνουν την εικόνα της ομάδας.

Αξίζει να αναφερθεί πως μόλις μπήκαν στο γήπεδο οι παίκτες της λαρισινής ομάδας άνοιξαν οι ουρανοί, έριχνε καταρρακτώδη βροχή που διήρκησε μέχρι το τέλος της προπόνησης.

Οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου μας ενημέρωσαν πως στην Πτολεμαϊδα

έβρεξε τελευταία φορά πριν από τέσσερις μήνες!

Οι συνθήκες ήταν ιδανικές για τους ποδοσφαιριστές (έπεσε αισθητά η θερμοκρασία) που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για περίπου μιάμιση ώρα. Το πρόγραμμα της Δευτέρας περιλαμβάνει διπλή προπόνηση.

Έφτασε στην Πτολεμαΐδα η ΑΕΛ

Στην Πτολεμαϊδα βρίσκεται πλέον η ΑΕΛ προκειμένου να πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της. Οι “βυσσινί” αναχώρησαν νωρίς το πρωϊ από το προπονητικό κέντρο των Δένδρων και η αποστολή έφτασε το μεσημέρι στο αθλητικό κέντρο «Ευάγγελος Παντελίδης». Αμέσως οι ποδοσφαιριστές και το προπονητικό τιμ, αφού τακτοποιήθηκε στη συνέχεια γευμάτισε και το απόγευμα στις 18:30 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη προπόνηση.

Περισσότερες φωτογραφίες: Formedia.gr

Σάββατο 17 Αυγούστου 2024

ΑΕΛ: Στην έξοδο ο Νίνο

Προς αποχώρηση βρίσκεται ακόμα ένας ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ. Στη λύση της συνεργασίας μ' έναν ακόμα ποδοσφαιριστή θα προχωρήσουν, όπως όλα δείχνουν οι «βυσσινί», τις επόμενες ημέρες. 

Αυτός είναι ο 22χρονος μεσοεπιθετικός, Μάρκος Νίνο, που ανήκει στο ρόστερ της ΑΕΛ και έχει συμβόλαιο για ακόμα ένα χρόνο, μέχρι 30/06/2025.

Ανακοίνωσε τον Κυριάκο Γιαξή η ΑΕΛ

H ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοινώνει την απόκτηση του Κυριάκου Γιαξή, ο οποίος υπέγραψε διετές συμβόλαιο με την ομάδα μας ως τον Ιούνιο του 2026. Είναι 23 ετών, γεννημένος τον Απρίλιο του 2001 και αγωνίζεται ως αμυντικός χαφ και στόπερ.

Ο ταλαντούχος μεσοαμυντικός ξεκίνησε την καριέρα του από τον Πήγασο Σερρών, ενώ έχει αγωνιστεί σε Πανσερραϊκό K19, Πανσερραϊκό, ΠΑΟΚ K19 και τα δύο τελευταία χρόνια στον ΠΑΟΚ Β΄ όπου διετέλεσε και αρχηγός, ενώ την περσινή αγωνιστική περίοδο είχε μία συμμετοχή στη σούπερ λίγκα με τον ΠΑΟΚ, ενώ μέτρησε 29 συμμετοχές στη σούπερ λιγκ 2 και πέτυχε και 1 γκολ.

Του ευχόμαστε να είναι υγιής, να έχει μια παραγωγική χρονιά και να βοηθήσει την ΑΕΛ στο στόχο της ανόδου στη Super League.

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024

Τα πέντε γκολ της ΑΕΛ κόντρα στην ΑΣΑ (vid)

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί από το aelole.gr τα πέντε γκολ που πέτυχε η ΑΕΛ κόντρα στην ΑΣΑ στο φιλικό των δύο ομάδων στο AEL FC ARENA.

ΑΕΛ: Φιλική "πεντάρα" στην Αναγέννηση Καρδίτσας

Με το εκκωφαντικό 5-0 επικράτησε η ΑΕΛ της Αναγέννησης Καρδίτσας στο AEL FC ARENA στο απογευματινό φιλικό παρουσία περίπου 2.000 θεατών.

Τα γκολ για την ΑΕΛ πέτυχαν οι Κρητικός, Μωραϊτης (2) και Φαται (2).

Θυμίζουμε πως από την Κυριακή (18/08) και έως το τέλος του μήνα οι "βυσσινί" θα αναχωρήσουν για την Πτολεμαΐδα για το βασικό στάδιο προετοιμασίας δίνοντας και εκεί δύο φιλικά παιχνίδια με ΠΑΟΚ Β' και Καμπανιακό.

Οι ποδοσφαιριστές που χρησιμοποίησε ο Παύλος Δερμιτζάκης στο σύνολο του αγώνα είναι οι: Βενετικίδης, Στάμου, Βαφέας, Τριμμάτης, Παπαδόπουλος, Μπαριέντος, Παναγιωτίδης, Ακόστα, Παπαγεωργίου Κ., Κρητικός, Πασάς, Σουλούκος, Παπαγεωργίου Θ, Ηλιάδης, Γιανναράκης, Αντράντα, Οικονόμου, Μούργος, Κοσονού, Στίνα, Φατάι και Μωραϊτης, Αβραμούλης,Γκρόζος,Νινίκας, Γραββάνης, Δημηνίκος.

Αναγέννηση Καρδίτσας: Θεοδωρόπουλος, Γιαννίτσης, Σκόνδρας, Ανδρέου, Πογοσιάν, Ζυγκερίδης, Δημητριάδης, Ραπάι, Μηλιώτης, Μπαλτας, Χιντζίδης.

Έπαιξαν και οι Τσιοπτσής, Ταράτσαλος, Σακκάς, Μπακατσής, Συμεωνίδης, Ρουμπιές, Ζαχαράκης, Μπάλλας.

Περισσότερες φωτογραφίες: Formedia.gr

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024

Είσοδος στο AEL FC ARENA με QRcode για τους κατόχους διαρκείας

Η ΠΑΕ ΑΕΛ ενημερώνει τους κατόχους εισιτηρίων διαρκείας ότι από τον πρώτο εντός έδρας φιλικό αγώνα, που θα διεξαχθεί την Παρασκευή με αντίπαλο την Αναγέννηση Καρδίτσας, ο έλεγχος στις θύρες θα πραγματοποιείται με ταυτοποίηση του QRcode μέσω της εφαρμογής gov.gr όπου όλοι θα πρέπει να έχουν εγκαταστήσει στα κινητά τους τηλέφωνα.

Περισσότερες πληροφορίες για τα βήματα της διαδικασίας μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα https://tickets.gov.gr/ αλλά και στα γραφεία μας με ένα τηλεφώνημα στο 2411 803 333.

Ομοίως έχουν λάβει γνώση με email που φέρει μοναδικό κωδικό εγκατάστασης και οι φίλαθλοι που αγόρασαν εισιτήρια διαρκείας ηλεκτρονικά.

Για όσες περιπτώσεις έκαναν χρήση του δικαιώματος αγοράς με 3 δόσεις η είσοδος θα είναι δωρεάν αν έχει εξοφληθεί ως το μεσημέρι της Παρασκευής και η 2η δόση στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΛ Σκαρλάτου Σούτσου 3 (3ος όροφος).

Τρίτη 13 Αυγούστου 2024

Στο AEL FC ARENA το φιλικό της ΑΕΛ με την Αναγέννηση Καρδίτσας!

Το προγραμματισμένο φιλικό της ομάδας μας με την Αναγέννηση Καρδίτσας άλλαξε έδρα και θα διεξαχθεί την Παρασκευή 16 Αυγούστου στο ΑEL FC Arena στις 18:30.

Για την αναμέτρηση αυτή θα υπάρχει γενική είσοδος 10 ευρώ, ενώ θα λειτουργήσουν μόνο η δυτική κερκίδα και το νότιο πέταλο.

Οι κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας θα μπορούν να παρακολουθήσουν δωρεάν το φιλικό σε όποια από τις δύο κερκίδες επιθυμούν.

ΠΑΕ ΑΕΛ: "Θα είσαι για πάντα στις καρδιές μας!!!"

Πέρασαν κιόλας 14 ολόκληρα χρόνια από τον θάνατο του Παναγιώτη Μπαχράμη. Ήταν 13 Αυγούστου του 2010 όταν έφυγε τόσο γρήγορα και άδοξα από την ζωή, μετά από σοβαρό ατύχημα στην θάλασσα.

Σε ηλικία μόλις 34 ετών, έφυγε από κοντά μας το χαμογελαστό παιδί, που πάντα θα θυμόμαστε όλοι στη Λάρισα και στην «Βασίλισσα» του κάμπου.

Με την ΑΕΛ πανηγυρίσαμε το Κύπελλο το 2007 και ο Παναγιώτης υπήρξε μέλος αυτής της σπουδαίας επιτυχίας.

Συνδέθηκε με τις καρδιές των Λαρισαίων φιλάθλων ο Παναγιώτης Μπαχράμης. Αγάπησε τη Λάρισα, άφησε το στίγμα του και αγαπήθηκε πολύ από όλους μας, για τον εξαιρετικό του χαρακτήρα και το ήθος του, αλλά και την μεγάλη του αγωνιστικότητα. Βοήθησε τα μέγιστα στην μεγάλη πορεία της αγαπημένης μας ομάδας και το όνομά του, γράφτηκε με «χρυσά» γράμματα, γιατί ήταν πολύ άδικος και γρήγορος ο χαμός του, αφού ο Παναγιώτης Μπαχράμης είχε όλο το μέλλον μπροστά του.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ κ. Αχιλλέας Νταβέλης, το Δ.Σ. της ομάδας, το τεχνικό της επιτελείο, οι ποδοσφαιριστές αλλά και ο φίλαθλος κόσμος, δεν ξεχνούν τον Παναγιώτη Μπαχράμη, που φόρεσε και τίμησε με περίσσιο πάθος, την φανέλα της «Βασίλισσας».

«Κι αν κάποιοι φύγαν απ’ τη ζωή σου, σε βλέπουν απ’ το κλαμπ του παραδείσου…». Με το ξεχωριστό αυτό σύνθημα, οι οπαδοί μας, με συγκλονιστικό τρόπο, πάντα μας θυμίζουν και μας προκαλούν ρίγη συγκίνησης αλλά και ανατριχίλας. Γιατί δυστυχώς η ΑΕΛ έχει το θλιβερό προνόμιο να βλέπει τη μεγάλη βυσσινί οικογένειά της, να μεγαλώνει όχι μόνο στη γη, αλλά και στον παράδεισο…

Άνθρωποι που τίμησαν τη βυσσινί φανέλα, όπως ο Παναγιώτης Μπαχράμης και έφυγαν τόσο ξαφνικά από τη ζωή, έχουν πάντα μία ξεχωριστή θέση στις καρδιές και τη μνήμη όλων μας, όπως ακριβώς και ο αγαπημένος μας Παναγιώτης Μπαχράμης.

Θα σε θυμόμαστε πάντοτε…

Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ!

Κυριακή 11 Αυγούστου 2024

ΑΕΛ: "Λευκή" ισοπαλία στην πρεμιέρα των φιλικών

Έληξε το πρώτο φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας της ΑΕΛ κόντρα στον Πανσερραϊκό. Ισόπαλο χωρίς σκορ (0-0) ολοκληρώθηκε το εκτός έδρας φιλικό παιχνίδι της ΑΕΛ στις εγκαταστάσεις της ΠΑΕ Πανσερραϊκός, στο Αθλητικό Κέντρο Ομόνοιας, απέναντι στον Πανσερραϊκό, που θα αγωνιστεί και τη σεζόν 2024-2025 στο πρωτάθλημα της Super League 1.

Ως το τέλος της φιλικής αναμέτρησης οι δυο ομάδες προσπάθησαν για ένα γκολ που θα έδινε τη νίκη, αλλά δεν κατάφεραν κάτι τέτοιο.

Ο αγώνας σε γενικές γραμμές είχε λίγες καλές φάσεις προς τις δύο εστίες, ενώ οι δύο προπονητές Παύλος Δερμιτζάκης και Μιχάλης Γρηγορίου έβγαλαν χρήσιμα συμπεράσματα, ενόψει της έναρξης των επίσημων υποχρεώσεων.

Πανσερραϊκός (Μιχάλης Γρηγορίου): Γκουγκεσασβίλι, Δεληγιαννίδης,(46′ Κουτσογούλας), Πεταυράκης (85′ Διαμαντής), Χαντάκιας (75′ Καρασαλίδης), Μπέργκστρεμ (85′ Καραμανώλης), Λιάσος(60′ Περούτσι), Στάικος (60′ Χατζηστραβος), Σαλαζάρ(60′ Σοφιανός) (65′ λ.τ. Καπτούμ), Ντέλετιτς (88′ Κατσουλίδης), Τομάς (78′ Μασκανάκης), Μπετανκόρ (85′ Παπαβασιλείου).


ΑΕΛ (Παύλος Δερμιτζάκης): Σουλούκος, Τριμμάτης, Κοσσονού, Βαφέας, Γιανναράκη, Οικονόμου, Παναγιωτίδης, Κ. Παπαγεωργίου, Μούργος, Κρητικός, Φατάι. Έπαιξαν και οι Βενετικίδης, Περντρέου, Ηλιάδης, Στάμου, Παπαγεωργίου Θ., Παπαδόπουλος, Αντράντα, Μπαριέντος, Ακόστα, Στίνα, Μωραϊτης, Πασάς, Γραβάνης, Δημηνίκος, Νινίκας.

ΑΕΛ: Πρώτο φιλικό στις Σέρρες με αντίπαλο τον Πανσερραϊκό

Το πρώτο φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας θα δώσει σήμερα Κυριακή (11/08 - 18:30) η ΑΕΛ κόντρα στον Πανσερραϊκό στο προπονητικό κέντρο της γηπεδούχου ομάδας.

Ο Παύλος Δερμιτζάκης θα έχει για πρώτη φορά την ευκαιρία να τεστάρει τους ποδοσφαιριστές του σε ρυθμούς αγώνα και να βγάλει τα πρώτα του συμπεράσματα ενόψει της σεζόν που έρχεται. 

Υπενθυμίζουμε θα ακολουθήσει ένα ακόμη φιλικό στην Καρδίτσα κόντρα στην ΑΣΑ (16/08) πριν οι "βυσσινί" αναχωρήσουν για την Πτολεμαΐδα για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους.

Σάββατο 10 Αυγούστου 2024

Σε ρυθμούς αγώνα η ΑΕΛ - Αυτό είναι το ρόστερ των "βυσσινί"

Με αφορμή το αυριανό (11/08) πρώτο φιλικό, να θυμίσουμε και το ρόστερ της φετινης ΑΕΛ όπως έχει αυτή τη στιγμή, με τον αριθμό φανέλας του κάθε ποδοσφαιριστή, επισημαίνοντας ότι αυτή την στιγμή στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας βρίσκονται ουσιαστικά 30 άτομα, εκ των οποίων 8 ξένοι και ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 25.5 χρόνια. Στον πίνακα που ακολουθεί στην πρώτη στήλη είναι τα ονοματεπώνυμα με τα στοιχεία των ποδοσφαιριστών και στη δεύτερη η ημερομηνία λήξης του συμβολαίου.

 
Τερματοφύλακες:
 
1. Κλέτον Περντρέου 08/01/1995 Αλβανία/Ελλάδα 30/06/2026
21. Θοδωρής Βενετικίδης 20/02/2001 Ελλάδα 30/06/2025
67. Στέφανος Σουλούκος 04/01/2001 Ελλάδα 30/06/2025
 
Αμυντικοί:
 
22. Θανάσης Παπαγεωργίου δεξί μπακ, κεντρικός αμυντικός 09/05/1987 Ελλάδα 30/06/2025
25. Αντώνης Τριμμάτης δεξί μπακ χαφ, 29/04/1999 Ελλάδα 30/06/2026
2. Νίκος Βαφέας κεντρικός αμυντικός 21/02/1997 Ελλάδα 30/06/2026
4. Θεοχάρης Ηλιάδης κεντρικός αμυντικός, μέσος 05/09/1996 Ελλάδα 30/06/2026
5. Δημήτρης Στάμου κεντρικός αμυντικός 27/04/1991 Ελλάδα 30/06/2025
14. Θανάσης Γιανναράκης κεντρικός αμυντικός 06/01/1999 Ελλάδα 30/06/2025
82. Νίκος Αβραμούλης κεντρικός αμυντικός 06/08/2008 Ελλάδα 30/06/2027
3. Κωνσταντίνος Γκρόζος αριστερό μπακ 04/03/2007 Ελλάδα 30/06/2027
12. Αχμέντ Λαυρέντης Κοσσονού αριστερό μπακ/χαφ 16/10/2003 Ακτή Ελεφαντοστού 30/06/2025
16. Γιώργος Παπαδόπουλος αριστερό μπακ, 18/10/2002 Ελλάδα 30/06/2025
 
Μέσοι:
 
6. Ζαν Πιερ Μπαριέντος μέσος 16/09/1990 Ουρουγουάη 30/06/2025
8. Κώστας Παπαγεωργίου μέσος 13/07/1995 Ελλάδα 30/06/2026
10. Λούκα Αντράντα μέσος 22/04/2001 Αργεντινή (σ.σ. τυπικά θα επιστρέψει στη δύναμη της ομάδας από 01/01/25)
17. Παναγιώτης Νινίκας μέσος 26/11/2005 Ελλάδα 30/06/2026
20. Παναγιώτης Παναγιωτίδης μέσος, αριστερό μπακ 04/08/1998 Ελλάδα 30/06/2026
23. Άγγελος Οικονόμου μέσος 23/08/1995 Ελλάδα 30/06/2026
9. Γκαέλ Ακόστα μεσοεπιθετικός 26/03/1992 Μεξικό 30/06/2025
11. Σάββας Μούργος μεσοεπιθετικός 16/03/1998 Ελλάδα 30/06/2026
47. Δημήτρης Δημηνίκος μεσοεπιθετικός 28/11/2007 Ελλάδα 30/06/2027
77. Τάσος Κρητικός μεσοεπιθετικός 25/01/1995 Ελλάδα 30/06/2026
88. Μάρκος Νίνο μεσοεπιθετικός 03/11/2002 Ελλάδα 30/06/2025
98. Βίκτορ Στίνα μεσοεπιθετικός 20/03/1998 Μολβαδία 30/06/2025
 
Επιθετικοί:
 
7. Κεχίντε Φατάι 19/02/1990 Νιγηρία 30/06/2025
19. Γιάννης Πασάς 07/10/1990 Ελλάδα 30/06/2026 
32. Τομπίας Ζοέλ Σάρατε 07/07/2000 Αργεντινή/Ιταλία 30/06/2025
45. Παναγιώτης Μωραΐτης 01/02/1997 Ελλάδα 30/06/2026 
99. Βαγγέλης Γραββάνης 06/07/2007 Ελλάδα 30/06/2027

Παρασκευή 9 Αυγούστου 2024

Το Κύπελλο Ελλάδας ματαιώνει τουλάχιστον έναν φιλικό αγώνα της ΑΕΛ

Σε ματαίωση οδηγείται για την ΠΑΕ ΑΕΛ το προγραμματισμένο φιλικό με τον Πανσερραϊκό, το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024 στο AEL FC Arena. 

Ο λόγος που οδηγεί στην αναβολή του συγκεκριμένου τεστ προετοιμασίας, έγκειται στο γεγονός ότι η ΑΕΛ το Σαββατοκύριακο (07-08/09) θα έχει επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις για την 2η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. 

Όπως γίνεται αντιληπτό, σε περίπτωση πρόκρισης, η ΑΕΛ θα πρέπει να ακυρώσει και το φιλικό με την Καβάλα, που είναι προγραμματισμένο την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024 στο AEL FC Arena, γιατί θα χρειαστεί να δώσει και δεύτερο αγώνα Κυπέλλου Ελλάδος για την 3η φάση, το Σαββατοκύριακο (14-15/09). 

Τέλος άγνωστο είναι αν θα γίνει και το φιλικό των «βυσσινί» με την Παναχαϊκή, που είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024, πάλι στο AEL FC Arena.

Κύπελλο Ελλάδας: Στην 2η φάση του θεσμού μπαίνει η ΑΕΛ

Η έναρξη για το Κύπελλο Ελλάδας, σύμφωνα με το αρχικό πλάνο, θα γίνει την 1η Σεπτεμβρίου 2024. 

Στην 1η φάση θα μετέχουν οι 53 Κυπελλούχες Ομάδες των Ε.Π.Σ., ενώ στη 2η φάση 7-8 Σεπτεμβρίου 2024 θα μπουν στη διοργάνωση οι ομάδες της Super League 2, μεταξύ των οποίων και η ΑΕΛ.

Οι ομάδες της Super League 1, πλην αυτών που θα πάρουν μέρος στις διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA, θα μπουν στην 4η φάση (25, 26/09). ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα πάρουν μέρος στο Κύπελλο από την 5η φάση (29-31/10, 03-05/12), από την οποία οι αγώνες θα είναι διπλοί μέχρι και την ημιτελική φάση. Ο τελικός αγώνας θα διεξαχθεί στις 17 Μαΐου 2025 στο ΟΑΚΑ.

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2024

Αυτά είναι τα οκτώ φιλικά της ΑΕΛ

Δείτε ποιο είναι το πρόγραμμα των φιλικών αγώνων που θα δώσει η ΑΕΛ στην πορεία προετοιμασίας της, με ομάδες της Super League 2 και Super League 1, μετά την ανακοίνωση της ΠΑΕ περί έγκρισης πρόωρου τεστ στις Σέρρες. 

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκτός έδρας φιλικό με τον Πανσερραϊκό την Κυριακή 11 Αυγούστου 2024 στο Προπονητικό κέντρο ΠΑΕ Πανσερραϊκός, την Παρασκευή (16/08) θα δώσει εκτός έδρας φιλικό αγώνα με την Αναγέννηση Καρδίτσας. Κατά την διάρκεια της παραμονής της ΑΕΛ στο αθλητικό κέντρο «Ευάγγελος Παντελίδης», θα πραγματοποιηθούν δύο φιλικά παιχνίδια, με τον ΠΑΟΚ Β', το Σάββατο (24/08) και με τον Καμπανιακό, την Τετάρτη (28/08). 

Τέλος μετά την επιστροφή από την Πτολεμαΐδα, θα γίνουν φιλικοί αγώνες με Κηφισιά στο AEL FC Arena, την Κυριακή (01/09, 20:00), με Πανσερραϊκό, στο AEL FC Arena, το Σάββατο (07/09, 18:30) με Παναχαϊκή εντός έδρας την Τετάρτη (11/09, 20:00) και με Καβάλα την Κυριακή (15/09, 18:30) πάλι στο AEL FC Arena. Πάντως δεν αποκλείεται να υπάρξουν κάποιες διαφοροποιήσεις στο πρόγραμμα των φιλικών. Τέλος θυμίζουμε ότι το νέο πρωτάθλημα της Superleague 2 θα ξεκινήσει την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024.

Αναλυτικά τα φιλικά της ΑΕΛ:
 
Κυριακή 11/08/2024, 18:30 Πανσερραϊκός – ΑΕΛ
Παρασκευή 16/08/2024, Αναγέννηση Καρδίτσας – ΑΕΛ
Σάββατο 24/08/2024, ΠΑΟΚ Β'-ΑΕΛ
Τετάρτη 28/08/2024, Καμπανιακός – ΑΕΛ
Κυριακή 01/09/2024, 20:00 ΑΕΛ – Κηφισιά
Σάββατο 07/09/2024, 18:30 ΑΕΛ – Πανσερραϊκός
Τετάρτη 11/09/2024, 20:00 ΑΕΛ – Παναχαϊκή
Κυριακή 15/09/2024, 18:30 ΑΕΛ – Καβάλα

Τρίτη 6 Αυγούστου 2024

ΑΕΛ: Πρώτο φιλικό με τον Πανσερραϊκό στις 11/08

Το πρώτο φιλικό της ΑΕΛ στην περίοδο της προετοιμασίας θα γίνει τελικά την Κυριακή 11 Αυγούστου στις Σέρρες με αντίπαλο τον Πανσερραϊκό. Στο αρχικό πρόγραμμα το πρώτο φιλικό ήταν στις 16 Αυγούστου στην Καρδίτσα με αντίπαλο την τοπική ομάδα.

Ωστόσο αυτή η αλλαγή προέκυψε μετά τα αποτελέσματα των εργομετρικών που έγιναν στους ποδοσφαιριστές την προηγούμενη εβδομάδα. Το ιατρικό τιμ της ομάδας έδωσε το οκ στον προπονητή και σήμερα η ΠΑΕ ενημέρωσε για το φιλικό της Κυριακής.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

Το πράσινο φως έδωσε το ιατρικό τιμ της ΠΑΕ ΑΕΛ για πρώιμη αγωνιστική εμπλοκή στον προπονητή Παύλο Δερμιτζάκη, μετά και τις πολύ καλές αποδόσεις των εργομετρικών μετρήσεων των περισσότερων ποδοσφαιριστών.

Κατόπιν αυτής της αναφοράς, ο προπονητής αποφάσισε την άμεση διεξαγωγή φιλικού αγώνα την Κυριακή 11 Αυγούστου και ώρα 18:30 με την ομάδα των Σερρών, όπου η ΑΕΛ θα παραστεί ως φιλοξενούμενη στο προπονητικό κέντρο της γηπεδούχου.

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2024

Αγιασμός και στις ομάδες Νέων (Κ19 - Κ17)

Με την ευχή οι ακαδημίες της ΑΕΛ να συνεχίσουν τις επιτυχίες των δυο τελευταίων ετών και να προωθηθούν τα καλύτερα ταλέντα στην πρώτη ομάδα έγινε το απόγευμα στο προπονητήριο των Δένδρων ο αγιασμός των Κ17 και Κ19.

Ο πρόεδρος κ. Αχιλλέας Νταβέλης αφού καλως όρισε προπονητές, παίκτες και γονείς των παιδιών τόνισε πως και φέτος οι στόχοι είναι υψηλοί και φτάνουν στην κατάκτηση τίτλου κάνοντας παραλληρισμό με την μεγάλη ομάδα. 

Ταυτόχρονα επεσήμανε τις κινήσεις που έγιναν από την ΠΑΕ σε όλα τα επίπεδα ώστε οι ακαδημίες της ΑΕΛ να έχουν το δικό τους σπίτι για προπονήσεις και ευχαρίστησε τον δήμαρχο Τυρνάβου κ. Στέλιο Τσικριτσή για την παραχώρηση του δημοτικού γηπέδου των Δένδρων στην ΠΑΕ.

Ζήτησε απ’ όλους και κυρίως από τους γονείς να βοηθήσουν τα παιδιά τους και να τα προσφέρουν την ψυχική ηρεμία που απαιτείται στην προσπάθεια που θα καταβάλουν σε όλη τη σεζόν.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος αθλητισμού και νεολαίας κ. Ηρακλής Γερογιώκας ευχήθηκε καλή ποδοσφαιρική χρονιά με επιτυχίες τόσο για την μεγάλη ομάδα όσο και για τις ακαδημίες.

Περισσότερες φωτογραφίες: Formedia.gr