Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

ΝΑΙ ΡΕ ΑΕΛΑΡΑ!

Το παιχνίδι απέκτησε φοβερό ρυθμό από την έναρξή του. Η πρώτη καλή στιγμή ανήκε στην ΑΕΚ που μπήκε φορτσάτη και απείλησε στο 2′ με τον Λαμπρόπουλο να μην μπορεί να νικήσει τον Μπόζοβιτς. Η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε δέκα λεπτά αργότερα με το σουτ του φατιόν να εξουδετερώνεται από τον Μπάρκα, ο οποίος είχε εξίσου θετική αντίδραση στην κεφαλιά του Μιλοσαβλιεβιτς στο 24′. Το φαλτσαριστό σουτ του Χριστοδουλόπουλου, στο 44′, ήταν η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο ημίχρονο.

Στο δεύτερο μέρος το ματς απέκτησε άγρια ομορφιά. Η ΑΕΚ προηγήθηκε με τον Μασούντ στο 51′, αλλά η ΑΕΛ ισοφάρισε με πέναλτι του Ναζλίδη στο 57′. Ο ίδιος παίκτης είχε φοβερή ευκαιρία να δώσει το προβάδισμα στο 63′ αλλά σημάδεψε δοκάρι. Την ίδια κατάληξη είχε η φοβερή ατομική προσπάθεια του Χριστοδουλόπουλου, στο 75′. Στο 85′ δε οι κιτρινόμαυροι έχασαν άλλη μία καλή στιγμή, με τον Μασούντ και τον Μπακασέτα να μην μπορούν να κάνουν το 1-2. Αυτό το πλήρωσε η ΑΕΚ στις καθυστερήσεις.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ Ο Θωμάς Ναζλίδης πήρε το πέναλτι στο οποίο και ευστόχησε, είχε και δοκάρι στο 63′. Ήταν ο καλύτερος της ΑΕΛ και κράτησε ζωντανές τις ελπίδες πρόκρισης, τις οποίες αναπτέρωσε με το γκολ του ο Γκρισμάν.

ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ Με ενδεκάδα παικτών που για πρώτη φορά παίζουν με αυτόν τη διάταξη μαζί παρατάχθηκε η ΑΕΚ για λόγους συντήρησης. Ο Μανόλο Χιμένεθ τοποθέτησε τον Μασούντ στην κορυφή της επίθεσης, με τον Μπακασέτα από πίσω του σε ρόλο δεκαριού και τους Κλωναρίδη-Λάζαρο στις πτέρυγες. Αμυντικά χαφ έπαιξαν ο Μοράν με τον Αϊντάρεβιτς. Την αμυντική τετράδα αποτέλεσαν οι Μπακάκης, Βράνιες, Λαμπρόπουλος και Χουλτ. Την εστία υπερασπίστηκε ο Μπάρκας.

Μετά το 1-1 ο Χιμένεθ το γύρισε σε σχήμα με τρία χαφ με την είσοδο του Γαλανόπουλου, προκειμένου να σημαδέψει το κέντρο (Αϊντάρεβιτς-Μοράν είχαν θέματα). Ο Χουλτ αντιμετώπισε πρόβλημα και αποχώρησε. Με την είσοδο του Γκάλο ο Μπακάκης μετατοπίστηκε στα αριστερά.

ΑΕΛ (Ντόστανιτς): Μπόζοβιτς, Μασούρας, Γκόλιας, Ζίζιτς, Γουάλας, Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς, Ντέλετιτς, Αγκάνοβιτς (81′ Λεοζίνιο), Κρίζμαν, Ναζλίδης

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Μπάρκας, Μπακάκης, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Χουλτ (79′ Γκάλο), Αϊντάρεβιτς, Μοράν, Μπακασέτας, Χριστοδουλόπουλος, Μασούντ, Κλωναρίδης (69′ Γαλανόπουλος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου