Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

Ξέσπασε στον Ηρόδοτο (4-1) η ΑΕΛ!

Η ΑΕΛ είχε 10 επίσημα παιχνίδια στα οποία μπορεί να σκόραρε 6 φορές (πριν το σημερινό ματς) στα επίσημα παιχνίδια της ωστόσο κανείς από την επιθετική γραμμή δεν είχε βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Αυτό σταμάτησε σήμερα καθώς οι «βυσσινί» με αντίπαλο τον Ηρόδοτο για την 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου επικράτησαν με 4-1 με τους κυνηγούς της Νούνιτς (22′ και 68′) και Μπαργκάν (56′ και 63′) να βρίσκουν για πρώτη φορά τον δρόμο προς τα δίχτυα. Αυτή είναι και η πρώτη νίκη της ΑΕΛ στο Κύπελλο μετά την ήττα στη Νέα Σμύρνη από τον Πανιώνιο.

Μπαργκάν και Νούνιτς που δεν αποτελούσαν βασικές επιλογές, δείχνουν έτοιμοι για την συνέχεια. Ντεμπούτο για τους Παϊτέρη, Μπέρτο στην φετινή χρονιά όπως και για τον Λαρισαίο Βαγγέλη Νούσιο που είχε εξαιρετική απόδοση. Ντεμπούτο και για τον ποδοσφαιριστή της Κ19, Δημήτρη Πινακά, που αγωνίστηκε στο τελευταίο τέταρτο του σημερινού αγώνα.

Η ΑΕΛ ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο και έχασε ευκαιρία στο 5′ όταν ο Κόεφ βρήκε στην περιοχή τον Μπαργκάν που με σουτ στην κίνηση σημάδεψε το δοκάρι και στην συνέχεια η μπάλα πέρασε άουτ.

Ο Ηρόδοτος μετά το 10άλεπτο ισορρόπησε το ματς και έκλεισε τους διαδρόμους προς την περιοχή του με την ΑΕΛ να δυσκολεύεται στην κυκλοφορία μπάλας.

Αυτό δεν κράτησε πολύ με τους «βυσσινί» να ανεβάζουν ρυθμούς και να πιέζουν περισσότερο. Στο20′ το σουτ του Μπάλλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Το σκορ άνοιξε στο 22′. Ο Κόεφ έσπασε έξυπνα με διαγώνια συρτή πάσα για τον Μπάλλα, ο Καρδιτσιώτης αμυντικός χαφ μπήκε από δεξιά στην περιοχή και σέντραρε στο ύψος της μικρής περιοχής, ο Νούνιτς πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και με ωραίο πλασέ έκανε το 1-0.

Η ΑΕΛ έψαξε και το δεύτερο τέρμα σε δύο περιπτώσεις. Στο 27′ η προσωπική ενέργεια του Μπαργκάν απομάκρυνε ο Κουράκης σε πλάγιο. Στο 37′ ωραία ατομική ενέργεια του Νούσιου και σουτ έξω από την περιοχή που πέρασε άουτ.

Ξεκίνησε με ευκαιρία το δεύτερο μέρος για την ΑΕΛ στο 50′, όταν ο Κόεφ έκανε τη σέντρα, ο Νούνιτς έπιασε το σουτ όμως αυτό ήταν απελπιστικά άστοχο.

Στο 53′ ο Νούσιος απο αριστερά μπήκε στην περιοχή, σούταρε στην κλειστή γωνία όμως μπλόκαρε ο Κουράκης.

Στο 56΄η ΑΕΛ «κλείδωσε» το ματς. Ο Νούσιος πίεσε σωστά και έκλεψε τη μπάλα, στην αντεπίθεση ο Νούνιτς έσπασε ωραία στον Μπαργκάν κι αυτός σημείωσε το πρώτου τέρμα με τα «βυσσινί».

Ο επιθετικός της ΑΕΛ πέτυχε και δεύτερο τέρμα στο 63′. Ο Μπαργκάν εκμεταλλεύτηκε το λάθος της άμυνας του Ηρόδοτου, κουβάλησε τη μπάλα μέχρι τη μεγάλη περιοχή και πλάσαρε σωστά για το 3-0.

Οι γηπεδούχοι πέτυχαν και τέταρτο τέρμα στο 68′ με τον Χοτζάλι να βρίσκει κάθετα τον Νούνιτς και τον Σλοβένο να σκοράρει για το 4-0.

Η ΑΕΛ είχε την ευκαιρία στο 75′ για πέμπτο τέρμα όταν ο Νούσιος έσπασε με το τακουνάκι στον Χούμπτσεφ, αυτός έκανε τη σέντρα, ο Φρίου πήρε την κεφαλιά όμως η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα του Ηρόδοτου.

Ο Ηρόδοτος μείωσε στο σκορ στο 79′ όταν ο Μασάδο κέρδισε πέναλτι από τον Γκόικοβιτς, την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος που νίκησε τον Παϊτέρη για το 4-1.

ΑΕΛ (Τ. Φέστα): Παϊτέρης, Γκόλιας, Γκοϊκοβιτς, Μπέρτος, Χούμπτσεφ, Μπάλλας (75′ Πινακάς), Φατιόν, Κόεφ (60′ Χοτζάλι), Νούσιος, Νούνιτς, Μπάργκαν (66′ Φρίουι).

Ηρόδοτος (Γ. Λυρώνης): Κουράκης, Προβυδάκης (73′ Δαμιανάκης), Κανδυλάκης, Γιαλούσης, Μπάμπης, Μάκο, Κασαπάκης, Φραγκουλάκης (71′ Αργκιλέσι), Μασάδο, Κωνταντινίδης (66′ Αμαραντίδης), Κοντογιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου