Σάββατο 16 Μαρτίου 2019

Ισοπαλία με.. κερδισμένη την ΑΕΛ!

Βαθμό “χρυσάφι” πήρε η ΑΕΛ στους Ζωσιμάδες κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα στη μάχη των δύο ομάδων στην ουρά της Super League για την αποφυγή του υποβιβασμού. Με το τελικό 0-0 οι “βυσσινί” ήταν αυτοί που χαμογέλασαν καθώς μετά από 25 αγωνιστικές διατήρησαν την διαφορά από την ομάδα των Ιωαννίνων στους τέσσερις βαθμούς.

Η ΑΕΛ μετά την απομάκρυνση του Ντέλετιτς που ήταν κινητήριος μοχλός της φετινής πορεία της ομάδας έψαχνε λύσεις, σε μία αναμέτρηση που έδειξε ξεκάθαρα τις αμυντικές προθέσεις της για να μην παραβιαστεί η εστία και να πάρει έστω το βαθμό της ισοπαλίας.

Το συγκρότημα του Τζιανλούκα Φέστα έτσι είδε το ματς να ολοκληρώνεται δίχως να επιδιώκει να έχει τη μπάλα στα πόδια του, ενώ στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΛ δεν σημείωσε ούτε μία τελική προσπάθεια.

Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσαν το παιχνίδι οι φιλοξενούμενοι με την αποβολή του Νούνιτς (74′), ενώ διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε πτώση του επιθετικού από τον Μιχαήλ στο πρώτο ημίχρονο σε μία ακόμα αναμέτρηση που είχε ανακοινώσεις την ώρα του αγώνα.

Ο Τζιανλούκα Φέστα είχε να διαχειριστεί την σημαντική απουσία του Μίλος Ντέλετιτς που έχει τεθεί εκτός ομάδας. Σε μία ενδεκάδα για να πάρει την ισοπαλία παρέταξε τριάδα των στόπερ με τους Μπράλιτς, Μόρα και Γκόικοβιτς, τον Μπέρτο δεξιά και τον Ζίφκοβιτς αριστερά.

Οι Σεσέροβιτς και Μιλοσάβλιεβιτς αγωνίστηκαν ως εξάρια με τον Λεοζίνιο πιο προωθημένο, τον Νίκολα Γιακιμόφσκι ως αντί-Ντέλετιτς στο πλάι του Μάρκο Νούνιτς στο 3-5-2 του Ιταλού τεχνικού.

Η ΑΕΛ μπήκε στο ματς με αμυντικούς προσανατολισμούς την στιγμή που οι γηπεδούχοι έψαχνα το γρήγορο γκολ. Στο 2′ το σουτ του Λέο Μπατίστ έξω από την περιοχή ανάγκασε τον Κρίστινσον να πέσει κάτω για να μπλοκάρει.

Ενώ στο 11′ ο ΠΑΣ Γιάννινα έχασε την καλύτερή του ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο ότα Πάντελιτς βρήκε το χώρο έξω από την περιοχή δοκίμασε και το δυνατό σουτ με τον ίδιο να στέκεται άτυχος καθώς η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Κρίστινσον.

Το δυναμικό ξεκίνημα των γηπεδούχων ολοκληρώθηκε στο 16′, όταν ο Νικολιάς έπαιξε το ένα δύο με τον Λέο Μπατίστ κι αφού κέρδισε και τις κόντρες σούταρε μέσα από την περιοχή με τον Κρίστινσον να αποκρούει με το πόδι.

Η ΑΕΛ προσπάθησε να μετριάσει το ρυθμό του ΠΑΣ, σε ένα ματς που έδειξε πως έχει το μυαλό πρωτίστως στο να μην δεχθεί κάποιο τέρμα.

Στο 22′ μάλιστα οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι, όταν μετά από σέντρα του Γιακιμόφσκι από τα αριστερά, ο Νούνιτς είχε επαφή με τον Μιχαήλ δίχως να καταφέρει να πάρει την κεφαλιά με αποτέλεσμα να βρεθεί στον χορτάρι του γηπέδου.

Πάγκος και παίκτες διαμαρτυρήθηκαν στον Ζαχαριάδη που έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι με κόρνερ, ενώ ακολούθησε και η… ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛ όπου συμπεριελάμβανε τη φάση του πέναλτι, αλλά και κίτρινες κάρτες που δεν δόθηκαν σε παίκτες της ομάδας των Ιωαννίνων.

Η ΑΕΛ μάλιστα πήγε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα δίχως να απειλήσει την εστία του Μιχαήλ ούτε μία φορά και με την κατοχή να είναι συντριπτικά υπέρ του ΠΑΣ. Μάλιστα οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που έχασαν ακόμα δύο ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ.

Στο 39′ μετά από σέντρα του Μιχαήλ από αριστερά, ο Αθανασιάδης βγήκε νικητής στον αέρα, αλλά η κεφαλιά του πέρασε άουτ, ενώ ίδια τύχη είχε και η κεφαλιά του Μιχαήλ στο 41′ με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στο ημίχρονο δίχως σκορ.

Διαφορετική ήταν η  εικόνα της ΑΕΛ στο δεύτερο ημίχρονο που απείλησε με το ξεκίνημα την εστία του Μιχαήλ. Στο 48′ ο Γιακιμόφσκι βρέθηκε μέσα στην περιοχή και δοκίμασε το διαγώνιο σουτ για να διώξει ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ.

Η απάντηση του ΠΑΣ Γιάννινα δόθηκε στο 69′ όταν ο Μπουκουβάλας έκανε τη σέντρα από αριστερά με τη μπάλα να περνά στο δεύτερο δοκάρι, εκεί όπου ο Αποστολόπουλος από πλεονεκτική θέση έκανε το σουτ, που ήταν όμως άστοχο με αποτέλεσμα να απειλήσει την εστία του Κρίστινσον.

Τα πράγματα έγιναν δυσκολότερα για τους “βυσσινί” στο 74′ όταν ο Νούνιτς είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ πάνω σε παίκτη του ΠΑΣ και πήρε την άγουσα προς τα αποδυτήρια με την ΑΕΛ να μένει με δέκα παίκτες.

Στο διάστημα αυτό και μέχρι τη λήξη ο ΠΑΣ έγινε πιο επιθετικός κυνηγώντας το γκολ που θα του χάριζε το τρίποντο. Στο 77′ και στο 81′ οι κεφαλιές του Παμλίδη δεν βρήκαν στόχο προς την εστία του Κρίστινσον για να περάσουν άουτ με την ΑΕΛ να έχει χάσει την κατοχή της μπάλας και απλά να αμύνεται. Ενώ στο 84′ νέα κεφαλιά του κατέληξε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα των “βυσσινί”.

Στο 86′ μετά από νέο γέμισμα στην περιοχή της ΑΕΛ, ο Μάνος δοκίμασε με ένα εντυπωσιακό ψαλιδάκι να σκοράρει, με την μπάλα όμως να περνά άουτ δίχως να ανησυχεί ο Κρίστινσον.

Τελικά η ΑΕΛ κατάφερε να αντέξει στην πίεση και να πάρει ένα σημαντικό βαθμό στη μάχη που δίνει για την παραμονή κόντρα σε μία ομάδα που έχει τους ίδιους στόχους.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης):
Μιχαήλ, Κάστρο (81′ Γιάκος), Μπατίστ (62′ Μάνος), Πάντελιτς, Αθανασιάδης, Αποστολόπουλος, Κάργας, Μιχαήλ, Μπουκουβάλας, Νικολιάς, Σκόνδρας (77′ Παμλίδης).

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Μπέρτος, Ζίφκοβιτς, Μπράλιτς, Μόρας, Γκόικοβιτς (89′ Γκόλιας), Σεσέροβιτς (80′ Ζίζιτς), Μιλοσάβλιεβιτς, Λεοζίνιο (46′ Σικάφκα),  Γιακιμόφσκι, Νούνιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου