Σάββατο 30 Μαρτίου 2019

Νίκη από χρυσάφι για την ΑΕΛ!


Η ΑΕΛ επικράτησε με 2-1 του Αστέρα Τρίπολης και πήρε μια νίκη χρυσάφι στην μάχη της παραμονής. Βγαίνει στην επιφάνεια και αντιθέτως βυθίζει τον σημερινό της αντίπαλο.

Η ΑΕΛ ήταν κακή στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού και κυρίως από τα αριστερά με Ζίβκοβιτς και Ακόστα που ήταν αρκετά ευάλωτοι κάτι που αντιλήφθηκαν οι παίκτες του Αστέρα που δημιουργούσαν συνεχώς από την δεξιά τους πλευρά.

Γενικά σαν σύνολο η ΑΕΛ δεν παρουσιάστηκε καλά έδωσε χώρο στον Αστέρα να κρατήσει μπάλα μέσα στην έδρα της.

Σε μια από τις λίγες φορές που η ΑΕΛ βγήκε στην επίθεση στο πρώτο ημίχρονο "χτύπησε" η ομάδα της Τρίπολης στην αντεπίθεση. Ο Μανιάς ξεκίνησε κούρσα πίσω από το κέντρο πλάσαρε στο τετ α τετ τον Κρίστινσον νικήθηκε από τον Ισλανδό ωστόσο στο ριμπάουντ ανενόχλητος ο Καλτσάς έκανε το 0-1 στο 16'.

Η ΑΕΛ συνέχισε να μένει πίσω και να μην δημιουργεί ευκαιρίες στην εστία του Αθανασιάδη. Στο 31' ο Κούνιτς κερδίζει ένα έξυπνο πέναλτι το οποίο φέρνει εις πέρας ο Φατιόν που ισοφάρισε σε 1-1 (σκορ ημιχρόνου). Στην αμέσως επόμενη φάση από εκτέλεση κόρνερ ο Μόρας με πλασέ από κοντινή απόσταση δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΛ ήταν ελαφρώς βελτιωμένη δεν απειλήθηκε αισθητά από τον Αστέρα και σε κόρνερ στο 69' ο Μόρας από το ύψος του πέναλτι κάνει την ανατροπή και δίνει το προβάδισμα στην ΑΕΛ πετυχαίνοντας το γκολ - παραμονής το οποίο το αφιέρωσε στον αδικοχαμένο αδερφό του.

Από εκει και πέρα η ΑΕΛ κλείστηκε στην άμυνα της ήθελε περισσότερο να κρατήσει το σκορ και όχι να πετύχει ακόμα ένα τέρμα κάτι που το κατάφερε.

Το τελευταίο σφύριγμα του Παπαπέτρου έφερε την ΑΕΛ στους 30 βαθμούς στο +3 απο τον Αστέρα και στο +4 απο τον ΠΑΣ Γιάννινα.  Η ΑΕΛ έβαλε από κάτω της τον Πανιώνιο που ηττήθηκε στην Λαμία και την Ξάνθη που έχει ένα παιχνίδι λιγότερο και αυτή την στιγμή βρίσκεται στην 9η θέση και σαφώς πιο ασφαλής.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Μιλοσάβλιεβιτς, Κούνιτς (70’ Γιακιμόφσκι), Σικάφκα, Μόρας, Ακόστα (46’ Σετσέροβιτς), Μπέρτος, Μπράλιτς, Ζίβκοβιτς, Γκόικοβιτς, Φατιόν (89’ Γκόλιας).

Αστέρας Τρίπολης (Γιώργος Παράσχος): 
Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Βλάχος (78’ Αραβίδης), Τριανταφυλλόπουλος, Μαρτίνεθ (85’ Τασουλής), Πασαλίδης, Μπελόκο (72' Ρόλε) Μουνάφο, Βαγιέντε, Καλτσάς, Μανιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου