Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Οι αποφάσεις της τηλεδιάσκεψης, η στάση της ΑΕΛ!

Σε εξέλιξη βρίσκεται μέχρι και αυτή την ώρα η τηλεδιάσκεψη του Δ.Σ. της Super League σχετικά με τις αποφάσεις που πρέπει να παρθούν για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Πέρα από τα θέματα της κεντρικής διαχείρισης και των 4.3 εκατ. ευρώ της UEFA προς την ΕΠΟ που έχουν ήδη συζητηθεί, στο τραπέζι «έπεσαν» δύο νέες ψηφοφορίες όσον αφορά την επανέναρξη και την ολοκλήρωση της φετινής σεζόν αλλά και για το τι μέλλει γενέσθαι για τις ομάδες που δεν θα εξασφαλίσουν αδειοδότηση.

Επανέναρξη της σεζόν:
Υπέρ της συνέχισης του πρωταθλήματος τάχθηκαν ξεκάθαρα δέκα ομάδες, οι Ολυμπιακός, ΑΕΚ, ΑΕΛ, Αστέρας Τρίπολης, Άρης, Ατρόμητος, Βόλος, Ξάνθη, ΟΦΗ και Λαμία. Επίσης υπέρ τάχθηκε και η ΕΠΟ δια του εκπροσώπου της.

Ο Παναθηναϊκός φαίνεται να είναι αρνητικός σε κάτι τέτοιο μαζί με Πανιώνιο και Παναιτωλικό ενώ ο ΠΑΟΚ ζήτησε να δοθεί ένα χρονικό περιθώριο για να ξεκινήσουν αρχικά οι ομαδικές προπονήσεις.

Πάντως τον τελευταίο λόγο για την επανεκκίνηση της σεζόν τον έχει μόνο η κυβέρνηση.

Τι θα γίνει με τις μη αδειοδοτημένες ομάδες:
Η πρώτη ψηφοφορία που έγινε ήταν για το αν θα καταργηθεί παντελώς η αφαίρεση 6 βαθμών ή αν οι 6 βαθμοί μειωθούν σε 3.

Το αποτέλεσμα ήταν 8-6 υπέρ της πρώτης πρότασης, την οποία υπερψήφισαν οι ΑΕΚ, ΑΕΛ, Άρης, Αστέρας Τρίπολης, Παναθηναϊκός, Πανιώνιος, Λαμία και Ολυμπιακός.

Υπέρ της αφαίρεσης 3 βαθμών ψήφισαν οι ΠΑΟΚ, Ξάνθη, Παναιτωλικός, Βόλος, Ατρόμητος και ΟΦΗ.

Λευκό ψήφισε η ΕΠΟ.

Η δεύτερη ψηφοφορία που έγινε ήταν για το αν θα ισχύσει ως έχει ο περιορισμός στις μεταγραφές ή αν θα υπάρξει ελάφρυνση και σε αυτό.

Το αποτέλεσμα ήταν 8-7 υπέρ της πρώτης πρότασης (με την ΕΠΟ αυτή τη φορά να παίρνει θέση).

Οι 8 ήταν οι Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος, Βόλος, Ξάνθη, ΟΦΗ, Παναιτωλικός, ΠΑΟΚ και ΕΠΟ και οι 7 που πρότειναν ελάφρυνση και  στον περιορισμό τριων μεταγραφών ήταν οι ΑΕΚ, ΑΕΛ, Άρης, Ολυμπιακός, ΠΑΟ, Πανιώνιος και Λαμία.

Συνοψίζοντας η ΑΕΛ τάχθηκε υπέρ της επανέναρξης του πρωταθλήματος και ταυτόχρονα ψήφισε να καταργηθεί η αφαίρεση βαθμών στις ομάδες που δεν θα εξασφαλίσουν αδειδότηση όπως επίσης και το να υπάρξει ελάφρυνση στο θέμα των περιορισμών των μεταγραφών.

Στις 2/3 αποφάσεις ήταν από την πλευρά της πλειοψηφίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου