Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020

Κρίσιμη εκτός έδρας ήττα για την ΑΕΛ στο Αγρίνιο!

Η ΑΕΛ για ακόμα ένα παιχνίδι δεν κατάφερε να γευτεί την χαρά της νίκης αλλά ούτε και της ισοπαλίας στο Αγρίνιο καθώς ο Παναιτωλικός σε ένα σχετικά καλο παιχνίδι με πολλές φάσεις επικράτησε με 2-1.

Οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο, με τους γηπεδούχους στο πρώτο 45λεπτο να μπαίνουν πιο δυνατά να έχουν τον έλεγχο τον αγώνα και μάλιστα να σκοράρουν στο 4' λεπτό με τον Ντίαζ με το VAR πάντως να το ακυρώνει καθώς είχε προηγηθεί χέρι.

Ο Παναιτωλικός σε μια αδράνεια της άμυνας της ΑΕΛ από εκτέλεση κόρνερ κατάφερε τελικά να πάρει κεφάλι στο σκορ με κεφαλιά του Βέργου στο 16'.

Οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι στο 28' μετά από μαρκάρισμα του Μπέρτου πάνω στον Ντίαζ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ντάλσιο με τον Νάγκι να του λέει όχι, ωστόσο δόθηκε επανάληψη καθώς ο Ούγγρος γκολκίπερ της ΑΕΛ δεν πατούσε την τελική γραμμή. Στην επανάληψη ο Αριγίμπι αυτή την φορά δεν κατάφερε να κάνει το 2-0 καθώς την εκτέλεση του σταμάτησε το κάθετο δοκάρι της εστίας του Νάγκι.

Η ομάδα του Αγρινίου είχε το πάνω χέρι ακόμα και όταν η ΑΕΛ μετά το γκολ ανέβηκε στο γήπεδο και προσπαθούσε να δημιουργήσει. Η μία και μοναδική αξιόλογη φάση των «βυσσινί» στο πρώτο μέρος ήταν το δοκάρι του Πινακά με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Ντουρμισάι.

Στο δεύτερο ημίχρονο και με την ΑΕΛ πίσω στο σκορ, οι φιλοξενούμενοι κράτησαν περισσότερο την μπάλα στα πόδια τους, κυκλοφορούσαν καλύτερα και έφταναν με αξιώσεις στην εστία του Κνέτ. Ο Παναιτωλικός περιορίστηκε στα αμυντικά του καθήκοντα. 

Σημαντικές φάσεις για την ΑΕΛ στο δεύτερο ημίχρονο ήταν το σουτ του Φίλιπ μέσα στην περιοχή, όπως και αυτό του Τρούγιτς που έδιωξε όμορφα ο Κνέτ. Η πιο μεγάλη όμως θεωρείται αυτή του Πινακά που από κοντινή απόσταση δεν κατάφερε να βρει δίχτυα και έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία.

Με την ΑΕΛ να πιέζει ο Παναιτωλικός κατάφερε βγαίνοντας στην κόντρα με κερδίσει ένα ακόμα πέναλτι μετα το μαρκάρισμα του Ζίζιτς πάνω στον Βέργο. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Έλληνας φορ που διπλασίασε τα τέρματα του και έκανε το 2-0.

Η ΑΕΛ το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στην τελευταία φάση του αγώνα με κεφαλιά του Γιουνές.

Οι «βυσσινί» έχουν πολλά παράπονα από την διαιτησία του Ζαχαριάδη και αυτά αποτυπώνονται στις 4 στον αριθμό ανακοινώσεις κατά την διάρκεια του αγώνα αλλά και στις δηλώσεις του Αλέξη Κούγια στην κάμερα της Nova που διέκοψε κακήν κακώς τον Γιάννη Τάτση χωρίς να τον αφήσει να κάνει περαιτέρω δηλώσεις.

Όπως και να έχει η ΑΕΛ σε ένα κρίσιμο παιχνίδι δεν κατάφερε να πάρει κάτι, βρίσκεται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας καθώς ο Παναιτωλικός την προσπέρασε και το μέλλον μοιάζει να είναι εξαιρετικά δύσκολο.

Οι συνθέσεις:

Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας): Κνετ (75' Μελίσσας), Λιάβας, Τζανακάκης, Κωνσταντόπουλος, Αριγίμπι (57' Μεντόσα), Ντάλσιο, Ντίας, Γιάκολις (68' Αρσούρα), Τσιγγάρας, Ταχάρ (75' Περέιρα), Βέργος.

ΑΕΛ (Γιάννης Τάτσης): Νάγκι, Ηλιάδης (60' Γλύνος), Μιχαήλ (90' Μούζεκ), Σπαρβ, Φιλίπ, Μιλοσάβλιεβιτς, Ντουρμισάι, Ζίζιτς, Πινακάς, Μπέρτος, Τρούγιτς (90' Γιουνές).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου