Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022

ΑΕΛ: Πιστοποίηση, κοινωνική επιχειρηματικότητα, υποδομές, γεμάτο γήπεδο!

Για μια ΑΕΛ που θα λειτουργεί με όρους κοινωνικής επιχείρησης, προκειμένου να μην έχει κανέναν ανάγκη για να επιβιώσει στο μέλλον, έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αχιλλέας Νταβέλης, κατά την χθεσινή εκδήλωση του Επιμελητηρίου Λάρισας προς τιμήν της μεγάλης ομάδας της πόλης.

«Αυτό είναι το όραμά μου για την ΑΕΛ», είπε χαρακτηριστικά: «Να παραδώσω μια ΑΕΛ με ευρωπαϊκό προσανατολισμό και οικονομικά αυτάρκη, που θα μπορεί να επιβιώνει από τους φιλάθλους της και τις επιχειρήσεις που θα την στηρίζουν».

Αρκετές ήταν φυσικά στη διάρκεια της ομιλίας του και οι επιμέρους αναφορές σε θέματα που είχαν να κάνουν με την οργάνωση και τους στόχους της ομάδας, προκειμένου να καταδείξει τη σοβαρότητα του εγχειρήματος και να τονίσει πόσα έχει να προσφέρει μια τέτοια ΑΕΛ στην πόλη της, σε συνέχεια της παρουσίασης που είχε προηγηθεί από την κ.Δήμητρα Βασιλάκου.

«Επέλεξα τους ειδικούς, γιατί δεν είμαι και δεν θα γίνω ειδικός», είπε για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, επισημαίνοντας ότι με τους σωστούς και σύγχρονους όρους η ΑΕΛ μπορεί να επαναλάβει μια δεκαετία σαν του ’80, την οποία ελάχιστα μπόρεσε η πόλη να εκμεταλλευτεί, ίσως γιατί επέτρεψε να εμπλακεί η ομάδα με αγέλες συμφερόντων και «one man show», που αποτελούν κανόνα στην Ελλάδα και παγκόσμια πρωτοτυπία ταυτόχρονα.

Η έλλειψη διοικητικής σταθερότητας ήταν λοιπόν κατά τον κ.Νταβέλη που προκάλεσε την εντυπωσιακή διαδοχή των ζενίθ και των ναδίρ στην πορεία της ΑΕΛ στον χρόνο, η οποία θα ισορροπήσει μόνο όταν αποκτήσει οικονομική βιωσιμότητα.

Γι’ αυτό και στάθηκε λίγο παραπάνω στη στάση του κόσμου με τις «εκδηλώσεις απελευθέρωσης» στις 28/6, που δεν ήταν όμως ανάλογη στη συνέχεια, με συνέπεια ο ίδιος και οι συνεργάτες του να αναζητούν συνεχώς νέα κίνητρα για να τον φέρουν κοντά τους.

Ωστόσο, ισχυρότερο κίνητρο θεωρεί την εμπιστοσύνη που πρέπει να γεννά η επιλογή «καθαρών» συνεργατών, που θα μακροημερεύσουν στην ομάδα ανεξάρτητα απ’ την πορεία της.

Ακολούθησε η ανάπτυξη ενός ευρωπαϊκού οράματος, που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων πλήθος εκδηλώσεων και τουρνουά, καθοριστικών για την ανταπόδοση στην πόλη όσων εκείνη προσφέρει στην ομάδα, όπως είναι αναλύσει προηγουμένως η κ.Βασιλάκου, ενώ δια στόματος προέδρου ακούστηκε η δρομολογημένη πιστοποίηση όλου του staff της ΠΑΕ, η επανάσταση στις Ακαδημίες με ορίζοντα την 3ετία για τα πρώτα ορατά αποτελέσματα, η επένδυση στις υποδομές των Δένδρων, με ενεργειακές αναβαθμίσεις και τοποθέτηση καθισμάτων, η στέγαση και η εκπαίδευση των παιδιών των Ακαδημιών κι όλα όσα οριοθετούν την μαγική λέξη «στοχοπροσήλωση».

Παρ’ όλα αυτά, επιβεβαίωσε τον στόχο της ανόδου για την πρώτη ομάδα, ώστε να γίνει αντιληπτή από το πλήθος η κατεύθυνση της συνολικής επένδυσης, μένοντας τέλος σε δύο καυτά θέματα για την φίλαθλη κοινωνία της πόλης, το «ARENA FC», όπως είπε και τα εισιτήρια διαρκείας για την τρέχουσα σεζόν, δίνοντας ειδήσεις…

«Η επανεκκίνηση γίνεται νομοτελειακά στο Αλκαζάρ. Επαναπροσδιορισμός της έδρας θα γίνει μέσω δήμου, ιδιωτικά ή με σύμπραξη, όταν έρθει η άνοδος. Τότε όμως θα μιλήσουμε επιχειρηματικά και θα πάμε μόνο όταν είναι κοινωνικά και επιχειρηματικά συμφέρουσα επιλογή το ARENA FC», υπογράμμισε.

«Να στηρίξετε την ομάδα και να συμπαρασύρετε τον κόσμο να έρθει κοντά στην ομάδα», κατέληξε, δίνοντας προηγουμένως και την είδηση για επικείμενη αναθεώρηση της τιμολογιακής πολιτικής των εισιτηρίων διαρκείας.

«Επιτυχημένος είναι όποιος αναγνωρίζει λάθη και τα διορθώνει χωρίς εγωϊσμούς», είπε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου