Τρίτη 25 Ιουλίου 2023

"Πάγος" στην συζήτηση για το AEL FC ARENA από το Δημοτικό Συμβούλιο

Το θέμα της επιστροφής της ΑΕΛ στο AEL FC Arena έφερε προς συζήτηση εκτός ημερήσιας διάταξης η δημοτική αρχή, καλώντας όλες τις παρατάξεις σε άμεση συνεδρίαση και απόφαση που θα οδηγήσει στην εκ νέου επικύρωση της εγγενούς σκοπού κατασκευής αυτού του σύγχρονου γηπέδου: να αποτελέσει τον βατήρα της ΑΕΛ προς μελλοντικές επιτυχίες.

Εντούτοις, η συνεδρίαση εκτυλίχθηκε σε αποθέωση του παραλόγου και η αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου σε θέατρο μικροπολιτικής και «επαρχιώτικης» στρατηγικής. Με συγκεκαλλυμένες από έναν άνευ ουσίας τυπολατρικό μανδύα αιτιάσεις. οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, άλλοι κοντόφθαλμοι (με ορατότητα μέχρι τις κάλπες του Οκτωβρίου), άλλοι «πρεσβύωπες» αρνούμενοι να δουν τη «μεγάλη εικόνα» της προοπτικής για την πόλη και άλλοι ψηφοθήρες, επιχείρησαν τη ναρκοθέτηση της όλης συζήτησης, παραπέμποντας τις εξελίξεις και τις αποφάσεις στη συνεδρίαση της Πέμπτης. όπου το θέμα θα τεθεί εκ νέου με τη μορφή του κατεπείγοντος.

Στην τοποθέτησή του, ο δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης ενημέρωσε τους δημοτικούς συμβούλους για την πορεία της διαπραγμάτευσης, και τους όρους αυτής για την «επανάκτηση», σημειώνοντας  ότι επιτεύχθηκε συμφωνία των εμπλεκόμενων μερών, για την επικύρωση και εφαρμογή της οποίας όμως απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Συγκεκριμένα ο κ. Καλογιάννης ανέφερε ότι στην πολύμηνη διαπραγμάτευση έλαβαν μέρος από τη μία πλευρά η ιδιοκτήτρια του AEL FC Arena, «Γήπεδο Α.Ε.» με τη διαχειρίστρια εταιρεία των ληξιπρόθεσμων δανείων της Intrum Hellas κι από την άλλη η ΠΑΕ ΑΕΛ με την αρωγή του Δήμου Λαρισαίων.

Όπως επισήμανε ο κ. Καλογιάννης ήδη η ΠΑΕ έχει συμφωνήσει στο πλαίσιο των δικών της υποχρέωσεων και το μόνο που απομένει για την ολοκλήρωση του όλου πρότζεκτ είναι και η συμμετοχή του Δήμου σ’ αυτό ως εγγυητής, όρος που αποτελεί βασική αξίωση της Intrum Hellas.

Στο πλαίσιο αυτό ο δήμαρχος Λαρισαίων ανέφερε ότι έχει επέλθει συμφωνία για την ενοικίαση γραφειακών χωρών του γηπέδου και την εκμετάλλευση του AEL FC Arena για πολιτιστικούς και καλλιτεχνικούς σκοπούς με ετήσιο αντίτιμο 55.000 ευρώ. Όπως σημείωσε μάλιστα ο κ. Καλογιάννης η συγκεκριμένη συμφωνία τίθεται στην κρίση των συμβούλων σε μία περίοδο που το μίσθωμα της ΔΗΚΕΛ λήγει και σύντομα ο Δήμος θα βρεθεί σε αναζήτηση στέγης.

Απαντώντας στις βολές περί… αιφνιδιασμού των παρατάξεων ο κ. Καλογιάννης αφού σημείωσε ότι η πορεία της διαπραγμάτευσης είναι αυτή που ορίζει τις εξελίξεις στην υπόθεση και αντέκρουσε τις προσχηματικές ενστάσεις περί έλλειψης ενημέρωσης. «Το πλαίσιο είναι ξεκάθαρο. Η Intrum Hellas θέλει ως εγγυητή της συμφωνίας τον Δήμο Λαρισαίων και είναι χρέος μας απέναντι στην πόλη και την ιστορικότητα της ΑΕΛ να ανταποκριθούμε» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παρών στη συνεδρίαση και ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αχιλλέας Νταβέλης, ο οποίος στη σύντομη τοποθέτησή του, χαρακτήρισε το σημείο ως «το πρώτο βήμα για να γίνει το όνειρο του κόσμου της ΑΕΛ πραγματικότητα».

Ο κ. Νταβέλης ανέφερε ότι η συμφωνία της ΑΕΛ αφορά τη χρήση και συντήρηση του γηπέδου και υπογράμμισε την αδιαπραγμάτευτη αξίωση της Intrum Hellas για την παρουσία του Δήμου ως εγγυητή. «Είναι μία μοναδική ευκαιρία -είπε ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΛ- για όλους μας. Εσείς είστε αυτοί που καλείστε να αποφασίσετε εάν αυτή η πολύμηνη προσπάθεια καταλήξει σε συμφωνία ή σε ναυάγιο. Τίθεστε στην κρίση των Λαρισαίων. Συμβάλλετε, βοηθήστε από την πλευρά της να μεγαλουργήσει η ομάδα. Εμείς δεσμευόμαστε εφόσον συμφωνήσετε ότι θα κάνουμε τα πάντα για να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου