Κυριακή 21 Απριλίου 2024

ΑΕΛ: Καταστροφική διαδικασία κεφάλαιο 2 - Η χειρότερη άμυνα στα play off!

Το είχαμε πει σε άρθρο μετά την πρώτη ήττα της ΑΕΛ, απο τον Σεπτέμβρη, στην έδρα του Μακεδονικού με 3-2 πως τα play off εξελίσσονται σε μια καταστροφική διαδικασία για τους "βυσσινί".

Όσο και αν η επίθεση προσπαθεί και βρίσκει τον δρόμο προς τα δίχτυα άλλο τόσο "θάλασσα" τα κάνει η άμυνα που πλέον μετά το πέρας της 6ης αγωνιστικής των play off όπου όλες οι ομάδες (πλην της ΑΕΚ Β') έδωσαν 5 παιχνίδια συν το ρεπό τους, η ΑΕΛ έχει την χειρότερη άμυνα και στους δύο ομίλους σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα έχοντας παθητικό 12 τερμάτων μαζί με την Ηλιούπολη!

Σε "αχίλλειο πτέρνα" της ομάδας του Παύλου Δερμιτζάκη μεταμορφώθηκε η άμυνα που φάνηκε εμφανέστατα στα δύσκολα και απαιτητικά παιχνίδια των play off πως δεν υπάρχει η ανάλογη ποιότητα για να σηκώσει το βάρος μιας ομάδας που κάνει πρωταθλητισμό έως το τέλος. 

Κυρίως, μετά το παιχνίδι με τον Μακεδονικό στην Νέα Ευκαρπία (στο ματς της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος) και τον τραυματισμό του Στάμου, η ΑΕΛ ενώ είχε μπροστά της το μεταγραφικό παράθυρο του Ιανουαρίου έστω και με τους περιορισμούς λόγω μη αδειοδότησης, προτίμησε να "βαφτίσει" τρίτο στόπερ τον Θανάση Παπαγεωργίου μαζί με τους σταθερούς Ηλιάδη και Γιανναράκη και όχι να ενισχυθεί στην αμυντική γραμμή που όπως φάνηκε μεταγενέστερα ήταν απαραίτητη πόσο μάλλον όταν αποχώρησε και ο Ουκρανός Μαξιμένκο.

Ίσως αυτή είναι η μία πτυχή της πλήρης αποτυχίας της ΑΕΛ να διεκδικήσει εν τέλει την άνοδο. Η ΑΕΛ αυτήν την στιγμή είναι στο -13 από τον ήδη προβιβασμένο Λεβαδειακό και στο μόλις +4 από την 3η Νίκη Βόλου που χθες πέτυχε στην Λάρισα την παρθενική της νίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου