Κυριακή 30 Αυγούστου 2020

Η ανάλυση του Άρης - ΑΕΛ 1-0!


Η ΑΕΛ γνώρισε την πρώτη της ήττα σε φιλική αναμέτρηση από τον Άρη με 1-0.

Αν κάτι μας δίδαξε η χθεσινή (30/08) φιλική αναμέτρηση των «βυσσινί» είναι ότι η ΑΕΛ για ακόμα μια χρονιά όταν πρεσαρεται δεν μπορεί να κυκλοφορήσει την μπάλα και να ξεφύγει από το «μπλόκο» του αντιπάλου. Αυτό φάνηκε και σήμερα στο πρώτο ημίχρονο όπου ο Άρης πρεσάροντας ψηλά με επιθετική τριπλέτα Γκάμα, Λόπεθ, Φετφατζίδη (από αριστερά προς δεξιά), δεν άφησε την ΑΕΛ να κυκλοφορήσει την μπάλα αναγκάζοντας την σε απομακρύνσεις στο πουθενά ή ακόμα και σε λάθη. Η άμυνα της ΑΕΛ στο πρώτο μέρος αποτελούνταν από τους Φιλιπ, Μιχαήλ, Ζίζιτς, Μπέρτο (από αριστερά προς δεξιά).

Στο δεύτερο ημίχρονο όταν ο Μίκαελ Ένινγκ άλλαξε όλα τα πρόσωπα πλην του τερματοφύλακα η ΑΕΛ κυκλοφόρησε την μπάλα, συνεργάστηκε πολύ καλά 3-4 φορές και έφτανε με αξιώσεις στην περιοχή του Κουέστα είτε με Πλατέλλα δεξιά είτε με Βινίσιους αριστερά. Πολλές φορές ανέβαιναν και τα μπακ (Γρηγορόπουλος, Μαϊδανός) αντίστοιχα.

Αν άφησε κάτι θετικό η ΑΕΛ αυτό ήταν οι πολύ καλές μακρινές μεταβιβάσεις και το γρήγορο παιχνίδι στο τρανζίσιον.

Τόρζε και Τρούγιτς στα φτερά δίνουν γρηγοράδα στην ΑΕΛ. Προσθέτουμε φυσικά Πλατέλλα και Βινίσιους.

Ο Ντουρμισάι άφησε καλά στοιχεία σαν πρώτο παιχνίδι. Μπορεί να ξεμαρκαριστεί, να κρατήσει μπάλα και να μοιράσει. 

Ο Παπάζογλου στο δεύτερο ημίχρονο και πιο συγκεκριμένα από το 60' και μετά όταν δηλαδή μπήκε ως αλλαγή δεν φάνηκε ιδιαίτερα.

Η ομάδα έδειξε σήμερα πως έχει πρόβλημα στην τελική προσπάθεια κάτι που επισήμανε και ο Μιχάλης Γρηγορίου

Ο Σπάρβ με το περιβραχιόνιο του αρχηγού από το πρώτο κιόλας ματς έδωσε εμπειρία και ποιότητα στην μεσαία γραμμή.

Γκέργκελι και Μπάγιτς δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα, με εξαίρεση την κεφαλιά του Ντάτκοβιτς στο 45' που απέκρουσε από κοντινή απόσταση ο Ούγγρος αλλά και το τετ α τετ του Μαντσίνι προς το τέλος που νικήθηκε από τον Μπάγιτς. Στο γκολ δεν θα λέγαμε ότι φέρει ευθύνη ο Σέρβος καθώς το πλασέ ήταν πολύ όμορφο στην γωνία της εστίας της ΑΕΛ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου