Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020

Νίκη με ανατροπή για την ΑΕΛ σε ματς που τα είχε όλα!

Την πρώτη της νίκη στα play out και μετά την επιστροφή στην αγωνιστική δράση πέτυχε η ΑΕΛ επικρατώντας με 3-1 του Βόλου στο AEL FC ARENA σε ένα παιχνίδι που κυριολεκτικά τα είχε όλα.

Ο αγώνας ξεκίνησε ιδανικά για τον Βόλο που κέρδισε πέναλτι μόλις στο 10'. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μάντζης που νικήθηκε από τον Κρίστινσον ενώ στο ριμπάουντ ο Ζοάο δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Ισλανδού.

Οι φιλοξενούμενοι δεν πτοήθηκαν και με ωραία συνεργασία έφτασαν στο 0-1 όταν ο Γκουαροτσένα γύρισε όμορφα στον Τσοκάνη που από κοντινή απόσταση έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του.

Όπως ήταν λογικό η ΑΕΛ πίεσε για να ισοφαρίσει ωστόσο δεν απείλησε ιδιαίτερα την εστία του Μελίσσα με εξαίρεση ένα σουτ του Τόρζε που πέρασε άουτ.

Η ΑΕΛ όντας πίσω στο σκορ έμεινε και με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Γκαζάλ με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 44', 8 λεπτά μετά την πρώτη κάρτα που αντίκρισε για μαρκάρισμα στον Γκουαροτσένα.

Το σκορ όμως και αριθμητική ανισορροπία άλλαξε όταν ο Οικονόμου σε διάστημα μόλις 2 λεπτών είδε δύο φορές την κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε. Η δεύτερη μάλιστα ήταν για χέρι μέσα στην περιοχή που έδωσε την δυνατότητα στην ΑΕΛ και πιο συγκεκριμένα στον Τόρζε να ισοφαρίσει με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΛ μπήκε καλύτερα και απείλησε με ένα ωραίο σουτ του Σετσεροβιτς που έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Μελίσσας. Η ΑΕΛ είχε περισσότερο την μπάλα στην κατοχή και προσπαθούσε να φτάσει σε ένα δεύτερο τέρμα.

Εκεί ήρθε η αποβολή του Λύραντζη επίσης με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 68' για μαρκάρισμα στον Ασούμπρε. Απο εκεί και ύστερα η ΑΕΛ όπως ήταν λογικό έπαιξε τον Βόλο στο μισό γήπεδο και κατάφερε να κάνει την ανατροπή με ένα πολύ όμορφο τέρμα του Τόρζε (το δεύτερο στο παιχνίδι) όταν με ωραίες τριπλές μέσα στην περιοχή σουταρε στην εστία του Μελίσσα για το 2-1.

Στην αμέσως επόμενη φάση ο Βόλος έφτασε κοντά στο 2-2 ωστόσο το σουτ του Ζοάο σχεδόν από το σημείο του πέναλτι εξουδετέρωσε ο Φιλίπ πάνω στην γραμμή με το πόδι.

Η ΑΕΛ έφτασε και σε τρίτο τέρμα στο 94' με τον Τζόναθαν Μπούστος που λίγα λεπτά πριν είχε περάσει σαν αλλαγή.

Σε ένα ματς που είχε πολλά γκολ, δύο πέναλτι, τρεις αποβολές και ανατροπή η ΑΕΛ κατάφερε και κέρδισε τον Βόλο, πήρε τους 3 βαθμούς φτάνοντας στους 33. Το παιχνίδι βαθμολογικά μπορεί να ήταν αδιάφορο αλλά η νίκη αυτή έχει μεγάλη σημασία κυρίως για την ψυχολογία των παικτών.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κρίστινσον, Μουζέκ (76' Φιλίπ), Μάρκοβιτς (53' Ζίζιτς), Μιχαήλ, Μπέρτος, Μιλοσάβλιεβιτς (63' Ηλιάδης), Σετσέροβιτς (76' Μπούστος), Βινίσιου, Γκαζάλ, Τόρζε, Παπάζογλου (63' Ασούμπρε)

Βόλος (Στέφανος Ξηροφώτος): Μελίσσας, Φεράρι, Οικονόμου, Διαμάντης, Λύρατζης, Μαξ, Τσοκάνης (53' Μπαλογιάννης), Ρούμπεν Ζοάο, Γκουαροτσένα, Τσαούσης (46' Δημόπουλος), Μάντζης (53' Μουνίθ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου