Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020

Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση Κούγια - Αγοραστού - Κουρδή για το Αλκαζάρ!

Η ΑΕΛ επιστρέφει στην ιστορική της έδρας με τους αρμόδιους φορείς να σηκώνουν μανίκια και να πιάνουν δουλειά με στόχο το Αλκαζάρ να είναι έτοιμο να φιλοξενήσει και πάλι τους «βυσσινί» στο πρωτάθλημα της νέας σεζόν.

Ο Περιφερειάρχης, Κώστας Αγοραστός, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας και ο Πρόεδρος της Διοίκησης του ΕΑΚ Λάρισας, Γιάννης Κουρδής, βρέθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας όπου κι ολοκληρώθηκε η συμφωνία για το στάδιο Αλκαζάρ και τα έργα που θα πραγματοποιηθούν.

Νέος χλοοτάπητας, νέα αποδυτήρια και πολλά ακόμα έργα θα πραγματοποιηθούν στην ιστορική έδρα των «βυσσινί» σε συνεργασία με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, όπου το κόστος θα αναλάβει ο γνωστός ποινικολόγος.

Σημαντικό στοιχείο που ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας στις δηλώσεις του, το θέμα στατικότητας της Θύρας 10 όπου εξήγησε πως πρόθεση είναι να χρησιμοποιηθεί όλο το γήπεδο και κακώς είχε υπάρξει η ενημέρωση πως υπάρχει πρόβλημα καθώς δεν υπάρχει κάποια μελέτη. Πάραυτα ανέφερε πως σε περίπτωση που όντως υπάρχει πρόβλημα η τηλεοπτική εικόνα θα μεταφερθεί στην Θύρα 10 και η εικόνα που θα προβάλλεται στους τηλεοπτικούς δέκτες θα είναι από τις θύρες όπου βρίσκεται το σκέπαστρο.

Πρώτος το λόγο πήρε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας αναλύοντας τα έργα που θα γίνουν στο Αλκαζάρ: «Όλα θα γίνουν σύμφωνα με τις  προδιαγραφές της UEFA. Θα γίνουν όλες οι απαραίτητες διεργασίες, σε χλοοτάπητα, αποδυτήρια, κερκίδες, νέοι πίνακες όλα σε συνεργασία με τον Γιάννη Κουρδή από το ΕΑΚΛ και τον κ. Αυγενάκη.

Όλο το έργο θα χρηματοδοτηθεί από τον Αλέξη Κούγια με ανταπόδοση τη χρήση του γηπέδου για μια χρονική διάρκεια. Από αύριο ξεκινούν οι διεργασίες χαρτογράφησης των ενεργειών και των έργων και της κοστολόγησης.

Ενώ από τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου θα αντικατασταθεί ο χλοοτάπητας, ενώ άμεσα θα ξεκινήσουν και οι εργασίες στα αποδυτήρια και στις κερκίδες όπου χρειάζεται».

Από την πλευρά του ο κ. Κουρδής πρόσθεσε: «Σε ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα καλούμαστε να κάνουμε πολλά, όμως επειδή οι προθέσεις μας είναι προς αυτή την κατεύθυνση πιστεύουμε πως θα το πετύχουμε να είμαστε έτοιμοι μέχρι την έναρξη. Ελπίζουμε να καταφέρουμε με την προσπάθεια αυτή η ΑΕΛ να γυρίσει στο σπίτι της και να σημειώσει νέες επιτυχίες και νέες στιγμές δόξας στο ενεργητικό της.

Θα ξεκινήσουμε 27 Ιουλίου τα έργα στο χλοοτάπητα γιατί γίνεται το Πανελλήνιο πρωτάθλημα νωρίτερα, όπως και οι εξετάσεις των παιδιών. Θα έχουν ξεκινήσει όμως νωρίτερα οι εσωτερικές διαμορφώσεις που δεν θα επηρεάζουν τους αγώνες».

Τέλος ο Αλέξης Κούγιας εξήγησε για την απόφασή του αυτή: «Διορθώνω ένα ολέθριο σφάλμα το οποίο κόστισε περίπου 2 εκατ. ευρώ. Τόσα έχουν δοθεί στην Γήπεδο ΑΕ ιδιοκτησίας του κ. Πηλαδάκη, βέβαια για τη χρήση ενός υπέροχου γηπέδου όπως το AEL FC ARENA που εξελίχθηκε σε έναν οικονομικό βραχνά για την ΑΕΛ. Αν είχαμε αυτά τα χρήματα μπορείτε να φανταστείτε τι ομάδα θα είχαμε φτιάξει. Δεν κοιτάω να κερδίσω χρήματα από το ποδόσφαιρο, αλλά να έχω για να τα επενδύσω στην ομάδα.

Να ευχαριστήσω δημοσίως τον κ. Αυγενάκη για την ταχύτητα αντιδράσεως του και την άμεση ανταπόκριση τόσο του κ. Περιφερειάρχου, τόσο και του κ. Κουρδή που αποφασίσαμε άμεσα να επιστρέψουμε στο ιστορικό γήπεδο που είχα γνωρίσει, καθώς το ARENA το γνώρισα το 2015.

Ο σκοπός μας είναι να κάνουμε ένα γήπεδο για πάντα  γι’αυτό το λόγο θα κάνουμε υπέροχα αποδυτήρια επιπέδου UEFA και θα γκρεμιστούν τα παλιά, ενώ θα μεγαλώσουν και οι χώροι. Παραγγείλαμε βυσσινί πλακάκια που όπως γνωρίζετε είναι αρκετά δύσκολο να βρεθούν

Να τονίσω σ’αυτό το σημείο πως η απέναντι Θύρα 10 δεν έχει πρόβλημα στατικότητας κι έχει δημιουργηθεί μία πλάνη, καθώς το γήπεδο έχει κατασκευαστεί το 1969. Υπήρξε ένα πρόβλημα μόνο στην εξέδρα των επισήμων και στα πέταλα που ελέγχθηκαν το 2004, ενώ θεωρήθηκαν πως δεν έχουν πρόβλημα λόγω του στεγάστρου. Ποτέ όμως δεν ελέγχθηκε η απέναντι θύρα. Από αύριο θα γίνει αυτοψία. Πιστεύω πως δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα, καθώς εμείς θέλουμε να κάνουμε χρήση όλου του γηπέδου και να το γεμίσουμε. Παράλληλα θα πιάσουν τόπο και τα 35.000 ευρώ που έβαλα σε καθίσματα από την προηγούμενη διοίκηση που τοποθετήθηκαν όμως τελικά σε χώρο που όπως μας είπαν στην πορεία είχε στατικά προβλήματα.

Παράλληλα, θα αλλάξουμε τη θέση των δημοσιογραφικών. Έτσι ώστε η τηλεοπτική εικόνα να μην  είναι η απέναντι κερκίδα σε περίπτωση που δεν χρησιμοποιηθεί, αλλά η σκεπαστή κερκίδα.

Εμείς κάνουμε κάτι μόνιμο. Όμως όταν στη Λάρισα υπάρχει αυτό το κόσμημα, το AEL FC ARENA  που έγινε σε δημόσια γη θέλω να περιέλθει στην ιδιοκτησία της ΑΕΛ αν καταφέρω να το πετύχω ή στο Δήμο. Αυτή είναι η ευχή μου, να έχουμε δύο υπέροχα στάδια καθώς το ποδόσφαιρο είναι πολιτισμός και παρά τις νοοτροπίες κάποιων με τις παράγκες που το έχουν καταντήσει έτσι όπως είναι σήμερα, εμείς θέλουμε να ανεβάσουμε επίπεδο.

Να δώσω ακόμα μία είδηση τέλος πως σε συνεργασία με τον κ. Περιφερειάρχη η ΑΕΛ θα προσφέρει μερικές χιλιάδες μάσκες για να χρησιμοποιηθούν από τους φοιτητές της ιατρικής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου