Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021

Πρώτη εντός έδρας νίκη για την ΑΕΛ στον «τελικό» με τον Παναιτωλικό!

Την πρώτη της εντός έδρας νίκη και την δεύτερη συνολικά στο πρωτάθλημα πανηγύρισε η ΑΕΛ στο Στάδιο Αλκαζάρ όπου επικράτησε με 1-0 του Παναιτωλικού για την 24η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League Interwetten.

Η ΑΕΛ που έπαιζε μόνο για ένα αποτέλεσμα, την νίκη μπήκε πολύ πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, έκλεισε πολύ καλά τους χώρους και πίεζε τον Παναιτωλικό στο δικό του μισό.

Το γκολ για την θεσσαλική ομάδα ήρθε στο 37' με τον πρώτο σκόρερ της ομάδας τον Δημήτρη Πινακά που έπιασε ένα ωραίο σουτ εκτός περιοχής αιφνιδιάζοντας τον Μελίσσα για το 1-0. Προηγουμένως είχε ακυρωθεί ορθός γκολ του Ντουρμισάι που ήταν σε θέση οφσάιντ.

Η ΑΕΛ μπήκε στα αποδυτήρια με το σκορ που δικαιούταν βάση της εικόνα της και στο δεύτερο ημίχρονο η νοοτροπία της ήταν περισσότερο αμυντική παρά επιθετική χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι άφησε τον Παναιτωλικό να δημιουργήσει απειλές στην εστία του Νάγκι.

Η μόνη φάση της ομάδας του Τραϊανού Δέλλα ήταν από τον Καρέλη και αυτό ένα σουτ εκτός περιοχής που δεν ανησύχησε τον Ούγγρο γκολκίπερ της ΑΕΛ.

Όλες οι υπόλοιπες ευκαιρίες τελικώς ήταν μη γενόμενες και αυτό γιατί οι παίκτες του Παναιτωλικού ήταν εκτεθειμένοι.

Η ΑΕΛ στο φινάλε του αγώνα πανηγύρισε τρεις πολύτιμους βαθμούς που ναι μεν την κρατάν ουραγό στην βαθμολογία αλλά ταυτόχρονα την κρατάνε και ζωντανή στην μάχη της παραμονής καθώς σε αντίθετη περίπτωση όλα θα είχαν σχεδόν τελειώσει.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Νάγκι, Μαξιμένκο, Μπέρτος, Γιακιμόφσκι, Ακούνια (87′ Στίφλερ), Νικολιάς (85′ Τρούγιτς), Ζίζιτς, Κολομπίνο, Μπεν Χατίρα (67′ Μιλοσάβλιεβιτς), Ντουρμισάι, Πινακάς.

Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας): Μελίσσας, Περέιρα (87′ Βέργος), Μεδίνα (80′ Τσιγγάτας), Τσότσαλιτς, Βάντερσον (80’Ντουάρτε), Εντιγκά, Ταχάρ (67′ Μάζουρεκ), Γκόμες (67′ Μεντόζα), Ντίας, Αριγίμπι, Καρέλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου