Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021

Κράτησε στον πάτο της βαθμολογίας την ΑΕΛ η Λαμία που ξέφυγε

Ήττα με 2-1 γνώρισε η ΑΕΛ στην Λαμία από την τοπική ομάδα στο εξ' αναβολής παιχνίδι της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League 1.

Σε ένα παιχνίδι σκληρό που σε καμία περίπτωση δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, καθώς αμφότερες οι ομάδες δίνουν μάχη για την παραμονή στην κατηγορία και όπως ήταν λογικό στο παιχνίδι κυριάρχησαν οι μονομαχίες, το πάθος και η ένταση.

Ο αγώνας όπως φάνηκε κρίθηκε στις στατικές φάσεις εκεί όπου η ΑΕΛ σε δύο περιπτώσεις αδράνησε, χάθηκαν τα μαρκαρίσματα και οι ποδοσφαιριστές της Λαμίας πέτυχαν τα γκολ που οδήγησαν την ομάδα της Φθιώτιδας σε μια πολύ σημαντική νίκη.

Το 1-0 ήρθε από τον Αντέτζο στο 34' όταν με κοντινή απόσταση ο στόπερ της Λαμίας απλά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα του Νάγκι καθώς ο Ούγγρος γκολκίπερ ήταν ήδη εξουδετερομένος από την απόκρουση προηγουμένως σε εξ' επαφής σουτ του Τζανετόπουλου.

Η ΑΕΛ στην τελευταία φάση του ημιχρόνου ισοφάρισε με ένα πολύ όμορφο γκολ του Γιακιμόφσκι με απευθείας εκτέλεση κόρνερ. Η μπάλα βρήκε στο κάθετο δοκάρι και στην συνέχεια στο σώμα του Επασί για να καταλήξει στα δίχτυα των γηπεδούχων.

Στο δεύτερο ημίχρονο είδαμε το ίδιο στυλ παιχνιδιού. Οι δύο ομάδες περισσότερο ήθελαν να διαφυλάξουν την εστία τους και στην συνέχεια να φτάσουν σε κάποιο τέρμα.

Τον τελευταίο λόγο του αγώνα τον είχε ένας πρώην ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ, ο Μίλος Ντέλετιτς που από εκτέλεση φάουλ επωφελήθηκε και πλάσαρε τον Νάγκι για το 2-1 στο 87'. Μάλιστα ο Σέρβος την ώρα του πανηγυρισμού του φάνηκε πως κάτι είπε σε κάποιον από την εξέδρα, πιθανόν στον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΑΕΛ τον Αλέξη Κούγια.

Στην τελευταία φάση του αγώνα υπήρξε μια ένταση μπροστά στον πάγκο της ΑΕΛ με ένα κουβάρι παικτών ωστόσο με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων η κατάσταση εξομαλύνθηκε.

Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Γκορτσίλα, που ίσως έκανε ρεκόρ καταλογισμών φάουλ, βρίσκει την Λαμία σαφώς πιο άνετη ενόψει των play out και την ΑΕΛ σε πολύ δύσκολη θέση όντας ουραγός στο -3 από τον προτελευταίο ΟΦΗ.

Οι συνθέσεις:

Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Επασί, Σκόνδρας, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Μαρτίνες, Ντέλετιτς (90' Τζέιμς), Τζανδάρης, Μπεχαράνο (90' Βασιλακάκης), Ρόμανιτς (76' Πίτι), Αραμπούλι, Καραμάνος. 

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Νάγκι, Ηλιάδης, Μαξιμένκο, Ζίζιτς, Γκράουρ, Πινακάς (73' Μουκάντζο), Στίφλερ, Κολομπίνο, Γιακιμόβσκι, Ντουρμισάι (85' Νούνιτς), Ακούνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου