Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022

«Τους ξέρουμε, τους μάθαμε, εμείς τι κάνουμε;»

Γράφει το ΑΕΛ Crimson News

Καλό μεσημέρι σε όλη την Λάρισα, σε όλους τους οπαδούς της αγαπημένης μας ομάδας που χθες δεν τα κατάφερε κόντρα στον ΠΑΟΚ Β' και έχασε σημαντικό έδαφος στην μαχη που δίνει για την άνοδο.

Η χθεσινή «λευκή» ισοπαλία στο Αλκαζάρ συνοδεύτηκε από μια μεστή εμφάνιση από τους ποδοσφαιριστές των «βυσσινί» που η αλήθεια είναι πως το τελευταίο διάστημα δεν μας είχε συνηθίσει. Ήταν εμφανής η βελτίωση με την έλευση του Παναγιώτη Γκουτσίδη ειδικότερα μετά το 4-0 κόντρα στην Ξάνθη που έδωσε και ψυχολογία.

Το Σαββατιάτικο παιχνίδι απέναντι στους «άτακτους» ποδοσφαιριστές της δεύτερης ομάδας του ΠΑΟΚ, μπορεί να χαρακτηριστεί και πισωγύρισμα που ίσως αποδειχθεί μοιραίο πόσο μάλλον αν η Βέροια επικρατήσει του Θεσπρωτού.

Το συγκρότημα του Παναγιώτη Γκουτσίδη όπως δήλωσε και ο Έλληνας τεχνικός μετά την λήξη της αναμέτρησης, ήταν αποδιοργανωμένο, υπήρχε αναστάτωση, νευρικότητα και λάθος επιλογές που στάθηκαν εμπόδιο στην όποια προσπάθεια ανάπτυξης της ομάδας. Ο πρώτος σκόρερ Μάριος Όγκμποε ήταν «άφαντος» και αυτό είναι δείγμα της έλλειψης καθαρού μυαλού που υπήρχε στην θεσσαλική ομάδα.

Θα ήταν άτοπο να σταθούμε στην αγωνιστική εικόνα και στον τρόπο προσέγγισης του αγώνα από τον Πάμπλο Γκαρσία και τους ποδοσφαιριστές του. Ξέραμε τον ρόλο και το παιχνίδι που θα «παίξουν» οι ομάδες Β' που συμμετέχουν και δεν διεκδικούν απολύτως τίποτα από το πρωτάθλημα. Το θέμα είναι εσύ σαν ομάδα να μην αφήσεις αυτόν τον στόχο που έχουν θέσει αυτές οι ομάδες, να τον πετύχουν. Αν εσύ σαν ομάδα, είχες ένα σύνολο που δεν κοιτάει τίποτα και κανέναν και φιγουράρει ψηλά με μοναδικό στόχο της άνοδο, τότε δεν επέτρεπες σε κανέναν ΠΑΟΚ Β' να σου χαλάσει αυτό που έχεις χτίσει. Δεν θα επέτρεπες σε κανέναν Ταλιχμανίδη να καθυστερεί στο «ελεύθερο» λες και θα κερδίσει κάτι. Δεν θα επέτρεπες σε κανέναν Τσιάρα να σου στερήσει βαθμούς.

Αυτό πρέπει να καταλάβει και η ίδια η ΠΑΕ που με ανακοίνωση της διαμαρτυρήθηκε για μια φάση που δεν δόθηκε πέναλτι στον Ακούνια, αλλά και ο ίδιος ο μεγαλομέτοχος που με προσωπική του δήλωση εξαπέλυσε επίθεση λες και η ΑΕΛ χθες τα έκανε όλα σωστά και τελικώς έφταιξε κάτι άλλο.

Τα πανηγύρια του Πάμπλο Γκαρσία με την λήξη της αναμέτρησης είναι χαρακτηριστικό ότι πέτυχε αυτό που ήθελε. Να «κόψει» βαθμούς από την ΑΕΛ αλλά τι; Σε αυτό πρέπει να σταθούμε ή στο ότι η ίδια η ομάδα δεν κατάφερε να κυριαρχήσει στον αγωνιστικό χώρο; Εσύ είσαι η ομάδα που διεκδικεί την άνοδο και ήθελες οπωσδήποτε νίκη. Πέρασες κάτι τέτοιο στο γήπεδο; Σαφώς και όχι!

Άρα λοιπόν, το πρόβλημα στο οποίο πρέπει να αναζητηθούν λύσεις είναι άλλο και όχι αν ο ΠΑΟΚ Β' είναι ΠΑΟΚ Β(εροια).

Το ξέραμε, τους ξέρουμε, τους μάθαμε. Εμείς τι κάνουμε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου