Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2022

«Έφυγε» ο πρώην προπονητής της ΑΕΛ, Ανδρέας Μιχαλόπουλος

Σε ηλικία 74 ετών έφυγε σήμερα από τη ζωή ο Πατρινός παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και προπονητής, μεταξύ άλλων και της ΑΕΛ, Ανδρέας Μιχαλόπουλος, σκορπώντας θλίψη στην ποδοσφαιρική οικογένεια.

Ο Μιχαλόπουλος ήταν μέλος της «χρυσής» πεντάδας της Παναχαϊκής, η οποία την δεκαετία του 1970 έβγαλε την ομάδα στην Ευρώπη.

Στον πάγκο της ΑΕΛ κάθισε κατά την μεγαλύτερη περίοδο της σεζόν 1995-96, επί προεδρίας Παπανικολάου, κατά την οποία οι “βυσσινί” γνώρισαν τον υποβιβασμό στη Β’ Εθνική μετά από 18 χρόνια λαμπρής παρουσίας στα μεγάλα σαλόνια.

Ωστόσο, παρότι δεν κατάφερε να διορθώσει όλα τα σφάλματα διοίκησης και προκατόχων του, ώστε να αποφύγει η ομάδα το μοιραίο, υπήρξε αρκετά αγαπητός στη Λάρισα λόγω της κοινωνικότητας και του χαμόγελου που πάντα συνόδευε την συμπεριφορά του.

Το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και για αυτό νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Αγ. Ανδρέας», ωστόσο δεν άντεξε…

Ο Ανδρέας Μιχαλόπουλος ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τον Πανιώνιο Πατρών και το 1966 πήγε στην Παναχαϊκή στην οποία αγωνίστηκε μέχρι και το 1979. Συνέδεσε το όνομα του με τη μεγάλη ομάδα της Παναχαϊκής που αγωνίστηκε στην Ευρώπη και στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, ενώ δύο σοβαροί τραυματισμοί που υπέστη επισκίασαν την ποδοσφαιρική του σταδιοδρομία στη συνέχεια. Ακολούθως τη σεζόν 1979-80 αγωνίστηκε με τον ΑΠΣ Πάτραι και τις χρονιές 1980-81 και 1981-82 με την Αχαϊκή, την οποία οδήγησε μάλιστα ως παίκτης προπονητής στην Β΄ Εθνική το 1981.

Αγωνίστηκε μία φορά με την Εθνική Ελλάδας το 1973. Έχει αγωνιστεί στην Εθνική Ενόπλων με την όποια κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο Ενόπλων το 1969 και την 3η θέση το 1972. Υπήρξε επίσης μέλος της Εθνικής Ελπίδων, η οποία το 1971 κατέκτησε το 4ο Βαλκανικό Κύπελλο.

Επίσης είχε κάνει σπουδαία καριέρα και ως προπονητής καθώς έχει καθίσει στον πάγκο πολλών ομάδων, ανάμεσα τους η Παναχαΐκή, η Θύελλα Πατρών, η Ξάνθη, η ΑΕΛ, ο Λεβαδειακός, ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο Απόλλων Αθηνών, η Εθνική Ελπίδων και ο Πανιώνιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου