Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022

«Να αποκτήσει σταθερότητα η καλύτερη.. άμυνα του πρωταθλήματος»!

Η ΑΕΛ με την χθεσινή της νίκη στην Αριδαία κόντρα στον Αλμωπό με σκορ 0-1, ψαλίδισε και άλλο την διαφορά από την κορυφή και την πρωτοπόρο Ξάνθη που ωστόσο έχει ένα ματς λιγότερο.
Σε ένα πρωτάθλημα «περίεργο» από πολλές απόψεις και ειδικά το τελευταίο διάστημα λόγω covid-19 και των πολλών αναβολών η ΑΕΛ φαίνεται πως σιγά σιγά βρίσκει τα πατήματα της στην προσπάθεια που κάνει να κερδίσει το χαμένο έδαφος της κακής αρχής.

Ο Παναγιώτης Γκουτσίδης χθες πανηγύρισε την δεύτερη νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια στον πάγκο των «βυσσινί» με την ΑΕΛ να παρουσιάζεται καλύτερη του ταλαιπωρημένου από κορονοϊό Αλμωπού και αυτό συνδυάστηκε με νίκη και τρεις βαθμούς.

Σημαντικό ρόλο στην βελτίωση της ομάδας παίζει και η αμυντική της λειτουργία με την ΑΕΛ ύστερα από εννέα παιχνίδια να έχει την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος μαζί με τον ΠΟΤ Ηρακλή έχοντας δεχθεί μολις 4 γκολ. Η διαφορά βέβαια είναι ότι η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει σκοράρει μόλις 4 φορές ενώ η ΑΕΛ έχει πετύχει 14 τέρματα, αριθμός που την βάζει ψηλά στην λίστα και της καλύτερης επίθεσης.

Είναι σαφές ότι ο στόχος των «βυσσινί» είναι η άμεση επάνοδος στην Super League 1, δεν γινόταν άλλωστε να τεθεί διαφορετικός στόχος όταν μιλάμε για το μέγεθος της ΑΕΛ.

Η νίκη με 4-0 απέναντι στην Ξάνθη λίγα εικοσιτετράωρα πριν μας αποχαιρετήσει το 2021, πρέπει να είναι το έναυσμα για την αντεπίθεση της ΑΕΛ που πλέον η «ανάσα» της αρχίζει και ενοχλεί την κορυφή.

Το πρώτο παιχνίδι του 22' στέφθηκε με επιτυχία αν αναλογιστεί κανείς ότι κυρίως στο πρώτο ημίχρονο το σκορ θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερο.

Πλέον, το μόνο που χρειάζεται είναι όλο αυτό να έχει συνέχεια και φυσικά η ομάδα να φανεί αντάξια στα ματς - κλειδιά για την άνοδο.

Μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και ένας ολόκληρος δεύτερος γύρος με παιχνίδια όπως η Βέροια, η ΑΣΑ και η Ξάνθη να είναι όλα εκτός έδρας.

Τα δεδομένα φαίνεται να αλλάζουν, όλα κρέμονται σε μια κλωστή. Τίποτα δεν έχει κριθεί, κανένας εφησυχασμός δεν θα πρέπει να υπάρξει. Άλλωστε η ΑΕΛ ακόμα κυνηγάει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου