Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

ΑΕΛ: Εποικοδομητικό τριήμερο Ταυλαρίδη στην Σλοβενία

Ένα άκρως εποικοδομητικό τριήμερο είχε ο Στάθης Ταυλαρίδης, που ταξίδεψε για σειρά επαφών στην Σλοβενία, μια ποδοσφαιρική αγορά που προφανώς και ενδιαφέρει τους «βυσσινί».

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Λιουμπλιάνα αλλά και άλλες πόλεις που επισκέφθηκε, ο αθλητικός διευθυντής της ΠΑΕ ΑΕΛ, παρακολούθησε τέσσερα επίσημα παιχνίδια, εκ των οποίων δύο Α’ Εθνικής, ένα Β’, καθώς και το ντέρμπι του πρωταθλήματος Κ17 μεταξύ της Ολύμπια Λιουμπλιάνας και της Μάριμπορ.

Σημαντικότερες όλων όμως, ήταν οι συναντήσεις που είχε με σπουδαία πρόσωπα του ποδοσφαίρου της Σλοβενίας, μεταξύ των οποίων ο προσωπικός του φίλος και πρώην συμπαίκτης επί τέσσερα χρόνια στη γαλλική Λιλ, Μιλένκο Ατσίμοβιτς.

«Είχαμε 15 χρόνια να βρεθούμε από κοντά» μας είπε ο ίδιος ο Στάθης Ταυλαρίδης, ο οποίος δεν θέλησε ν΄ ανοίξει περαιτέρω τα χαρτιά του, προστατεύοντας τους ακριβείς στόχους της ΑΕΛ απ’ αυτό το ταξίδι.

Ωστόσο, το γεγονός ότι ο Ατσίμοβιτς είναι προπονητής της Εθνικής U21 της Σλοβενίας, αλλά και ο Μίσο Μπρέτσκο, τον οποίο επίσης συνάντησε, προπονητής της U17, μαρτυρά ότι επιδίωξη των «βυσσινί» είναι η δημιουργία δικτύου εντοπισμού νεαρών και εξελίξιμων ποδοσφαιριστών.

Εξάλλου, στις ηλικίες από 15 έως 18 χρονών οι Σλοβένοι θεωρούν πως βρίσκεται η αφρόκρεμα του ποδοσφαίρου τους, την οποία διοχετεύουν κατά κανόνα στην Ιταλία και δευτερευόντως στην Γερμανία.

Συνάντηση του Στάθη Ταυλαρίδη υπήρξε επίσης με τον Executive Assistant Director της NK Domzale, η οποία θεωρείται ως η καλύτερη ποδοσφαιρικής Ακαδημία της χώρας, με δύο προπονητικά κέντρα και διαθέτοντας για την λειτουργία της έναν προϋπολογισμό της τάξης του ενός εκατομμυρίου ευρώ, όταν ο προϋπολογισμός της πρώτης ομάδας δεν ξεπερνάει τα τρία εκατομμύρια.

Τέλος, το στέλεχος της ΠΑΕ ΑΕΛ είχε συνάντηση και με τον τεχνικό διευθυντή των Εθνικών Ομάδων της Σλοβενίας, Μίραν Παβλίν, άνθρωπο με μεγάλη επιρροή στο σλοβένικο ποδόσφαιρο, με τον οποίο παρακολουθούν μαζί το MIP3, γεγονός που τους επέτρεψε να συζητήσουν ευρύτερα το ενδεχόμενο συνεργασίας σε πολλά και διαφορετικά επίπεδα, πάντα για λογαριασμό των «βυσσινί».

Επιστρέφοντας στην Λάρισα, ο Στάθης Ταυλαρίδης επισκέφθηκε το προπονητήριο των Δένδρων, ενώ παρέστη και στις δοκιμαστικές προπονήσεις που πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στο γήπεδο της Ν.Πολιτείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου