Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2022

ΑΕΛ: Η ανασκόπηση του 2022!

Γράφει το ΑΕΛ Crimson News 

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, αποχαιρετάμε την χρονιά που φεύγει με μια ανασκόπηση όσον αφορά την αγαπημένη μας ΑΕΛ.

Το 2022 χωρίς καμία αμφιβολία χαρακτηρίζεται ως η χρονιά της αλλαγής για την ομάδα μας και δεν αναφερόμαστε μόνο σε διοικητικό επίπεδο. Με την αλλαγή ιδιοκτησίας (που όπως είπαμε σε προηγούμενο άρθρο είναι η κορυφαία στιγμή του 2022) άλλαξαν και πολλά πράγματα οργανωτικά στην ΑΕΛ όμως ας βάλουμε τα πράγματα σε μια χρονική σειρά. 

Ο πρώτος αγώνας της χρονιάς:

Το πρώτο παιχνίδι για το 2022 η ΑΕΛ το έδωσε στην Αριδαία κόντρα στον Αλμωπό (0-1) στις 12 Ιανουαρίου και αυτό γιατί λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού η Super League 2 είχε αποφασίσει την αναβολή σχεδόν όλων των αναμετρήσεων της αγωνιστικής συνεπώς και του αγώνα Θεσπρωτός - ΑΕΛ.

Ο καθοριστικός αγώνας:

Οι "βυσσινί" που ήταν μονίμως στο κυνήγι της Βέροιας είχαν την ευκαιρία να την πιάσουν στην κορυφή όμως το 1-1 στην πρωτεύουσα της Ημαθίας φάνηκε καθοριστικό κυρίως στην ψυχολογία της ΑΕΛ ενόψει της απαιτητικής συνέχειας.

Το άδοξο τέλος στην Ξάνθη:

Οι προσπάθειες μιας ολόκληρης χρονιάς επισκιάστηκαν στην Ξάνθη όταν η ΑΕΛ έχασε με 2-0 και αποδέχτηκε το γεγονός πως η άμεση επάνοδος δεν θα έρθει. Στην Ξάνθη μπήκε μαζί με την αγωνιστική και η οικονομική ταφόπλακα. 

Το τέλος της σεζόν 2021-22:

Το πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε την Πρωτομαγιά του 22 (ημέρα επετείου για την ΑΕΛ) με το 3-0 άνευ αγώνα κόντρα στα Τρίκαλα που δεν ταξίδεψαν ποτέ στη Λάρισα. Μια σεζόν ολοκληρώθηκε αποτυχημένα καθώς ο στόχος δεν επιτεύχθηκε και η οικονομική κατρακύλα είχε ήδη ξεκινήσει. 

Οι πρώτες υποψίες:

Ο τότε μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας έκανε γνωστό σε συνέντευξη τύπου πως είναι πρόθυμος να παραχωρήσει τις μετοχές στον επόμενο μοιάζοντας πιο πειστικός από ποτέ καθώς είχε αναγνωρίσει πως δεν υπάρχει η δυνατότητα να συνεχίσει στην ΑΕΛ μετά την αποτυχία. Μάλιστα οι δηλώσεις ακόμα και για εκκαθάριση της ΠΑΕ και επιστροφή στην Γ' Εθνική δεν ξεχνιούνται. 

Το ενδιαφέρον:

Και ξαφνικά εκεί που όλα έδειχναν πως δεν υπάρχει κάποιος ενδιαφερόμενος ακούγεται το όνομα Αχιλλέας Νταβέλης, γνωστός στη Λάρισα για τις επιχειρηματικές του δράσεις. 

Η κοινή συνέντευξη τύπου και η οριστική αλλαγή:

Μετά από μέρες έντονων διαπραγματεύσεων Αλέξης Κούγιας και Αχιλλέας Νταβέλης φτάνουν σε συμφωνία και δίνουν κοινή συνέντευξη τύπου στο Επιμελητήριο Λάρισας θέλοντας να επισημοποιήσουν πως η ΑΕΛ αλλάζει σελίδα. Ακολουθούν πανηγυρισμοί στο κέντρο της Λάρισας και συγχαρητήρια στον Αχιλλέα Νταβέλη για την απόφαση του.

Ωστόσο δεν ήταν όλα τόσο απλά. Η επίσημη αλλαγή σελίδας ήρθε τα μεσάνυχτα της 7ης Ιουλίου 2022 όταν ο Αχιλλέας Νταβέλης ανέβηκε στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΛ και με δήλωση του ανέφερε χαρακτηριστικά πως η ΑΕΛ με κάθε επισημότητα επιστρέφει σε Λαρισινά χέρια. Ήταν το βράδυ που σημάδεψε το 2022 χωρίς καμία αμφιβολία. 

Εκδηλώσεις και δράσεις:

Από το βράδυ εκείνο και μετέπειτα ακολούθησε σκληρή δουλειά αλλά και εκδηλώσεις για την ανάδειξη της νέας ΑΕΛ όπως αυτή στο Divani Palace όπου έγινε η παρουσίαση όλων των νέων προσώπων σε τεχνική ηγεσία και διοίκηση αλλά και το νέο οργανωτικό πρόγραμμα της ΠΑΕ ΑΕΛ. Αποκορύφωμα η πρώτη προπόνηση της ομάδας στο Στάδιο Αλκαζάρ παρουσία περίπου 4.000 χιλιάδων "βυσσινί" οπαδών. 

Όταν αναφερόμαστε φυσικά σε δράσεις μιλάμε βεβαίως και για το πρόγραμμα "Fair Play σε όλα τα επίπεδα ζωής" που εκπονεί εδώ και δύο μήνες η ΠΑΕ ΑΕΛ με επίσκεψη σε σχολεία του νομού, όπως επίσης και για την απόφαση που πάρθηκε πριν από περίπου ένα μήνα για δωρεάν είσοδο σε όλα τα παιδιά Α' και Β' Γυμνασίου του νομού. 

Αντίο ban:

Από τα πιο σημαντικά πράγματα που έχει καταφέρει αυτή η διοίκηση έως τώρα είναι η εξάλειψη του ban που είχε επιβληθεί στην ΠΑΕ ΑΕΛ από την προηγούμενη ιδιοκτησία. Ο Αχιλλέας Νταβέλης και οι συνεργάτες του κατάφεραν να αποπληρώσουν το ποσό των 600.000€ για να μπορέσει η ΑΕΛ να κάνει μεταγραφές έστω και με ηλικιακούς περιορισμούς έως ότου καταφέρει να αδειοδοτηθεί τον ερχόμενο Μάρτιο.

Πρώτο φιλικό παιχνίδι της νέας ΑΕΛ:

Το πρώτο παιχνίδι που σηματοδότησε την νέα αρχή της ΑΕΛ ήταν το φιλικό κόντρα στον Αιολικό στο Καρπενήσι όπου η ΑΕΛ επικράτησε με σκορ 1-0. Ακολούθησαν σειρά φιλικών αναμετρήσεων σε Καρπενήσι, Λάρισα και Βόλο.

Η επίσημη αγωνιστική αρχή και το τέλος στο Κύπελλο Ελλάδος:

Η επίσημη αγωνιστική αρχή έγινε στις 2 Οκτωβρίου όταν η ΑΕΛ για το Κύπελλο Ελλάδας αντιμετώπισε στην Ναύπακτο τον Ναυπακτιακό Αστέρα και προκρίθηκε με σκορ 1-2 στην επόμενη φάση όπου και αποκλείστηκε στο Αλκαζάρ από τον Λεβαδειακό με το ίδιο σκορ.

Η ανασυγκρότηση των ομάδων Νέων:

Πριν καν ξεκινήσει ακόμα το πρωτάθλημα η ΑΕΛ με την έλευση του Θοδωρή Ελευθεριάδη ως τεχνικού διευθυντή των ομάδων Νέων ανακοίνωσε 47 (!!!) νεαρούς ποδοσφαιριστές από ομάδες της ευρύτερης περιοχής που θα στελεχώσουν τις Κ19, Κ17 και Κ15.

Η έναρξη της σεζόν 2022-23:

Στην πρεμιέρα της νέας σεζόν στο πρωτάθλημα της Super League 2 ήρθαν έτσι τα πράγματα όπου η ΑΕΛ φιλοξένησε στο Αλκαζάρ τον Ηρακλή Λάρισας τον οποίο και κέρδισε με 3-0.

Η ΑΕΛ στην "Ευρώπη":

Τάσος Βενέτης και Στάθης Ταυλαρίδης φυσικά με την συνδρομή της διοίκησης εκπροσώπησαν την ΑΕΛ στο Trasnferroom στο Βερολίνο. Ήταν η πρώτη διεθνής παρουσία της ΠΑΕ ΑΕΛ μετά από αρκετά χρόνια και το όνομα της "βασίλισσας" ήταν ανάμεσα σε αυτά των "μεγάλων" της Super League 1 και φυσικά το μοναδικό της Super League 2.

Το τελευταίο παιχνίδι του 2022:

Ξεκινήσαμε με το πρώτο παιχνίδι του 2022 και θα ολοκληρώσουμε με το τελευταίο όπου η ΑΕΛ στις Σέρρες στις 22/12 γνώρισε την ήττα από τον Πανσερραϊκό (2-1) και μια διαιτητική "σφαγή" που θα μνημονεύεται για αρκετό καιρό. 

Τα αποτελέσματα το 2022:

Σαν στατιστικό απολογισμό η ΑΕΛ έδωσε στο σύνολο της 42 παιχνίδια σε επίπεδο πρωταθλήματος, Κυπέλλου και φιλικών όπου μετρά: 26 νίκες, 8 ισοπαλίες και 8 ήττες. 

Το πάρε - δώσε στις μεταγραφές:

Ήρθαν: Γκάμπριελ Ραμίρες, Άγγελος Γωγουβίτης, Πέτρος Καλουτσικίδης, Αχμέντ Κοσσονού, Λούκα Αντράντα, Δημήτρης Θωμαϊδης, Αλέξανδρος Νικολιάς, Φαμπρίσιο Πεντρόσο, Κώστας Πλέγας.

Έφυγαν: Ματίας Ακούνια, Λάμπρος Αγγελούλης, Απόστολος Κοτσιανούλης, Γιώργος Ζαχαράκης, Αντριάν Κολομπίνο, Ευριπίδης Γιάκος, Φαμπιάν Τσέλα, Μανώλης Μπέρτος, Παντελής Θεολόγου, Ορέστης Γρηγορόπουλος, Αμπούντ Ομάρ, Γιώργος Δάκτυλας, Γκάμπριελ Ραμίρες.


Οι προπονητές:

Το 2022 ξεκίνησε με τον Παναγιώτη Γκουτσίδη στον πάγκο της ΑΕΛ μέχρι που αποχώρησε στο τέλος της σεζόν μετά την μη επίτευξη του στόχου για να αναλάβει τα ηνία ο Σωτήρης Αντωνίου. 

Ο Αντωνίου ήταν επιλογή του Αλέξη Κούγια όμως με την αλλαγή ιδιοκτησίας δεν κατάφερε να κάτσει στον πάγκο της ούτε σε ένα παιχνίδι καθώς απομακρύνθηκε για να επιστρέψει ξανά ο Παναγιώτης Γκουτσίδης.

Ο Έλληνας κόουτς λίγο πριν την εκπνοή του έτους έφυγε για δεύτερη φορά από την ΑΕΛ με τον Γιάννη Ταουσιάνη να τον αντικαθιστά χωρίς ωστόσο ακόμα να έχει κάτσει στον πάγκο της ΑΕΛ σε αγώνα. Αυτό θα το πράξει στις 04/01 στο παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό Β'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου