Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022

Διαμαρτυρία Δ.Παπαλέξη προς ΕΡΤ: “Με ποια κριτήρια επιλέγετε τους αγώνες που μεταδίδετε”;

Εν αναμονή ενδεχόμενων επίσημων τοποθετήσεων από πλευράς ΠΑΕ ΑΕΛ για όσα εγκληματικά συνέβησαν σε βάρος του ποδοσφαίρου και της ομάδας σήμερα στις Σέρρες (και λόγω μη ζωντανής μετάδοσης δεν απόλαυσε το πανελλήνιο), αποκτά ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον η γεμάτη ερωτήματα ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας που απέστειλε προς την ΕΡΤ ο Α’ αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας κ. Δημήτρης Παπαλέξης, αναφέροντας τα εξής:

Πέμπτη 22/12/2022

Προς:

Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου

και Ασκών καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου

κο Κωνσταντίνο Ζούλα

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Σας αποστέλλω την παρούσα προκειμένου να εκφράσω την διαμαρτυρία μου καθώς και τις διαμαρτυρίες χιλιάδων συμπολιτών μου και επαγγελματιών της Λάρισας.

Δυστυχώς μετά από 7 αγωνιστικές καθώς και με δημοσιοποιημένο το τηλεοπτικό σας πρόγραμμα για την κάλυψη των αγώνων της Super League 2 έως το τέλος Ιανουαρίου δεν έχετε συμπεριλάβει κανέναν αγώνα της Α.Ε.Λ.

Σας ερωτώ λοιπόν με ποια κριτήρια επιλέγετε, ως ο μοναδικός κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της χώρας, ποιους αγώνες θα καλύψετε. Προς ενημέρωση σας, την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο καθώς και την τρέχουσα επιλέγετε επί το πλείστων την κάλυψη αγώνων που συμμετέχουν οι Β ομάδες της ΑΕΚ, ΠΑΟ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού Πειραιώς, σαφώς ομάδων με μεγάλη τηλεθέαση αλλά με μηδενικό βαθμολογικό ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο πρωτάθλημα.

Θεωρώ ότι με την επαναλαμβανόμενη κάλυψη των αγώνων των συγκεκριμένων ομάδων δεν τεκμηριώνεται η αρχή της ισοτιμίας και της ίσης μεταχείρισης των ΠΑΕ. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι το δημόσιο αγαθό που πρεσβεύει η ΕΡΤ δεν απολαμβάνεται ισομερώς από τους πολίτες των πόλεως της περιφέρειας. Για εμάς τους πολίτες της Λάρισας η ΑΕΛ έχει μεγαλύτερη σημασία από αυτό που ονομάζεται ποδοσφαιρικό θέαμα.

Ευελπιστώ στην παρέμβαση σας για την αποκατάσταση αυτής της άνισης μεταχείρισης μεταξύ των πολιτών των δύο μεγάλων αστικών κέντρων και των πολιτών των πόλεων της περιφέρειας.


Με εκτίμηση,

Παπαλέξης Δημήτριος

Α Αντιπρόεδρος Επιμελητηρίου Λάρισας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου