Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024

ΑΕΛ: "Απέδρασε" με νίκη από την Θεσσαλονίκη και τώρα.. οι δυό τους!

Μεγάλη νίκη δια πυρός και σιδήρου πέτυχε η ΑΕΛ στην Νέα Ευκαρπία κόντρα στον ΠΑΟΚ Β' όπου επικράτησε με 1-2 στο εξ αναβολής παιχνίδι για την 21η αγωνιστική του Βορείου ομίλου της Super League 2.

Σχετικά ισορροπημένο το πρώτο ημίχρονο με γρήγορο ρυθμό και την ΑΕΛ να πιέζει ψηλά. Οι καλύτερες ευκαιρίες ανήκαν δικαιωματικά στους "βυσσινί" με τον Φατάι υπό πίεση να μην μπορεί να πλασάρει ιδανικά τον Ταλιχμανίδη και τον Κοσσονού εξ επαφής να μην βρίσκει δίχτυα από γύρισμα του Καλουτσικίδη μέσα από την περιοχή.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για την ΑΕΛ με τον Κοσσονού αυτήν την φορά να σκοράρει για το 0-1 από κοντινή απόσταση στο 47', ενώ ο Βίκτορ Στίνα πέτυχε το παρθενικό του γκολ με την "βυσσινί" φανέλα 5 λεπτά αργότερα στο 52'.

Μεγάλη ευκαιρία έχασε ο Θανάσης Παπαγεωργίου για το 0-3 με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση φάουλ του έτερου Παπαγεωργίου ωστόσο ο Ταλιχμανίδης πραγματοποίησε μια εξαιρετική απόκρουση. 

Ο ΠΑΟΚ Β' μείωσε σε 1-2 με τον Τσοπούρογλου στο 62' έπειτα από λάθος του μοιραίου σε αυτήν την φάση, Στίνα, με δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ένα γκολ που έδωσε την δυνατότητα στους γηπεδούχος να ξανά μπουν στο ματς και να πιέσουν για την ισοφάριση όπως και έγινε. 

Μετά την μείωση του σκορ η ΑΕΛ και ενώ περνούσε ο χρόνος έδωσε μέτρα στον αντίπαλο με αποτέλεσμα η πίεση του ΠΑΟΚ Β' ειδικότερα στο τελευταίο δεκάλεπτο να είναι ασφυκτική. 

Το γκολ της ισοφάρισης ωστόσο δεν ήρθε για τον "δικέφαλο" με την ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη στο φινάλε του αγώνα να πανηγυρίζει μια άκρως σημαντική νίκη που δίνει το έναυσμα στην ομάδα ενόψει του αγώνα της Κυριακής (25/02 - 14:00) κόντρα στον Λεβαδειακό στο AEL FC ARENA στο ντέρμπι κορυφής. 

Για πρώτη φορά στο αρχικό σχήμα ο Φατάι που ήταν ιδιαίτερα κινητικός, ενώ ντεμπούτο με τα "βυσσινί" έκαναν οι Μορέιρα και Κόσιτς.

Πλεον η ΑΕΛ όπως προείπαμε στρέφει το βλέμμα της στον αγώνα της Κυριακής με τον Λεβαδειακό όπου εκεί φυσικά θέλει μόνο νίκη για να μειώσει την διαφορά της από την πρωτοπόρο ομάδα της Λιβαδειάς. 

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ Β' (Αλέξανδρος Αλεξιάδης): Ταλιχμανίδης, Τασιούρας, Παναγιώτου (55′ Πανίδης), Παντεκίδης, Φίλων, Κωττάς, Γιαξής, Σνάουτσνερ, Γκούμας (55′ Σπυράκος), Δαρέλας (81′ Σαποβάλοφ), Κανίς (81′ Κουαλιάτα).

ΑΕΛ (Παύλος Δερμιτζάκης): Σουλούκος, Μαϊδανός (79′ Παπαδόπουλος), Ηλιάδης, Θωμαΐδης, Καλουτσικίδης, Παπαγεωργίου Α., Παπαγεωργίου Κ. (79′ Γιανναράκης), Φατάι (86′ Κόσιτς), Μαυριάς (70′ Νίνο), Στίνα, Κοσσονού (86′ Μορέιρα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου