Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018

Έμειναν στο 0-0 ΑΕΛ και ΟΦΗ σε παιχνίδι με εντάσεις!

Σε ένα ματς που έληξε δίχως σκορ ΑΕΛ και ΟΦΗ πήραν από έναν βαθμό για την 8η αγωνιστική της Super League, τη στιγμή όμως που στις κερκίδες του AEL FC ARENA έμειναν αποτυπωμένες οι… «δύο φωνές των φιλάθλων» και η ένταση που υπήρξε με τον μεγαλομέτοχο των «βυσσινί».

Σε ένα ματς όπου η ΑΕΛ έδειξε ανώτερη κατά διαστήματα και ζήτησε και δύο πέναλτι που αρνήθηκε ο Παπαπέτρου, έμεινε στο τέλος με την γενικότερη κρίση που υπάρχει στην ομάδα το τελευταίο διάστημα και την επηρεάζει σε όλα τα επίπεδα.

Αγωνιστικά το παιχνίδι «σημαδεύτηκε» επίσης από τον κάκιστο αγωνιστικό χώρο του AEL FC ARENA που αγωνιστική με αγωνιστική μοιάζει χειρότερο, ενώ στην διάρκεια του ματς το σκληρό παιχνίδι είχε τη τιμητική του.

Από την κερκίδα είδε το ματς ο τιμωρημένος Ιταλός τεχνικός, Τζιανλούκα Φέστα, που μοιάζει να προβληματίζεται για τον παίκτη που θα βάλει τη μπάλα στα δίχτυα των αντιπάλων.

Ξανά με τρεις στόπερ

Σχήμα με τρεις στόπερ επέλεξε ο Τζιανλούκα Φέστα στο ματς κόντρα στον ΟΦΗ. Συγκεκριμένα ο Κρίστινσον θα είναι κάτω από τα δοκάρια, οι Καρανίκας, Γρομητσάρης, Μόρας, Ζίζιτς, Ακόστα στην άμυνα, στον άξονα της μεσαίας γραμμής οι Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς, στις πτέρυγες οι Πίτι, Ντέλετιτς και στην κορυφή ο Κούνιτς στο 5-4-1 του Τζιανλούκα Φέστα.

Για τον ΟΦΗ ξεκινά ο Στρέζος στο τέρμα, στην άμυνα οι Αργυρόπουλος Ποτουρίδης Μιχόγεβιτς Κοβέσης, στον άξονα της μεσαίας γραμμής οι Νάστος, Κυριακίδης. Σε πιο ελεύθερο ρόλο ο Μεγιάδο, στις πτέρυγες οι Κουτσιανικούλης, Πλατέλλας και στην κορυφή ο Βουό στο 4-2-3-1 των Κρητικών.

Αντίπαλοι στον αγωνιστικό χώρο και στην… κερκίδα

Η κατάσταση στο AEL FC ARENA ήταν περίεργη από το ξεκίνημα του αγώνα. Ενώ στον αγωνιστικό χώρο παρατάχθηκαν δύο ομάδες αντίπαλες, το ίδιο φάνηκε να γίνεται και στις κερκίδες από τους οπαδούς της ΑΕΛ.

Μερίδα οπαδών φώναξε συνθήματα δείχνοντας της αντίθεσή τους προς την διοίκηση και τον μεγαλομέτοχο με την… «αντίπαλη ομάδα» να γιουχάρει αντιδρώντας σ’αυτά τα συνθήματα. Με τον Αλέξη Κούγια να βρίσκεται στην ανατολική κερκίδα, όπου και συνέβη το σκηνικό καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου.

Από την άλλη, όσοι παρακολουθούσαν τον αγώνα, στον αγωνιστικό χώρο η ΑΕΛ απείλησε πρώτη στο 3′ όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Πίτι, τη κεφαλιά του Μόρα μπλόκαρε ο Στρέζος.

Με τους φιλοξενούμενους να απαντούν στο 9′ όταν ο Πλατέλλας σέντραρε από δεξιά, ο Κυριακίδης πήρε τη κεφαλιά που πέρασε πάνω από την εστία του Κρίστινσον. Ο Ισλανδός χρειάστηκε να επέμβει στο 12′ όταν ο Βουό έκανε τη σέντρα από αριστερά, με τον Ζίζιτς στη προσπάθειά του να διώξει να στέλνει τη μπάλα προς την εστία, αναγκάζοντας τον τερματοφύλακα να διώξει σε κόρνερν.

Ζήτησε πέναλτι η ΑΕΛ

Το παιχνίδι στη συνέχεια δεν είχε τις μεγάλες ευκαιρίες μπροστά από τις εστίες με τους «βυσσινί» όμως να διαμαρτύρονται προς τον διαιτητή ζητώντας ένα πέναλτι.

Πριν από αυτό, Η ΑΕΛ είχε δημιουργήσει υποψίες απειλής, όταν στο 20′ ο Καρανίκας έκανε τη συρτή σέντρα από δεξιά, με τον Κούνιτς να μην προλαβαίνει με προβολή να βρει τη μπάλα και να περνά παράλληλα προς τα πλάγια.

Στο 41′ ο Ντέλετιτς βρέθηκε μέσα στην περιοχή από τα αριστερά και κατάφερε να τσιμπήσει τη μπάλα μπροστά από τον Κοροβέση, που φαίνεται πως στο μαρκάρισμά του βρίσκει τον Σέρβο αντικανονικά που με αποτέλεσμα να βρεθεί κάτω στον αγωνιστικό χώρο. Ο διαιτητής όμως πήρε τη φάση πάνω του και παρά τις έντονες διαμαρτυρίες έδειξε να συνεχιστεί το ματς κανονικά. Έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια δίχως σκορ και με την ΑΕΛ να απαντά και με ανακοίνωση στο ημίχρονο της αναμέτρησης.

Δεύτερο ημίχρονο και πίεση από την ΑΕΛ

Η ΑΕΛ ήταν η ομάδα που μπήκε πιο επιθετικά στο δεύτερο ημίχρονο και μόλις στο 49′ έφτασε κοντά στο γκολ από στημένη μπάλα. Ο Πίτι εκτέλεσε φάουλ λίγα μέτρα μπροστά από το κέντρο με τον Κούνιτς να παίρνει την κεφαλιά, αλλά τη μπάλα να περνά μερικά εκατοστά δίπλα από την εστία του Στρέζου.

Στο 53′ ήταν σειρά του Πίτι να αστοχήσει με κεφαλιά. Αυτή τη φορά ο Καρανίκας έκανε τη σέντρα από δεξιά με τον Ισπανό να μην βρίσκει στόχο από πλεονεκτική θέση και τον Στρέζο να παρακολουθεί τη πορεία της μπάλας να καταλήγει άουτ.

Ξανά μοιραίος ο Κούνιτς

Την ευκαιρία του έχασε και σ’αυτό το ματς Πέταρ Κούνιτς. Ο επιθετικός των «βυσσινί» πήρε τη μπάλα μετά το γύρισμα του Πίτι, όπως δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα με εξουδετερωμένο τον Στρέζο καθώς τη μπάλα έδιωξε ο Ποτουρίδης μακριά.

Μάλιστα ο Κούνιτς ήταν και η πρώτη αλλαγή της ΑΕΛ, με τον Μπαργκάν να παίρνει τη θέση του και να κατευθύνεται στη κορυφή της επίθεσης.

Ο Στρέζος κράτησε το «μηδέν»

Στο 84′ η ΑΕΛ κέρδισε φάουλ μετά από χέρι του Παπάζογλου μόλις έξω από την περιοχή. Την εκτέλεσε ανέλαβε ο Πίτι, που κατάφερε και πέρασε τη μπάλα μέσα από το τοίχος με τον Στρέζο εντυπωσιακά να αποκρούει με υπερένταση και στη συνέχεια οι αμυντικοί να διώχνουν σε κόρνερ.

Μάλιστα μετά το κόρνερ, η μπάλα πήγε στο πρώτο δοκάρι εκεί όπου ο Βαγγέλης Μόρας βρέθηκε στον αγωνιστικό χώρο δείχνοντας πως αντίπαλός του τον πάτησε, με τον Παπαπέτρου όμως να μη συγκινείται ξανά.

Η τελευταία φάση του αγώνα πάντως ανήκες στους φιλοξενούμενους, όταν ο Πλατέλλας πήρε τη μπάλα έξω από την περιοχή, δοκίμασε και το σουτ με τη μπάλα να περνά εκατοστά πάνω από την εστία του Κρίστινσον και τις δύο ομάδες να παίρνουν από ένα βαθμό στο τελικό 0-0.

Κίτρινη κάρτα: 43′ Καρανίκας, 71 Φατιόν, 81′ Μόρας / 49′ Νάστος, 72′ Πλατέλλας

Οι συνθέσεις:

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Καρανίκας, Γρομητσάρης, Μόρας, Ζίζιτς, Ντέλετιτς, Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς, Κούνιτς (72′ Μπαργκάν), Πίτι, Ακόστα (87′ Χούμπτσεφ).

Στον πάγκο έμειναν: Παϊτέρης, Μπάλλας, Γκόλιας, Μπέρτος, Κόεφ.

ΟΦΗ (Παπαδόπουλος): Στρέζος, Αργυρόπουλος, Νάστος (61′ Παπάζογλου), Κουτσιανικούλης (72′ Ντίνας), Βουό (40′ λ.τ. Αραβίδης), Πλατέλλας, Κυριακίδης, Μιχόγιεβιτς, Μεγιάδο, Κοροβέσης, Ποτουρίδης.

Στον πάγκο έμειναν: Σωτηρίου, Κοιλιάρας, Οικονόμου, Μπολάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου