Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020

Η ανασκόπηση της σεζόν 2019-20 για την ΑΕΛ!

Ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα της Super League 1 για την σεζόν 2019-20 με καθυστέρηση και με αρκετά προβλήματα λόγω της πανδημίας του Κορωνοϊού που έπληξε την παγκόσμια κοινότητα.

Η ΑΕΛ μετά και την διαδικασία των play out (σύνολο 33 αγωνιστικές) ολοκληρώνει την σεζόν στην 9η θέση με συγκομιδή 36 βαθμών, δηλαδή 2 παραπάνω από την περσινή χρονιά που «μάζεψε» 34 σε 30 αγώνες πρωταθλήματος τερματίζοντας στην θέση νούμερο 10.

Η ΑΕΛ ξεκίνησε ιδανικά την σεζόν και έφτασε στο σημείο να διεκδικεί μια θέση στην 3αδα της βαθμολογίας. Όσο καλός ήταν ο πρώτος γύρος, τόσο κακός ήταν ο δεύτερος με τους «βυσσινί» πανηγυρίζουν μόλις 2 φορές την νίκη.

Πρώτος γύρος:
Η ΑΕΛ στον πρώτο γύρο κατάφερε και συγκέντρωσε 19 βαθμούς κερδίζοντας 3 παιχνίδια στην Λάρισα (Ξάνθη 3-0, ΟΦΗ 3-2 και Βόλο 2-1) και παίρνοντας δύο σπουδαία δίπλα σε Βικελίδης (Άρη 2-3) και ΟΑΚΑ (Παναθηναϊκό 1-2).

4 παιχνίδια ήρθαν ισόπαλα (Ατρόμητος 1-1, Παναιτωλικός 2-2 και Αστέρας Τρίπολης 1-1) όσον αφορά τα εκτός έδρας παιχνίδια ενώ 1 παιχνίδι έληξε ισόπαλο στην Λάρισα αυτό κόντρα στην ΑΕΚ (0-0).

4 ήταν και τα παιχνίδια στα οποία η ΑΕΛ δεν πήρε ούτε βαθμό (Ολυμπιακός 0-1, Λαμία 0-3) για τα εντός (Πανιώνιο 1-0 και ΠΑΟΚ 1-0) για τα εκτός)

Δεύτερος γύρος:
Ο δεύτερος γύρος για την ΑΕΛ ήταν καταστροφικός, δύο νίκες σε 13 παιχνίδια δείχνουν την «κοιλιά» που έκανε η ομάδα της ΑΕΛ στο δεύτερο μισό της σεζόν με την έλευση του 2020.

Η ΑΕΛ κέρδισε όπως προείπαμε δύο φορές (Πανιώνιο 2-0 και Αστέρα Τρίπολης 3-0).

Πέντε παιχνίδια έληξαν ισόπαλα (Άρη 0-0, Παναιτωλικό 2-2) στην Λάρισα και (ΟΦΗ 0-0, Λαμία 0-0, Βόλο 0-0) εκτός έδρας.

Έξι φορές ηττήθηκε στον δεύτερο γύρο (Ατρόμητος 1-2,  Παναθηναϊκό 0-2 και ΠΑΟΚ 1-2) εντός έδρας, όπως επίσης (Ολυμπιακός 4-1, Ξάνθη 2-1 και ΑΕΚ 3-0) μακριά από την Λάρισα.

Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος η ΑΕΛ σε 26 παιχνίδια συγκέντρωσε στο σύνολο 30 βαθμούς.

Play out:
Στο μίνι πρωτάθλημα των play out η ΑΕΛ μπήκε με στόχο την κατάκτηση της πρώτης θέσης ωστόσο και εκεί η θεσσαλική ομάδα δεν παρουσίασε καλό πρόσωπο.

Οι ποδοσφαιριστές μετά από απουσία τριών μηνών λόγω Κορωνοϊού κλήθηκαν σε δύσκολες συνθήκες να αγωνιστούν για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα κανονικά.

Η ΑΕΛ έδωσε επτά παιχνίδια στα play out κερδίζοντας μόνο ένα (Βόλο 3-1) στην Λάρισα.

Τρία παιχνίδια έληξαν ισόπαλα (Πανιώνιο 0-0, Ξάνθη 0-0) εντός και (Λαμία 0-0) εκτός.

Τρείς ήταν οι φορές που ηττήθηκε η ΑΕΛ στα play out (Αστέρα Τρίπολης 1-2) στο AEL FC ARENA και (Παναιτωλικό 3-0, Ατρόμητο 3-0) σε Αγρίνιο και Περιστέρι αντίστοιχα.

Η ΑΕΛ προσθέσε στο τσεπάκι της άλλους 6 βαθμούς φτάνοντας τους 36.

Κύπελλο:
Απογοητευτική ήταν και η πορεία στο κύπελλο με την ΑΕΛ να μένει εκτός στην 5η φάση του θεσμού από την Καλαμάτα (ομάδα Γ' Εθνικής) καθώς ηττήθηκε 3-0 στην Πελοπόννησο και νίκησε μόλις με 1-0 στην ρεβάνς στην Λάρισα.

Προπονητής:
Στα αξιοσημείωτα σίγουρα της χρονιάς είναι ότι για πρώτη φορά στην εποχή του Αλέξη Κούγια προπονητής ξεκινά και ολοκληρώνει στην σεζόν στον πάγκο της ομάδας.

Μπορεί το καλοκαίρι το τιμόνι της ομάδας να δόθηκε στα χέρια του Σέρβου Γκόρνταν Πέτριτς ωστόσο ο Μιχάλης Γρηγορίου ήταν αυτός που ανέλαβε την ΑΕΛ δύο εβδομάδες πριν την έναρξη της σεζόν, έκανε πολλούς να ονειρεύονται εξάδα και Ευρώπη κάτι που τελικώς δεν ήρθε ωστόσο του πιστώνουμε σίγουρα την άνετη παραμονή.

Μεταγραφές και αποδεσμεύσεις:

Καλοκαίρι 2019:

Ήρθαν:
Αλέξης Μιχαήλ, Τζόναθαν Μπούστος, Μίλος Φιλίποβιτς, Μποριβόγε Ρίστιτς, Ευριπίδης Γιάκος, Αμπιόλα Ντάουντα, Αμρ Ουάρντα, Έργκους Κάτσε, Νίκολα Στάνκοβιτς, Μπρούνο Χαλκιαδάκης.

Έφυγαν:
Παναγιώτης Παϊτέρης, Χριστοφόρ Χούμπτσεβ, Λεοζίνιο, Χρήστος Γρομητσάρης, Νικόλα Γιακιμόφσκι, Πέταρ Κούνιτς, Βαγγέλης Νούσιος, Νόε Ακόστα, Νταβόρ Ταλέσκι, Μίλος Ντέλετιτς, Θοδωρής Τριποτσέρης, Κενάν Μπαργκάν.

Ιανουάριος 2020

Ήρθαν:
Θανάσης Παπάζογλου, Ματέο Μούζεκ, Δημήτρης Λουφάκης, Θεοχάρης Ηλιάδης, Βινίσιους, Νάγκι Γκέργκελι, Αλί Γκαζάλ.

Έφυγαν:
Μίλος Φιλίποβιτς, Αμπιόλα Ντάουντα, Εβγένι Σικάφκα, Φατίον Άντονι, Ευριπίδης Γιάκος, Μποριβόγε Ρίστιτς, Μπρούνο Χαλκιαδάκης, Στέφαν Ζίβκοβιτς, Γκέρτιν Χοτζαλί.

Καλοκαίρι 2020 (έως τώρα)

Ήρθαν:
Βλάντιμιρ Μπάγιτς, Νίλι Περντόμο, Σπύρος Γλυνός, Ορέστης Γρηγορόπουλος, Αλέξανδρος Χαλάτσης.

Έφυγαν:
Όγκμουντουρ Κρίστινσον, Νίκος Γκόλιας, Παναγιώτης Μπάλλας, Νίκολα Στάνκοβιτς, Αλεξάνταρ Γκοΐκοβιτς, Γιάννης Μασούρας, Έργκις Κάτσε, Αμρ Ουάρντα, Βαγγέλης Μόρας, Νίκος Καρανίκας, Ζαν Λουκ Ασούμπρε, Τζόναθαν Μπούστος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου