Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021

Ντεμπούτο με το αριστερό για τον Festa, 1-0 ο Αστέρας την ΑΕΛ

Ντεμπούτο με το αριστερό έκανε στον πάγκο της ΑΕΛ ο Gianluca Festa καθώς οι «βυσσινί» ηττήθηκαν στην Αρκαδία από τον καλύτερο Αστέρα Τρίπολης με 1-0.

Η ΑΕΛ με εξαίρεση ένα σουτ του Μιλοσάβλιεβιτς από το σημείο του πέναλτι στο 45' όπου έδιωξε εντυπωσιακά ο Τσιφτσής δεν δημιούργησε κάποια άλλη απειλή στην εστία των φιλοξενούμενων σε αντίθεση με τον Αστέρα που είχε τον έλεγχο του αγώνα έχοντας την κατοχή και την δημιουργία των φάσεων.

Ο Festa επέλεξε να αφήσει εκτός αρχικής ενδεκάδας δύο βασικά γρανάζια όπως τον Sparv και τον Πινακά, ξεκινώντας Ηλιάδη στην θέση νούμερο 6 και τετράδα στην μεσαία γραμμή με μοναδικό προωθημένο τον Durmishaj.

Από τις κινήσεις του Ιταλού τεχνικού στον πάγκο φάνηκε ξεκάθαρα η θέληση του να πιέζει πιο ψηλά τον αντίπαλο η ΑΕΛ αλλά και να κρατά περισσότερο την μπάλα στα πόδια της.

Το πρώτο σε μερικές περιπτώσεις έγινε σήμερα, αναγκάζοντας κάποιες φορές τους ποδοσφαιριστές του Αστέρα σε βεβιασμένα λάθη, στο δεύτερο κομμάτι ωστόσο, σε αυτό της κατοχής είναι ξεκάθαρο πως η ΑΕΛ και ο Festa με τους συνεργάτες του έχουν πολύ δουλειά μπροστά τους.

Το γκολ για τους γηπεδούχους ήρθε στο 60' όπου ο Barrales πλάσαρε σε κενή εστία για το 1-0 έπειτα από όμορφη συρτή σέντρα του Alvarez από τα αριστερά.

Η ΑΕΛ στην συνέχεια ρίσκαρε με τον Festa να αλλάζει το σύστημα σε 3-4-3 και με τους Nunic, Acuna (πρώτη του συμμετοχή) και Πινακά να περνάνε στο παιχνίδι χωρίς όμως να δημιουργήσουν κάποιο πρόβλημα στα αντίπαλα καρέ.

Το 1-0 κρατά τον Αστέρα Τρίπολης σε τροχιά play off και την ΑΕΛ σε δεινή βαθμολογική θέση με την ανάγκη για βαθμούς να παραμείνει υψηλή.

Οι συνθέσεις:

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Άλβαρες, Σουάρεθ, Καστάνιο, Κώτσιρας (93' Ρούμπεν Γκαρσία), Μουνάφο (90' Μπέλοκ), Βαλιέντε, Ρεγκίς (46' Λουίς Φερνάντεθ), Ριέρα (46' Καπίγια), Σίτο (83' Αλί Μπαμπά), Μπαράλες.

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Μπάγιτς, Καρανίκας, Ηλιάδης (87' Σπαρβ), Μιχαήλ, Μπέρτος (63' Ακούνια), Ζίζιτς, Τσόσιτς, Νικολιάς, Μιλοσάβλιεβιτς, Κολομπίνο (74' Πινακάς), Ντουρμισάι (74' Νούνιτς).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου