Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021

«Η λογική απομάκρυνση του Τάτση και το δύσκολο έργο του Festa»

Θέμα χρόνου θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε την αποχώρηση του Γιάννη Τάτση από τον πάγκο της ΑΕΛ.

Ο Έλληνας τεχνικός που ήρθε στις 23 Νοεμβρίου να διορθώσει τα κακώς κείμενα του Μιχάλη Γρηγορίου δεν κατάφερε και πολλά πράγματα. Μάλιστα η ομάδα σε αρκετά παιχνίδια παρουσίασε ακόμα χειρότερο πρόσωπο.

Η δήλωση του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Αλέξη Κούγια στην παρουσίαση του ότι «πήραμε τον Τάτση για να βγούμε στην Ευρώπη» δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και αυτό ήταν κάτι που έγινε κατανοητό από την πρώτη στιγμή.

Ο Γιάννης Τάτσης είναι ένας νέος προπονητής που δεν ήταν ικανός να σηκώσει το βάρος της ΑΕΛ και μάλιστα σε μια τόσο δύσκολη χρονική περίοδο όπου οι απαιτήσεις είναι αυξημένες για να σώσει η ομάδα την κατηγορία.

Προπονητικά λάθη σε κάθε αγώνα ξεχωριστά έγιναν αρκετά. Πρόχειρα μου έρχονται δύο στο μυαλό. Η χρησιμοποίηση του Milosavljevic στην θέση του δεξιού οπισθοφύλακα στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό όπως και η χρησιμοποίηση του Μπέρτου χθες στην Τούμπα στο κέντρο της άμυνας, την ίδια στιγμή που στον πάγκο υπήρχε ο Cosic.

Σε γενική εικόνα ο Τάτσης δεν παρουσίασε κάτι καλό και ήταν φυσικό και επόμενο να απομακρυνθεί από την τεχνική ηγεσία με τρεις ισοπαλίες, επτά ήττες και καμιά νίκη σε δέκα αγώνες. Για πολλούς άργησε κιόλας διότι έχουν ήδη χαθεί πολύ κρίσιμα παιχνίδια όπως αυτά με ΠΑΣ Γιάννινα και Απόλλων Σμύρνης στο Αλκαζάρ.

Νέος τεχνικός ο Gianluca Festa που έχει περάσει στο παρελθόν από την ΑΕΛ μετρώντας σε τριάντα μια αγώνες δέκα νίκες, δέκα ισοπαλίες και έντεκα ήττες.

Ο Ιταλός τεχνικός έχοντας στο πλευρό του όλους τους παλιούς του συνεργάτες (σ.σ Λαυδαριάς, Παναγούλης, Φουσέκης) συν τον Κώστα Κατσάρα που κατά πιθανότητα θα παραμείνει στον πάγκο της ΑΕΛ, θα προσπαθήσει να αλλάξει προς το καλύτερο την αγωνιστική εικόνα των «βυσσινί» όπως να γίνει πιο επιθετική και λιγότερο προβλέψιμη με αυτοματισμούς, ενώ φυσικά απώτερος σκοπός είναι οι νίκες που θα κρατήσουν την ΑΕΛ στην κατηγορία.

Το έργο δεν είναι καθόλου εύκολο, όλοι όμως ελπίζουν πως ο Festa σε συνδυασμό με τις νέες προσθήκες θα σώσει την παρτίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου