Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021

Απάντηση από τον Αλέξη Κούγια στις δηλώσεις του Δημάρχου Λαρισαίων (Ηχητικά)

Απάντηση στη χθεσινή δημόσια τοποθέτηση του Δημάρχου Λαρισαίων κ. Απόστολου Καλογιάννη έδωσε σήμερα στην πρωινή πολιτική εκπομπή της δημοσιογράφου κ. Ελευθερίας Τζανακούλη στο ΑΕΛ Radio 104.8 ο γνωστός ποινικολόγος και πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ κ. Αλέξης Κούγιας.

Μεταξύ άλλων ο κ. Κούγιας απήθυνε πρόσκληση στο Δήμαρχο Λαρισαίων για δημόσιο διάλογο.

Ακούστε τα ηχητικά παρακάτω:



Δείτε παρακάτω τον διάλογο μεταξύ του Σωτήρη Πολύζου και του Απόστολου Καλογιάννη που έφερε την αντίδραση του Αλέξη Κούγια:

Πολύζος: Μιλήσατε εν γένει για την αισθητική και την ηθική της πόλης, στη σύγκρουση που είχατε και αυτά δεν κλείνουν εύκολα γιατί φαντάζομαι είναι κύκλοι που ανοίγουν και κλείνουν και επαναλαμβάνονται, με τον κ. Κούγια, θέλετε να δούμε τον πυρήνα της ιστορίας και όχι το ηθικό ανάστημα του καθενός;

Καλογιάννης: Θα σας πω. Εγώ έχω μιλήσει στην υπόθεση αυτή για την ενότητα της πόλης και είναι αν θέλετε και κάτι που με συνέχει σαν άνθρωπο γενικά ως αυτοδιοικητικό και σε άλλα ζητήματα που αφορούν την πόλη.

Θέλω την ενότητα της πόλης, γιατί η πόλη αυτή και γενικώς οι δραστηριότητες όπου κι αν υπήρξαν, σε φορείς της πόλης, όταν είχαν εξασφαλίσει την ενότητα, είχαν και επιτυχία.

Μη εξαιρουμένης και της ομάδας μας, η οποία κάποτε μεγαλούργησε και έφτασε εκεί που έφτασε και είναι γνωστό σε όλους, η γνωστή ΑΕΛ, μέσα από την ενότητα η οποία είχε επιτευχθεί.

Στο συγκεκριμένο Πρόεδρο, από την πρώτη στιγμή, όταν ήρθε στην πόλη, εξέφρασα αυτή μου την άποψη, ακριβώς όπως την λέω και αυτή τη στιγμή, ωστόσο, με τούτα και με τα άλλα, η ενότητα στην πόλη έχει διαταραχθεί.

Υπάρχει ένας διχασμός, κι αυτό, και Λαρισαίος να μην είσαι, αν οσμίζεσαι ορισμένα πράγματα και λίγο ασχολείσαι και διαβάζεις, το καταλαβαίνεις.

Άρα λοιπόν, αυτό δεν βοηθάει την πορεία της ομάδας πρώτα από όλα.

Το δεύτερο είναι, πως όταν φτάνει αυτή η ενότητα να είναι διαταραγμένη και ο διχασμός όπως τον είπα να βάζει στο στόχαστρο και τον ίδιο τον δήμαρχο όπως έγινε την προηγούμενη περίοδο, ε, αυτό, υπερβαίνει τα όρια.

Ως εκεί λοιπόν. Δεν έχω να πω τίποτα περισσότερο. Είπα ότι πρόκειται για συμπεριφορές, οι οποίες δεν συνάδουν με το πνεύμα της πόλης σε όλα τα επίπεδα και με αυτό που εκφράζει και ο δήμαρχος και το έχω πει επανειλημμένα ως κουλτούρα της πόλης, την ενότητα της.

Πολύζος: Επειδή το λέτε πολύ περιφραστικά αν έπρεπε να αποδώσετε ένα χαρακτηρισμό σε αυτές τις συμπεριφορές, ποιος θα ήταν;

Καλογιάννης: Θα τον αποφύγω, γιατί είμαι πολύ σκληρός κύριε Πολύζο.

Πολύζος: Είστε πολύ ενοχλημένος.

Καλογιάννης: Προφανέστατα. Δεν μπορεί η πόλη να ασχολείται με δηλώσεις και δημοσιεύματα τέτοιου τύπου. Ε, εντάξει, πότε τα έχουμε δει στην πόλη αυτά;

Υπήρξε παρελθόν τέτοιο; Όχι. Την πόλη την παρακολουθώ ως πόλη. Όχι απλά ως συμπολίτης και ανεξάρτητα από τη συμμετοχή μου στα κοινά όλα τα χρόνια, γιατί είναι η αντίληψή μου αυτή. Δεν υπήρξαν αυτά που υπάρχουν την τελευταία περίοδο και είναι λυπηρά.

 Πολύζος: Ευχαριστούμε κ. Δήμαρχε. Καλή συνέχεια.

Καλογιάννης: Ευχαριστώ κι εγώ, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου